Çaltı Sarımsağı Marka Olma Yolunda

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.12.2019 - 18:06, Güncelleme: 13.12.2019 - 18:06
 

Çaltı Sarımsağı Marka Olma Yolunda

Gelendost'a bağlı Çaltı köyünde, yaklaşık 3 bin dekar alanda 2 Bin ton sarımsak tamamen organik olarak yetiştiriliyor.
Gelendost'a bağlı Çaltı köyünde, yaklaşık 3 bin dekar alanda 2 Bin ton sarımsak tamamen organik olarak yetiştiriliyor. Yetiştirilen sarımsak Çaltı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından fuarlarda tanıtımı yapılarak markalaştırılmaya çalışılıyor. Bu çalışmalara destek olan Vali Ömer Seymenoğlu Çaltı köyü heyetiyle bir araya geldi. Ziyarette Çaltı Köyü Muhtarı Ramazan Çetinkaya, Çaltı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çelik ile üye ve üretici Doğan Yıldırım bulunurken, Çaltı sarımsağının Türkiye’de tanıtılması ve Coğrafi İşaret alınması konuları görüşüldü. Çaltı sarımsağı yüksek aromalı olması ve iri taneleriyle dikkat çekiyor.
Gelendost'a bağlı Çaltı köyünde, yaklaşık 3 bin dekar alanda 2 Bin ton sarımsak tamamen organik olarak yetiştiriliyor.

Gelendost'a bağlı Çaltı köyünde, yaklaşık 3 bin dekar alanda 2 Bin ton sarımsak tamamen organik olarak yetiştiriliyor. Yetiştirilen sarımsak Çaltı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından fuarlarda tanıtımı yapılarak markalaştırılmaya çalışılıyor. Bu çalışmalara destek olan Vali Ömer Seymenoğlu Çaltı köyü heyetiyle bir araya geldi.

Ziyarette Çaltı Köyü Muhtarı Ramazan Çetinkaya, Çaltı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çelik ile üye ve üretici Doğan Yıldırım bulunurken, Çaltı sarımsağının Türkiye’de tanıtılması ve Coğrafi İşaret alınması konuları görüşüldü.

Çaltı sarımsağı yüksek aromalı olması ve iri taneleriyle dikkat çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.