Hafız İbrahim Demiralay kabri başında anıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2020 - 13:22, Güncelleme: 07.03.2020 - 13:22
 

Hafız İbrahim Demiralay kabri başında anıldı

Milli mücadelenin Isparta’daki fitilini ateşleyen Hafız İbrahim Demiralay, Gülcü Mezarlığında kabri başında anıldı. Anma programında konuşan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından başlatılan 4. Kitap fuarının Hafız İbrahim Demiralay’ın anısına yapıldığını belirterek, “Yakın tarihimizi unutmamak adına Isparta’nın değerlerini ziyaret ediyoruz” dedi.  
Milli mücadelenin Isparta’daki fitilini ateşleyen Hafız İbrahim Demiralay, Gülcü Mezarlığında kabri başında anıldı. Anma programına Isparta Belediye Başkan Yardımcıları Fahrettin Gözgün ve Uğur Büyükçulcu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Gülcü Mahallesi halkı katıldı. Hafız İbrahim Demiralay’ın kabri başında önce Kuran-ı Kerim okundu, Ardından dualar edildi. Edilen dua sonrası açıklamalarda bulunan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından başlatılan 4. Kitap fuarının Hafız İbrahim Demiralay’ın anısına yapıldığını belirterek, “Yakın tarihimizi unutmamak adına Isparta’nın değerlerini ziyaret ediyoruz” dedi.             “Milli mücadelemizin 100. Yılını kutladığımız bu günlerde bu mücadelenin ilk ateşini Isparta’da ateşleyen bu noktada Ispartalı hemşehrilerimizle büyüklerimizle birlikte o milli mücadele kıvılcımını yakan Hafız İbrahim Demiralay’ın merhumun mezarı başında anma merasimi gerçekleştirdik. 4. Kitap fuarı anlam kazanmalıydı, Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen Isparta’da öyle bir mümtaz şahsiyetlerimiz var ki maalesef ki bugün mezarlarını bilmiyoruz maalesef ki onlara bir dua edemiyoruz en azından bu yılki kitap fuarımız bu mübarekler için bu değerli muhteremler için mezarları başlarında anılarak gerçekleştirilmesi noktasında karar kıldı. Böcüzade Süleyman Sami olmak üzere, Hafız İbrahim Demiralay ve 100. Yıl olmasından dolayı da ve kitap fuarımızda Hafız İbrahim Demiralay anısına düzenlendi bu noktada yakın tarihini bilmeyen gününde ayakları yere sağlam basmayacak kaybetmeye mahkum olacaklardır. Bizlerde yakın tarihimizi Çanakkale’mizi milli mücadelemizi unutmamak adına buralardayız”.        Başkan Yardımcısı Gözgün, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yapılan çalışmalarla Hafız İbrahim Demiralay’ın el yazması kaynaklarından bir kitap oluşturulduğunu belirterek, kitabın 4. Kitap fuarında ziyaretçilere ücretsiz dağıtıldığını söyledi.  “Hafız İbrahim Demiralay’ın el yazması kaynaklarından bir kitap derleyen üniversiteden hocalarımız Prof. Dr. Hasan Babacan,  Prof. Dr. Bayram Kodaman’ın kaleme almış oldukları Hafız İbrahim Demiralay’ın hatırasını bir belediye bir kültür hizmeti olarak yayınladık ve yayınladığımız kitabımızda bugün Kitap fuarında Ispartalı hemşerilerimize ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Tek derdimiz var biz yakın geçmişimizi geçmiş tarihimizi unutmamamız gerekiyor çünkü bu vatan dün nasıl İdlib’te şehit olan kardeşlerimizin Mehmetçiğimizin kanıyla bugün burada bağımsız mücadelemizin adını koyduysak bugünde aynı şekilde devam etmeliyiz.”
Milli mücadelenin Isparta’daki fitilini ateşleyen Hafız İbrahim Demiralay, Gülcü Mezarlığında kabri başında anıldı. Anma programında konuşan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından başlatılan 4. Kitap fuarının Hafız İbrahim Demiralay’ın anısına yapıldığını belirterek, “Yakın tarihimizi unutmamak adına Isparta’nın değerlerini ziyaret ediyoruz” dedi.  

Milli mücadelenin Isparta’daki fitilini ateşleyen Hafız İbrahim Demiralay, Gülcü Mezarlığında kabri başında anıldı. Anma programına Isparta Belediye Başkan Yardımcıları Fahrettin Gözgün ve Uğur Büyükçulcu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Gülcü Mahallesi halkı katıldı.

Hafız İbrahim Demiralay’ın kabri başında önce Kuran-ı Kerim okundu,

Ardından dualar edildi.

Edilen dua sonrası açıklamalarda bulunan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından başlatılan 4. Kitap fuarının Hafız İbrahim Demiralay’ın anısına yapıldığını belirterek, “Yakın tarihimizi unutmamak adına Isparta’nın değerlerini ziyaret ediyoruz” dedi.

            “Milli mücadelemizin 100. Yılını kutladığımız bu günlerde bu mücadelenin ilk ateşini Isparta’da ateşleyen bu noktada Ispartalı hemşehrilerimizle büyüklerimizle birlikte o milli mücadele kıvılcımını yakan Hafız İbrahim Demiralay’ın merhumun mezarı başında anma merasimi gerçekleştirdik. 4. Kitap fuarı anlam kazanmalıydı, Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen Isparta’da öyle bir mümtaz şahsiyetlerimiz var ki maalesef ki bugün mezarlarını bilmiyoruz maalesef ki onlara bir dua edemiyoruz en azından bu yılki kitap fuarımız bu mübarekler için bu değerli muhteremler için mezarları başlarında anılarak gerçekleştirilmesi noktasında karar kıldı. Böcüzade Süleyman Sami olmak üzere, Hafız İbrahim Demiralay ve 100. Yıl olmasından dolayı da ve kitap fuarımızda Hafız İbrahim Demiralay anısına düzenlendi bu noktada yakın tarihini bilmeyen gününde ayakları yere sağlam basmayacak kaybetmeye mahkum olacaklardır. Bizlerde yakın tarihimizi Çanakkale’mizi milli mücadelemizi unutmamak adına buralardayız”.       

Başkan Yardımcısı Gözgün, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yapılan çalışmalarla Hafız İbrahim Demiralay’ın el yazması kaynaklarından bir kitap oluşturulduğunu belirterek, kitabın 4. Kitap fuarında ziyaretçilere ücretsiz dağıtıldığını söyledi. 

“Hafız İbrahim Demiralay’ın el yazması kaynaklarından bir kitap derleyen üniversiteden hocalarımız Prof. Dr. Hasan Babacan,  Prof. Dr. Bayram Kodaman’ın kaleme almış oldukları Hafız İbrahim Demiralay’ın hatırasını bir belediye bir kültür hizmeti olarak yayınladık ve yayınladığımız kitabımızda bugün Kitap fuarında Ispartalı hemşerilerimize ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Tek derdimiz var biz yakın geçmişimizi geçmiş tarihimizi unutmamamız gerekiyor çünkü bu vatan dün nasıl İdlib’te şehit olan kardeşlerimizin Mehmetçiğimizin kanıyla bugün burada bağımsız mücadelemizin adını koyduysak bugünde aynı şekilde devam etmeliyiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.