Isparta'nın proje başarısı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.12.2019 - 13:25, Güncelleme: 12.12.2019 - 13:25
 

Isparta'nın proje başarısı

Isparta, TKDK'ya sunulan projelerde Türkiye'de 7.'si oldu
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından başlatılan beşinci çağrı döneminde değerlendirme süreci sona erdi. Isparta'da 102 milyon lira değerinde proje sunuldu. Kabul edilen projelere 30 milyon lira hibe desteği verilecek. Bu rakamlarla Isparta Türkiye'de önemli bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği fonlarını yatırımcılarla buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, beşinci çağrı dönemini tamamladı. Beşinci çağrı döneminde Isparta'nın kurumlarına 102 milyon lira değerinde proje sunduğunu söyleyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, Isparta'nın Türkiye'de en fazla proje sunan yedinci il olduğunu kaydetti. “16 Şubat 2019 tarihinde çıkmış olduğumuz 5. Çağrının değerlendirme süreci tamamlandı 102 Milyon liralık bir proje almıştık 5. Çağrıda hayvancılık ve meyve sebze işleme sektörlerinde o çağrıya çıkılmıştı değerlendirme sürecini tamamladık ve 17 projeyle sözleşme imzalamış durumdayız. 5. Çağrıda Isparta TKDK il koordinatörlüğü diğer 42 il içerisinde hem bütçe bakımından hem proje sayısı bakımından 7. Oldu, bu bizim için çok büyük bir başarı gerçekten burada hem yatırımcılarımızı hem kurumumuz personelini ben ayrı ayrı kutlamak istiyorum  yatırımcılarımızı cesaretlerinden dolayı kutluyorum Isparta’ya yeni işletmeler kazandırılacak kurum personelimizde yatırımcılarımızla olan iyi ilişkileri yakın diyalogları birebir ayaklarına gidip bilgilendirmeler yapmaları noktasında büyük gayret sarf ettiler kendilerine teşekkür ediyorum.”      Sözleşme imzalanan 17 proje için yaklaşık 30 milyon lira hibe desteği vereceklerini dile getiren TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Gülcü, meyve-sebze depolama ve paketleme projelerinde Türkiye'nin ilk sıralarında yer aldıklarını söyledi. “Sözleşme imzaladığımız 17 projenin 5. Çağrıda toplam bütçesi 76 milyon TL, ve ödeyeceğimiz hibe miktarı da yaklaşık olarak 30 Milyon TL çok ciddi bir rakam Isparta ekonomisine inşallah kısa süre içerisinde kazandırılacak sözleşmeler yeni imzalandı önümüzdeki 1 yıl içerisinde bu işletmeler hayata geçecek ve hibe desteklerini de ödemiş olacağız özellikle meyve sebze sektöründe soğuk hava deposu meyve sebzelerin işlenmesi paketlenmesi pazarlanması anlamında Isparta il koordinatörlüğü Ispartalı iş adamları TKDK’dan en çok faydalanan il oldu, bakanımızda bunu dile getirdi tebrik ediyor ve kutluyor bakanımız ayrıca kırsal alanlara yapılacak hibe desteklerini kırsal alanda kurulacak yeni işletmelerin kırsal alandaki vatandaşlarımızın refahının artırılması açısından son derece önemsiyor tüm çiftçilerimizi üreticilerimizi bakanlığımızın bu hibe desteklerinden TKDK’nın desteklerinden faydalanmaya çağırıyor”dedi
Isparta, TKDK'ya sunulan projelerde Türkiye'de 7.'si oldu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından başlatılan beşinci çağrı döneminde değerlendirme süreci sona erdi. Isparta'da 102 milyon lira değerinde proje sunuldu. Kabul edilen projelere 30 milyon lira hibe desteği verilecek. Bu rakamlarla Isparta Türkiye'de önemli bir başarıya imza attı.

Avrupa Birliği fonlarını yatırımcılarla buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, beşinci çağrı dönemini tamamladı.

Beşinci çağrı döneminde Isparta'nın kurumlarına 102 milyon lira değerinde proje sunduğunu söyleyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, Isparta'nın Türkiye'de en fazla proje sunan yedinci il olduğunu kaydetti.

“16 Şubat 2019 tarihinde çıkmış olduğumuz 5. Çağrının değerlendirme süreci tamamlandı 102 Milyon liralık bir proje almıştık 5. Çağrıda hayvancılık ve meyve sebze işleme sektörlerinde o çağrıya çıkılmıştı değerlendirme sürecini tamamladık ve 17 projeyle sözleşme imzalamış durumdayız. 5. Çağrıda Isparta TKDK il koordinatörlüğü diğer 42 il içerisinde hem bütçe bakımından hem proje sayısı bakımından 7. Oldu, bu bizim için çok büyük bir başarı gerçekten burada hem yatırımcılarımızı hem kurumumuz personelini ben ayrı ayrı kutlamak istiyorum  yatırımcılarımızı cesaretlerinden dolayı kutluyorum Isparta’ya yeni işletmeler kazandırılacak kurum personelimizde yatırımcılarımızla olan iyi ilişkileri yakın diyalogları birebir ayaklarına gidip bilgilendirmeler yapmaları noktasında büyük gayret sarf ettiler kendilerine teşekkür ediyorum.”     

Sözleşme imzalanan 17 proje için yaklaşık 30 milyon lira hibe desteği vereceklerini dile getiren TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Gülcü, meyve-sebze depolama ve paketleme projelerinde Türkiye'nin ilk sıralarında yer aldıklarını söyledi.

“Sözleşme imzaladığımız 17 projenin 5. Çağrıda toplam bütçesi 76 milyon TL, ve ödeyeceğimiz hibe miktarı da yaklaşık olarak 30 Milyon TL çok ciddi bir rakam Isparta ekonomisine inşallah kısa süre içerisinde kazandırılacak sözleşmeler yeni imzalandı önümüzdeki 1 yıl içerisinde bu işletmeler hayata geçecek ve hibe desteklerini de ödemiş olacağız özellikle meyve sebze sektöründe soğuk hava deposu meyve sebzelerin işlenmesi paketlenmesi pazarlanması anlamında Isparta il koordinatörlüğü Ispartalı iş adamları TKDK’dan en çok faydalanan il oldu, bakanımızda bunu dile getirdi tebrik ediyor ve kutluyor bakanımız ayrıca kırsal alanlara yapılacak hibe desteklerini kırsal alanda kurulacak yeni işletmelerin kırsal alandaki vatandaşlarımızın refahının artırılması açısından son derece önemsiyor tüm çiftçilerimizi üreticilerimizi bakanlığımızın bu hibe desteklerinden TKDK’nın desteklerinden faydalanmaya çağırıyor”dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.