Kuaförler yıpranma payı istiyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.12.2019 - 01:26, Güncelleme: 12.12.2019 - 01:26
 

Kuaförler yıpranma payı istiyor

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, meslektaşlarına emeklilikte yıpranma payı verilmesi gerektiğini çalıştı. Meslektaşlarının toplumda en çok çalışan kesimlerden birisi olduğunu belirten Çelik, şu açıklamayı yaptı
Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, meslektaşlarına emeklilikte yıpranma payı verilmesi gerektiğini çalıştı. Meslektaşlarının toplumda en çok çalışan kesimlerden birisi olduğunu belirten Çelik, şu açıklamayı yaptı: "Berberler, kuaförler, güzellik salonları toplumda en çok çalışan kesimlerden biri olmasına rağmen emeklilikte en uzun prim gün sayısını ödüyor. SGK’lı çalışanlar ise 7 bin 200 prim gününde emekli oluyor. Bu durum Anayasa’nın 173. Maddesinde belirtilen ‘Devlet esnaf ve sanatkarı koruyucu tedbirler alır’ hükmüne aykırıdır. Gece gündüz demeden dükkanının başında duran günlük ortalama 12 ila 18 saat arasında çalışan BERBERLERE KUAFÖRLERE MANİKÜRCÜLERE GÜZELLİK UZMANLARIMIZA mutlaka yıpranma payı hakkı verilmeli ve mevcut prim gün sayısı düşürülmelidir.
Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, meslektaşlarına emeklilikte yıpranma payı verilmesi gerektiğini çalıştı. Meslektaşlarının toplumda en çok çalışan kesimlerden birisi olduğunu belirten Çelik, şu açıklamayı yaptı

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, meslektaşlarına emeklilikte yıpranma payı verilmesi gerektiğini çalıştı. Meslektaşlarının toplumda en çok çalışan kesimlerden birisi olduğunu belirten Çelik, şu açıklamayı yaptı:

"Berberler, kuaförler, güzellik salonları toplumda en çok çalışan kesimlerden biri olmasına rağmen emeklilikte en uzun prim gün sayısını ödüyor. SGK’lı çalışanlar ise 7 bin 200 prim gününde emekli oluyor. Bu durum Anayasa’nın 173. Maddesinde belirtilen ‘Devlet esnaf ve sanatkarı koruyucu tedbirler alır’ hükmüne aykırıdır. Gece gündüz demeden dükkanının başında duran günlük ortalama 12 ila 18 saat arasında çalışan BERBERLERE KUAFÖRLERE MANİKÜRCÜLERE GÜZELLİK UZMANLARIMIZA mutlaka yıpranma payı hakkı verilmeli ve mevcut prim gün sayısı düşürülmelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.