SDÜ Isparta Motosiklet Kulübünü Ağırladı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.02.2020 - 20:37, Güncelleme: 27.02.2020 - 20:37
 

SDÜ Isparta Motosiklet Kulübünü Ağırladı

Üniversite- kent bütünleşmesini sağlamak amacıyla Üniversitemizce başlatılan proje ile bu hafta Isparta Motosiklet Kulübü, Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi(RATEM), Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi, Sucul Canlılar Müzesi, Göller Bölgesi Teknokenti ile Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezine ziyarette bulundu. Batı ve Doğu yerleşkesinin fiziki ve yapısal gelişmelerinin tanıtıldığı gezide ilk olarak Radyo SDÜ stüdyolarını gezen Motosiklet Kulübü, RATEM bünyesinde verilen hizmetler hakkında bilgi aldı. 7 gün 24 saat hizmet veren Prof. Dr. Hasan Gürbüz Kütüphanesini de gezen konuklar, buluşları ile bilim dünyasını aydınlatan 60 önemli şahsiyetin portrelerinin yer aldığı Halı Müzesini ziyaret etti.         “SDÜ’nün dünya standartlarına ulaştığını yerinde görerek öğrendik” SDÜ’yü daha yakından tanıma fırsatı bulmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Isparta Motosiklet Kulübü Başkanı Ali Altınkaya, “Süleyman Demirel Üniversitesinin düzenlemiş olduğu bu projeyi çok verimli buluyorum. Bu proje ile üniversitemizin bilmediğimiz alanlarını keşfettik, dünya standartlarına ulaştığını yerinde görerek öğrendik ve çalışmalarınızı inceleme fırsatı bulduk.” dedi. Türkiye’nin sucul ekosisteminin ortaya çıkarılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü işbirliğinde kurulan “Türkiye Sucul Canlılar Müzesi”nde yer alan sucul canlıları inceledi.  Türkiye’nin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan müze katılımcıların ilgisini çekti. Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde faaliyet gösteren firmaları da gezerek bilgi alan kulüp üyeleri, program kapsamında son olarak Yenilikçi Teknolojiler Uygulama Araştırma Merkezini ( YETEM) ziyarette bulundu. YETEM’de yer alan Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, laboratuvarlar ve cihazlar hakkında bilgi edinildi. Gezinin son kısmında ise Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi konuklarla bir araya geldi. Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Üniversitemizin bilimsel, sosyal, kültürel imkanlarını tanıtan bir sunum gerçekleştirildi.

Üniversite- kent bütünleşmesini sağlamak amacıyla Üniversitemizce başlatılan proje ile bu hafta Isparta Motosiklet Kulübü, Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi(RATEM), Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi, Sucul Canlılar Müzesi, Göller Bölgesi Teknokenti ile Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezine ziyarette bulundu.

Batı ve Doğu yerleşkesinin fiziki ve yapısal gelişmelerinin tanıtıldığı gezide ilk olarak Radyo SDÜ stüdyolarını gezen Motosiklet Kulübü, RATEM bünyesinde verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.

7 gün 24 saat hizmet veren Prof. Dr. Hasan Gürbüz Kütüphanesini de gezen konuklar, buluşları ile bilim dünyasını aydınlatan 60 önemli şahsiyetin portrelerinin yer aldığı Halı Müzesini ziyaret etti.     

  

“SDÜ’nün dünya standartlarına ulaştığını yerinde görerek öğrendik”

SDÜ’yü daha yakından tanıma fırsatı bulmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Isparta Motosiklet Kulübü Başkanı Ali Altınkaya, “Süleyman Demirel Üniversitesinin düzenlemiş olduğu bu projeyi çok verimli buluyorum. Bu proje ile üniversitemizin bilmediğimiz alanlarını keşfettik, dünya standartlarına ulaştığını yerinde görerek öğrendik ve çalışmalarınızı inceleme fırsatı bulduk.” dedi.

Türkiye’nin sucul ekosisteminin ortaya çıkarılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü işbirliğinde kurulan “Türkiye Sucul Canlılar Müzesi”nde yer alan sucul canlıları inceledi.  Türkiye’nin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan müze katılımcıların ilgisini çekti.

Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde faaliyet gösteren firmaları da gezerek bilgi alan kulüp üyeleri, program kapsamında son olarak Yenilikçi Teknolojiler Uygulama Araştırma Merkezini ( YETEM) ziyarette bulundu. YETEM’de yer alan Uygulamalı Temel Bilimler ve Teknolojileri Araştırma Birimi, Enerji Teknolojileri Birimi, Biyomühendislik Araştırma Birimi, laboratuvarlar ve cihazlar hakkında bilgi edinildi.

Gezinin son kısmında ise Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi konuklarla bir araya geldi. Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Üniversitemizin bilimsel, sosyal, kültürel imkanlarını tanıtan bir sunum gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.