Başdeğirmen sözünü tuttu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2019 - 17:26, Güncelleme: 16.12.2019 - 17:26
 

Başdeğirmen sözünü tuttu

31 Mart yerel seçimlerinden önce Isparta'ya 5 bin sosyal konut kazandıracağına dair söz veren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu sözünü yerine getiriyor.
Bu kapsamda dar gelirlileri ev sahibi yapmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nden Isparta'ya 1200 konut ayrıldı. Bin 200 sosyal konuttan bini Isparta Merkeze, 100'ü Aksu'ya, diğer 100 konut ise Eğirdir ilçesine inşa edilecek. Isparta merkeze yapılacak bin konut İstanbul yolundaki Botanik Parkın arka kısmında inşa edilecek. Önümüzdeki süreçte ise Çünür'deki eski Gülkent Devlet Hastanesi'nin bulunduğu araziye bin 500 konut daha yapılacak. İki yıl içerisinde Başkan Başdeğirmen'in söz verdiği Isparta'ya toplamda 2 bin 500 konut kazandırılacak. Başvurular nereye yapılacak? Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek sosyal konutlar için 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında talepler toplanacak. Konutlar için, Ziraat Bankası'nın yetkili şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecek. Başvuru bedeli 2+1'ler için 500 lira, 3+1 konutlar için ise bin lira olacak.  Sosyal konut sahibi olmak için şartları neler? Başvurudaki en önemli kriterler şu şekilde olacak; T.C. Vatandaşı olmak, Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde son 1 yıl boyunca ikamet ediyor olmak (3+1 konutlar hariç), Daha önce TOKİ'den konut satın alınmamış olması, Kendisi, eşi ve çocuklarının üzerine kayıtlı bağımsız konutların bulunmaması, Hane halkı gelirinin 5 bin 500 liranın üzerinde olmaması ve 25 yaşın üzerinde olunması.  Öte yandan her il için ayrılan evlerin belirli bir kısmı şehit aileleri, engelliler ve emekliler için ayrılacak.                                                                                   
31 Mart yerel seçimlerinden önce Isparta'ya 5 bin sosyal konut kazandıracağına dair söz veren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu sözünü yerine getiriyor.

Bu kapsamda dar gelirlileri ev sahibi yapmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nden Isparta'ya 1200 konut ayrıldı. Bin 200 sosyal konuttan bini Isparta Merkeze, 100'ü Aksu'ya, diğer 100 konut ise Eğirdir ilçesine inşa edilecek.

Isparta merkeze yapılacak bin konut İstanbul yolundaki Botanik Parkın arka kısmında inşa edilecek. Önümüzdeki süreçte ise Çünür'deki eski Gülkent Devlet Hastanesi'nin bulunduğu araziye bin 500 konut daha yapılacak. İki yıl içerisinde Başkan Başdeğirmen'in söz verdiği Isparta'ya toplamda 2 bin 500 konut kazandırılacak.

Başvurular nereye yapılacak? 

Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek sosyal konutlar için 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında talepler toplanacak. Konutlar için, Ziraat Bankası'nın yetkili şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecek. Başvuru bedeli 2+1'ler için 500 lira, 3+1 konutlar için ise bin lira olacak.

 Sosyal konut sahibi olmak için şartları neler? 

Başvurudaki en önemli kriterler şu şekilde olacak;
T.C. Vatandaşı olmak,
Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde son 1 yıl boyunca ikamet ediyor olmak (3+1 konutlar hariç),
Daha önce TOKİ'den konut satın alınmamış olması,
Kendisi, eşi ve çocuklarının üzerine kayıtlı bağımsız konutların bulunmaması,
Hane halkı gelirinin 5 bin 500 liranın üzerinde olmaması ve 25 yaşın üzerinde olunması. 

Öte yandan her il için ayrılan evlerin belirli bir kısmı şehit aileleri, engelliler ve emekliler için ayrılacak.                                                                                   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.