ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler’in 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2020 - 13:54, Güncelleme: 08.03.2020 - 13:54
 

ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler’in 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler 8 Mart Kadınlar Günü dolasıyla kutlama mesajı yayınladı.
ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler 8 Mart Kadınlar Günü dolasıyla kutlama mesajı yayınladı. Diler mesajında;  Kadınlar hayat arkadaşımızdır, can yoldaşımızdır. Kadınlar, tadımız, ışığımız, ana kucağımız, gönül bucağımızdır. Aile, mesut olma idealleriyle bir araya gelmiş insanların ortak nefesi demekse, kadın eşiyle birlikte o nefesten yuva yapan insandır. Hakikat böyledir, “değirmen iki taştan, muhabbet iki baştan”dır Kıymetlerini bilelim" dedi  Rektör Diler'in mesajı şöyle " Kadınlarımız, yuvasına sadık, çocuklarına vurgun, geleneklerine tutkulu, gönül şarkılarına sevdalı refikalarımız, eşlerimizdir. Kırıkları tatlı sözleriyle onaran, zorlukları sevgileriyle azaltandır onlar; huma kuşlarımızdır.  Kıymetlerini bilelim. Unutmayalım! Dünyaya gelişimizin bütün mihnetini onlar çekti. Tenimizde onların nasırlı ellerinin sıcak dokunuşları var. Onların helal sütleriyle tutunduk hayata. Onların hünerli ellerinden çıkan ekmekle, aşla doyduk. Onlar temizledi, onlar giydirdi. Canımız yandığında onların şefkatine sığındık.   Sözün güzel olanını onlardan öğrendik. Onların terbiyesinden geçerek adam olduk. Hatta bu topraklar bize sadece erkeklerin gazalarıyla vatan olmadı. Kadınlarımız, cephede ya da cephe gerisinde vatan müdafaaları yaptılar; erkekleriyle birlikte geçtiler o “ateşten gömlek” gibi sınavlardan. Memleket,  kadınlarımızın hünerli elleri ve üretken gönülleriyle yoğruldu. Ümrana kavuşmamız onların terleri ve gözyaşlarıyladır. Kıymetlerini bilelim. Derler ki insanı güzelleştiren kaşı, gözü, malı mülkü değil, sevgisi, merhametidir. Bırakın hayatın yükünü çekmeyi, annelik gibi ulvi bir sıfat dahi onları itibar ve ihtiram içinde yaşatmamız için yeter sebeptir. Sadece fıtraten sahip oldukları merhamet duyguları bile kadınlarımızı muhterem görmek için kafidir.   Onlar cefakar oldular, vefakar oldular, kadir-kıymet bildiler. Hepimize düşen iş aynı kadirşinaslığı gösterip  kıymetlerini bilmektir. Bütün kültür kodlarımız bize bunu söylüyor. Bu duygular içerisinde başımızın bahtı, gönlümüzün tahtı olan kızlarımızı, kadınlarımızı ve annelerimizi hürmetle selamlıyorum. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun." dedi
ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler 8 Mart Kadınlar Günü dolasıyla kutlama mesajı yayınladı.

ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler 8 Mart Kadınlar Günü dolasıyla kutlama mesajı yayınladı. Diler mesajında;  Kadınlar hayat arkadaşımızdır, can yoldaşımızdır. Kadınlar, tadımız, ışığımız, ana kucağımız, gönül bucağımızdır. Aile, mesut olma idealleriyle bir araya gelmiş insanların ortak nefesi demekse, kadın eşiyle birlikte o nefesten yuva yapan insandır. Hakikat böyledir, “değirmen iki taştan, muhabbet iki baştan”dır Kıymetlerini bilelim" dedi 

Rektör Diler'in mesajı şöyle " Kadınlarımız, yuvasına sadık, çocuklarına vurgun, geleneklerine tutkulu, gönül şarkılarına sevdalı refikalarımız, eşlerimizdir. Kırıkları tatlı sözleriyle onaran, zorlukları sevgileriyle azaltandır onlar; huma kuşlarımızdır. 

Kıymetlerini bilelim.

Unutmayalım! Dünyaya gelişimizin bütün mihnetini onlar çekti. Tenimizde onların nasırlı ellerinin sıcak dokunuşları var. Onların helal sütleriyle tutunduk hayata. Onların hünerli ellerinden çıkan ekmekle, aşla doyduk. Onlar temizledi, onlar giydirdi. Canımız yandığında onların şefkatine sığındık.   Sözün güzel olanını onlardan öğrendik. Onların terbiyesinden geçerek adam olduk.

Hatta bu topraklar bize sadece erkeklerin gazalarıyla vatan olmadı. Kadınlarımız, cephede ya da cephe gerisinde vatan müdafaaları yaptılar; erkekleriyle birlikte geçtiler o “ateşten gömlek” gibi sınavlardan. Memleket,  kadınlarımızın hünerli elleri ve üretken gönülleriyle yoğruldu. Ümrana kavuşmamız onların terleri ve gözyaşlarıyladır.

Kıymetlerini bilelim.

Derler ki insanı güzelleştiren kaşı, gözü, malı mülkü değil, sevgisi, merhametidir. Bırakın hayatın yükünü çekmeyi, annelik gibi ulvi bir sıfat dahi onları itibar ve ihtiram içinde yaşatmamız için yeter sebeptir. Sadece fıtraten sahip oldukları merhamet duyguları bile kadınlarımızı muhterem görmek için kafidir.  

Onlar cefakar oldular, vefakar oldular, kadir-kıymet bildiler.

Hepimize düşen iş aynı kadirşinaslığı gösterip  kıymetlerini bilmektir.

Bütün kültür kodlarımız bize bunu söylüyor.

Bu duygular içerisinde başımızın bahtı, gönlümüzün tahtı olan kızlarımızı, kadınlarımızı ve annelerimizi hürmetle selamlıyorum. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun." dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.