SDÜ Sahnesinde Engel Yok

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2019 - 19:12, Güncelleme: 25.12.2019 - 19:12
 

SDÜ Sahnesinde Engel Yok

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencileri,  Profesyonel Halkla İlişkiler ve Tanıtım Araştırmaları dersi kapsamında “Engelsiz Sahne” isimli bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi.
İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Arklan’ın “ Isparta İçin 22 Yeni Proje” sloganı ile başlattığı etkinlikler kapsamında Fakülte öğrencileri Emre Çimentepe, Sait Saffet Cirik, Ümit Tavşan, Yavuz Yazıcı, Azad Doğan ile Ferhat Savaşçı tarafından engelli öğrencilere yönelik bir proje hazırlandı. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Engelsiz Sahne” isimli programda, Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği ağırlandı. Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği öğrencilerince sunulan koreografiler beğeni topladı. Etkinlikte ilk olarak engelli öğrencilerin oluşturduğu Mehter Takımı tarafından mini bir konser verildi. Ardından yine öğrenciler tarafından Kafkas dans gösterisi sahnelendi. Engelsiz Koro’nun seslendirdiği eserlere katılımcılar da eşlik etti. Kendilerini izleyenlerin alkışları karşısında mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler, Benimle Söyle isimli ses yarışmasının birincisi Uğur Öz’ün verdiği konser ile eğlenceli bir gün geçirdi. Hazırladıkları proje ile “En büyük engel kalbinizdeki sevgisizliktir” mesajını vermek istediklerini kaydeden öğrenciler, “Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu çalışma dört ay sürdü. Engellilerin de hayatımızın bir parçası olduğunu ve her şeyi başarabildiklerini göstermek istedik. Şarkı söylemeden dans etmeye kadar pek çok alanda kendini gösterebilen kardeşlerimiz çok güzel el sanatları da yapabiliyor. Onlara destek olursak, saygı gösterirsek yapamayacakları hiçbir şey yok diye düşünüyoruz.” dedi.
Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencileri,  Profesyonel Halkla İlişkiler ve Tanıtım Araştırmaları dersi kapsamında “Engelsiz Sahne” isimli bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi.

İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Arklan’ın “ Isparta İçin 22 Yeni Proje” sloganı ile başlattığı etkinlikler kapsamında Fakülte öğrencileri Emre Çimentepe, Sait Saffet Cirik, Ümit Tavşan, Yavuz Yazıcı, Azad Doğan ile Ferhat Savaşçı tarafından engelli öğrencilere yönelik bir proje hazırlandı. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Engelsiz Sahne” isimli programda, Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği ağırlandı.

Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği öğrencilerince sunulan koreografiler beğeni topladı. Etkinlikte ilk olarak engelli öğrencilerin oluşturduğu Mehter Takımı tarafından mini bir konser verildi. Ardından yine öğrenciler tarafından Kafkas dans gösterisi sahnelendi. Engelsiz Koro’nun seslendirdiği eserlere katılımcılar da eşlik etti. Kendilerini izleyenlerin alkışları karşısında mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler, Benimle Söyle isimli ses yarışmasının birincisi Uğur Öz’ün verdiği konser ile eğlenceli bir gün geçirdi.

Hazırladıkları proje ile “En büyük engel kalbinizdeki sevgisizliktir” mesajını vermek istediklerini kaydeden öğrenciler, “Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu çalışma dört ay sürdü. Engellilerin de hayatımızın bir parçası olduğunu ve her şeyi başarabildiklerini göstermek istedik. Şarkı söylemeden dans etmeye kadar pek çok alanda kendini gösterebilen kardeşlerimiz çok güzel el sanatları da yapabiliyor. Onlara destek olursak, saygı gösterirsek yapamayacakları hiçbir şey yok diye düşünüyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.