‘Yoğun Bakımcı Gözüyle Palyatif Bakım’ Toplantısı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.01.2020 - 12:59, Güncelleme: 29.01.2020 - 12:59
 

‘Yoğun Bakımcı Gözüyle Palyatif Bakım’ Toplantısı

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı ile Türk Yoğun Bakım Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yoğun Bakımcı Gözüyle Palyatif Bakım’ Toplantısı 25 Ocak 2020 Cumartesi günü SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı ile Türk Yoğun Bakım Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yoğun Bakımcı Gözüyle Palyatif Bakım’ Toplantısı 25 Ocak 2020 Cumartesi günü SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. SDÜ Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Pakize Kırdemir ve SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alim Koşar’ın açılış konuşmalarının ardından Dr.Öğretim Üyesi Pınar Karabacak ‘ Isparta’da Palyatif Bakım Hizmetlerinin Gelişimi’ adı altında açılış sunumu yaptı.  Pamukkale Üniversitesi’nden Prof.Dr. Hülya Sungurtekin ‘Palyatif bakımın tanımı amacı yönetmelikler’, Trakya Üniversitesi’nden Prof.Dr. Dilek Memiş ‘Hasta kabul-red ve taburculuk kriterleri’, Prof.Dr. Hülya Sungurtekin ‘Palyatif bakımda basamak ve modeller’, Dr.Öğretim Üyesi Eyyüp Sabri Özden ‘Hasta ve yakınının eğitimini nasıl yapalım’, Prof.Dr. Dilek Memiş ‘Palyatif bakımda nutrisyon’, Dr.Öğretim Üyesi Mustafa Soner Özcan ‘Basınç yarası bakımı’ ve Prof.Dr. Pakize Kırdemir ‘Palyatif bakımda ağrı tedavisi’ konularının ele alındığı toplantıda üniversitemizde palyatif bakım ve yapılması gerekenler tartışıldı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı ile Türk Yoğun Bakım Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yoğun Bakımcı Gözüyle Palyatif Bakım’ Toplantısı 25 Ocak 2020 Cumartesi günü SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı ile Türk Yoğun Bakım Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yoğun Bakımcı Gözüyle Palyatif Bakım’ Toplantısı 25 Ocak 2020 Cumartesi günü SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

SDÜ Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Pakize Kırdemir ve SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alim Koşar’ın açılış konuşmalarının ardından Dr.Öğretim Üyesi Pınar Karabacak ‘ Isparta’da Palyatif Bakım Hizmetlerinin Gelişimi’ adı altında açılış sunumu yaptı. 

Pamukkale Üniversitesi’nden Prof.Dr. Hülya Sungurtekin ‘Palyatif bakımın tanımı amacı yönetmelikler’, Trakya Üniversitesi’nden Prof.Dr. Dilek Memiş ‘Hasta kabul-red ve taburculuk kriterleri’, Prof.Dr. Hülya Sungurtekin ‘Palyatif bakımda basamak ve modeller’, Dr.Öğretim Üyesi Eyyüp Sabri Özden ‘Hasta ve yakınının eğitimini nasıl yapalım’, Prof.Dr. Dilek Memiş ‘Palyatif bakımda nutrisyon’, Dr.Öğretim Üyesi Mustafa Soner Özcan ‘Basınç yarası bakımı’ ve Prof.Dr. Pakize Kırdemir ‘Palyatif bakımda ağrı tedavisi’ konularının ele alındığı toplantıda üniversitemizde palyatif bakım ve yapılması gerekenler tartışıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.