Gökçe Güneyoğlu Yayıncılık Sektörünü Anlattı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.02.2020 - 21:29, Güncelleme: 21.02.2020 - 21:29
 

Gökçe Güneyoğlu Yayıncılık Sektörünü Anlattı

SDÜ Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen “Gökçe Güneyoğlu İle Yayıncılık Üzerine Söyleşi” Fen Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın konferans salonunda gerçekleştirildi.
SDÜ Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen “ Gökçe Güneyoğlu İle Yayıncılık Üzerine Söyleşi” Fen Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın konferans salonunda gerçekleştirildi. Kendisi de üniversitemiz mezunu olan Gökçe Güneyoğlu, yayıncılık sektörüne ilişkin yaptığı konuşmada sektörün en büyük sorunlarından birinin “Ben de yaparım bu işi” düşüncesi olduğunu ifade etti. Bu fikrin yayıncılık sektörüne zarar verdiğine dikkati çeken Güneyoğlu, “Alt yapı olmadan yayıncılık yapılmaya çalışılıyor. Dolayısıyla piyasada bu düşünceye sahip olan kişiler dergi yayımlıyor. Bu nedenle piyasada dergi sayısı her geçen gün artıyor. Bu da sektöre duyulan güvenin kaybolmasına neden oluyor.” şeklinde konuştu. Yayıncılık sektördeki en önemli faktörün süreklilik olduğuna işaret eden Güneyoğlu, öğrencilere sektör ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Yazı yazma konusunda belli yeterlikte olunması gerektiğini söyleyen Güneyoğlu şöyle konuştu: “Tekrara düşmeden yazı yazabilmek için okumak gerek. Yazdığınız yazılar eleştiriye açık olmalı. Bunun için kendinize uygun bir yol haritası çıkarabilirsiniz. Hem okuma hem de yazma üzerine yoğun zaman harcamalısınız.”
SDÜ Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen “Gökçe Güneyoğlu İle Yayıncılık Üzerine Söyleşi” Fen Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın konferans salonunda gerçekleştirildi.

SDÜ Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen “ Gökçe Güneyoğlu İle Yayıncılık Üzerine Söyleşi” Fen Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kendisi de üniversitemiz mezunu olan Gökçe Güneyoğlu, yayıncılık sektörüne ilişkin yaptığı konuşmada sektörün en büyük sorunlarından birinin “Ben de yaparım bu işi” düşüncesi olduğunu ifade etti. Bu fikrin yayıncılık sektörüne zarar verdiğine dikkati çeken Güneyoğlu, “Alt yapı olmadan yayıncılık yapılmaya çalışılıyor. Dolayısıyla piyasada bu düşünceye sahip olan kişiler dergi yayımlıyor. Bu nedenle piyasada dergi sayısı her geçen gün artıyor. Bu da sektöre duyulan güvenin kaybolmasına neden oluyor.” şeklinde konuştu.

Yayıncılık sektördeki en önemli faktörün süreklilik olduğuna işaret eden Güneyoğlu, öğrencilere sektör ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Yazı yazma konusunda belli yeterlikte olunması gerektiğini söyleyen Güneyoğlu şöyle konuştu: “Tekrara düşmeden yazı yazabilmek için okumak gerek. Yazdığınız yazılar eleştiriye açık olmalı. Bunun için kendinize uygun bir yol haritası çıkarabilirsiniz. Hem okuma hem de yazma üzerine yoğun zaman harcamalısınız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.