Güçlendirmek için 2 Milyon TL isteniyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2020 - 21:28, Güncelleme: 02.03.2020 - 21:28
 

Güçlendirmek için 2 Milyon TL isteniyor

İki aydır Belediye önündeki Otopark’ın ne olacağı konusundaki kararda nihayet sona gelindi. Karar, Cuma günü meclis tarafından verilecek. Ancak, Otoparkla ilgili hazırlanan rapor ve bilirkişiler güçlendirme yapılması halinde 2 milyon TL harcama yapılacağını açıkladı.
İki aydır Belediye önündeki Otopark’ın ne olacağı konusundaki kararda nihayet sona gelindi. Karar, Cuma günü meclis tarafından verilecek. Ancak, Otoparkla ilgili hazırlanan rapor ve bilirkişiler güçlendirme yapılması halinde 2 milyon TL harcama yapılacağını açıkladı.  Belediye Meclisi, Mart ayı ilk birleşimi bugün gerçekleştirdi. Meclis Salonunda saat 14.00’te başlayan, Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki maddeler ele alındı.MECLİSE BİLGİLENDİRME YAPILDIToplantıda gündeminin birinci maddesinde yer alan; Belediye önü Katlı Otoparkın güçlendirilmesi konusunun görüşülmesi konusunda Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Mustafa Türkmen tarafından meclise bilgilendirme yapıldı.TÜRKMEN; “60 CM YERİNE 2 METRETOPRAK DOLGU YAPILMIŞ” SDÜ Öğretim Üyesi Mustafa Türkmen, projede toprak katmanının 80 cm. olmasına rağmen uygulamada 2 metre dolgu yapılmış olduğunu ve bunun da yeraltı otoparkına büyük zarar verdiğini belirterek; “Ayrıca tabanda da 60 cm. hafriyat fazla alınmış. Projeyi güçlendirdik. Belediye önünden geçen yolun genişletilmesi düşünülüyor. Kırma yerine plastik kalıplarla yükselttik. Plakalı kirişli sistem yaptık.“BURASI ALEL ACELE YAPILMIŞ”Alt katlarda çatlaklıklar var. Bunları da kimyasal yapıştırıcıları enjekte ederek çözümlemeyi planlıyoruz. Beton takviyesiyle kirişleri kalınlaştıracağız. Böylece, kolonlara binen yükü yarı yarıya düşürmüş olacağız. Yeraltı otoparkında deprem riski, göçme riski yok. Burası alel acele yapılmış. Keşke böyle yapılmasaydı. Kolonlar yükü taşıyamaz hale gelmiş.“GÜÇLENDİRMENİN 2MİLYON LİRA MALİYETİ VAR”Bu güçlendirme projesinin yaklaşık 2 milyon liralık bir maliyeti var. Buraya konulacak araç sayısında bir değişiklik olmayacak. Yani yine 155 araçlık olacak. 3 kata da aynı sayıda araç park edilebilecek. Kısıtlama yok” dedi. BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “NİHAİ KARARI CUMA GÜNÜ VERECEĞİZ, GÜÇLENDİRECEKSEK GÜÇLENDİRECEĞİZ, YIKACAKSAK YIKACAĞIZ”Belediye ve Meclis Başkanı da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 6 aydır gündemimizde olan bu otopark konusunda Üniversiteden gelen hocalarımızın teknik değerlendirmelerini dinlediniz. Bu konudaki kararı meclis olarak önümüzdeki Cuma günü vereceğiz. Yani, buranın ne olacağına o gün nihai kararı vermiş olacağız. Güçlendireceksek güçlendireceğiz, yıkacaksak yıkacağız” dedi.
İki aydır Belediye önündeki Otopark’ın ne olacağı konusundaki kararda nihayet sona gelindi. Karar, Cuma günü meclis tarafından verilecek. Ancak, Otoparkla ilgili hazırlanan rapor ve bilirkişiler güçlendirme yapılması halinde 2 milyon TL harcama yapılacağını açıkladı.

İki aydır Belediye önündeki Otopark’ın ne olacağı konusundaki kararda nihayet sona gelindi. Karar, Cuma günü meclis tarafından verilecek. Ancak, Otoparkla ilgili hazırlanan rapor ve bilirkişiler güçlendirme yapılması halinde 2 milyon TL harcama yapılacağını açıkladı.
 
Belediye Meclisi, Mart ayı ilk birleşimi bugün gerçekleştirdi. Meclis Salonunda saat 14.00’te başlayan, Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki maddeler ele alındı.
MECLİSE BİLGİLENDİRME YAPILDI
Toplantıda gündeminin birinci maddesinde yer alan; Belediye önü Katlı Otoparkın güçlendirilmesi konusunun görüşülmesi konusunda Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Mustafa Türkmen tarafından meclise bilgilendirme yapıldı.
TÜRKMEN; “60 CM YERİNE 2 METRE
TOPRAK DOLGU YAPILMIŞ”
SDÜ Öğretim Üyesi Mustafa Türkmen, projede toprak katmanının 80 cm. olmasına rağmen uygulamada 2 metre dolgu yapılmış olduğunu ve bunun da yeraltı otoparkına büyük zarar verdiğini belirterek; “Ayrıca tabanda da 60 cm. hafriyat fazla alınmış. Projeyi güçlendirdik. Belediye önünden geçen yolun genişletilmesi düşünülüyor. Kırma yerine plastik kalıplarla yükselttik. Plakalı kirişli sistem yaptık.
“BURASI ALEL ACELE YAPILMIŞ”
Alt katlarda çatlaklıklar var. Bunları da kimyasal yapıştırıcıları enjekte ederek çözümlemeyi planlıyoruz. Beton takviyesiyle kirişleri kalınlaştıracağız. Böylece, kolonlara binen yükü yarı yarıya düşürmüş olacağız. Yeraltı otoparkında deprem riski, göçme riski yok. Burası alel acele yapılmış. Keşke böyle yapılmasaydı. Kolonlar yükü taşıyamaz hale gelmiş.
“GÜÇLENDİRMENİN 2
MİLYON LİRA MALİYETİ VAR”
Bu güçlendirme projesinin yaklaşık 2 milyon liralık bir maliyeti var. Buraya konulacak araç sayısında bir değişiklik olmayacak. Yani yine 155 araçlık olacak. 3 kata da aynı sayıda araç park edilebilecek. Kısıtlama yok” dedi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “NİHAİ KARARI CUMA GÜNÜ VERECEĞİZ, GÜÇLENDİRECEKSEK GÜÇLENDİRECEĞİZ, YIKACAKSAK YIKACAĞIZ”
Belediye ve Meclis Başkanı da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 6 aydır gündemimizde olan bu otopark konusunda Üniversiteden gelen hocalarımızın teknik değerlendirmelerini dinlediniz. Bu konudaki kararı meclis olarak önümüzdeki Cuma günü vereceğiz. Yani, buranın ne olacağına o gün nihai kararı vermiş olacağız. Güçlendireceksek güçlendireceğiz, yıkacaksak yıkacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.