Eğirdir Gölü ikiye bölünmek üzere

ISPARTA 05.06.2024 - 12:58, Güncelleme: 05.06.2024 - 12:58
 

Eğirdir Gölü ikiye bölünmek üzere

CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Halıcı “Isparta Eğirdir Gölü alarm veriyor. Göl ikiye bölünmek üzere. İktidar ise halen önlem almadığı gibi göl üzerinden vahşi sulamaya müsaade ediyor. Göl, çöl olmak üzere” dedi.
Yalım Halıcı şunları söyledi; İKLİM KRİZİNE KARŞI ÖNLEM ALMALIYIZ İklim değişikliği ile birlikte çok daha büyük ve kolektif önlemler alınması gerektiğini söyleyen Halıcı, çağdaş ülkelerin uzun yıllardır iklim krizine karşı önlem alırken ve bilinçlendirme yaparken Türkiye’nin ise neredeyse hiçbir şekilde önlem almadığını ifade etti.  CHP’li Vekil “Bununda da yetinmeyip rant ve betonlaşma uğruna doğa yok ediliyor, su kirletiliyor ve hava bozuluyor. Oysa yeryüzü, bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık” ifadelerini kullandı.  GELECEK NESİLLERE GÜZEL BİR TÜRKİYE KALMAYABİLİR Türkiye olarak Dünya Çevre Günü’nün kutlanmasının imkansız olduğunu söyleyen Halıcı “bugünü kutlamamız imkansız ama farkındalık yaratmalıyız. Bu şekilde gidersek çocuklarımıza ve gelecek nesillere bırakacak güzel bir Türkiye olmayacak” dedi. Halıcı, açıklamasında uluslararası raporlardaki Türkiye’nin çevre konusundaki yerini gösteren verileri açıkladı. O veriler şu şekilde: “Türkiye, Çevre Performansı Endeksi’nde 180 ülke içinde 172. Sırada. Ekosistem ve Biyoçeşitliliği Koruma Kategorisinde Türkiye 180 Ülke Arasında 176. Sırada. Hava kalitesi değerlendirmesinde 180 ülke arasından 58. Sırada. Türkiye ekosistem ve biyoçeşitliliği sağlama kategorisinde 180 ülke arasında 176. Sırada. İklim Değişikliği kategorisinde ise Türkiye 166. Sırada.”  
CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Halıcı “Isparta Eğirdir Gölü alarm veriyor. Göl ikiye bölünmek üzere. İktidar ise halen önlem almadığı gibi göl üzerinden vahşi sulamaya müsaade ediyor. Göl, çöl olmak üzere” dedi.

Yalım Halıcı şunları söyledi;

İKLİM KRİZİNE KARŞI ÖNLEM ALMALIYIZ

İklim değişikliği ile birlikte çok daha büyük ve kolektif önlemler alınması gerektiğini söyleyen Halıcı, çağdaş ülkelerin uzun yıllardır iklim krizine karşı önlem alırken ve bilinçlendirme yaparken Türkiye’nin ise neredeyse hiçbir şekilde önlem almadığını ifade etti.  CHP’li Vekil “Bununda da yetinmeyip rant ve betonlaşma uğruna doğa yok ediliyor, su kirletiliyor ve hava bozuluyor. Oysa yeryüzü, bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık” ifadelerini kullandı. 

GELECEK NESİLLERE GÜZEL BİR TÜRKİYE KALMAYABİLİR

Türkiye olarak Dünya Çevre Günü’nün kutlanmasının imkansız olduğunu söyleyen Halıcı “bugünü kutlamamız imkansız ama farkındalık yaratmalıyız. Bu şekilde gidersek çocuklarımıza ve gelecek nesillere bırakacak güzel bir Türkiye olmayacak” dedi. Halıcı, açıklamasında uluslararası raporlardaki Türkiye’nin çevre konusundaki yerini gösteren verileri açıkladı. O veriler şu şekilde:

“Türkiye, Çevre Performansı Endeksi’nde 180 ülke içinde 172. Sırada.

Ekosistem ve Biyoçeşitliliği Koruma Kategorisinde Türkiye 180 Ülke Arasında 176. Sırada.

Hava kalitesi değerlendirmesinde 180 ülke arasından 58. Sırada.

Türkiye ekosistem ve biyoçeşitliliği sağlama kategorisinde 180 ülke arasında 176. Sırada.

İklim Değişikliği kategorisinde ise Türkiye 166. Sırada.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.