Ekmeğime DOKUNMA

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.03.2020 - 12:57, Güncelleme: 22.03.2020 - 12:57
 

Ekmeğime DOKUNMA

Isparta’da koronavirüs tedbirleri kapsamında Fırıncılar Odası örnek bir uygulamaya imza attı. “Ekmeğe el sürme, görevliden ise” sloganı ile yürütülen çalışmanın ayrıntılarını Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’e anlattı.
Isparta’da koronavirüs tedbirleri kapsamında Fırıncılar Odası örnek bir uygulamaya imza attı. “Ekmeğe el sürme, görevliden ise” sloganı ile yürütülen çalışmanın ayrıntılarını Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’e anlattı. Isparta’da Fırıncılar Odası koronavirüs tedbirleri kapsamında ekmekten virüsün bulaşmaması için örnek bir uygulama başlattı. Vatandaşların bakkal ve marketlerde bulunan dolaplardaki ekmekleri seçerek aldığını belirten Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, “ekmek temizlenemediği için direkt mikrobu taşıyor. Bu nedenle ekmeği görevliden istesinler” diye konuştu. “Devletimizin korona virüsüyle ilgili bakanlığımızın resmi açıklama gönderdiği günden beri bizler esnaf teşkilatı olarak özellikle lokantacılar odası olarak fırınlar olsun, lokantalar olsun, dönerciler olsun, temizlik hijyeni konusunda elimizden geldiği kadar temizliği üst düzeyde yapılması gerektiğini esnaflarımıza duyurduk çalışanların ağız maskesini, eldivenlerini, bone takmalarını, iş yerlerinde yüzey temizliklerini, hijyen temizliklerini özellikle tarım il müdürlüğü temsilcileri, belediye temsilcileriyle birlikte koordineli bir biçimde esnaflarımızı uyardık ve bilinçlendirdik. Fırıncılarımız, lokantacılarımız, kasaplarımız, dönercilerimiz, çiğ köfte ve benzeri esnaf guruplarımızın hepsi bilinçlendi diyebilirim. SMS ile bütün üyelerimizi bilgilendiriyoruz, fakat bizim halkımızdan isteğimiz şudur halkımız hala bilinçlenmedi özellikle bakkallarda ve marketlerde biz ekmeği ekmek dolaplarına koyuyoruz, bakkal içerde otururken vatandaşlar ekmekleri dışarıdan dolaptan alıyorlar. Halkımız gözüyle gördüğü ekmeği değil de ekmeği mıncıklayarak bir onu bir diğerini alıyorlar ve ekmek yıkanamadığı için direk mikrobu taşıyıcı hale geliyor. Bunu önleyebilmemiz için özellikle halkımızın kesinlikle görevlilerden ekmeği istemesi gerekiyor, fırınlara geldikleri zaman çalışan personelimiz zaten önlemini almış boneli, maskeli çalıştıkları için görevlilerden ekmeği istemeleri gerektiğini söylüyoruz halkımız mutlaka ve mutlaka görevlilerden yardım istesin her mahallede fırınlarımız mevcut çoğu fırınımız 7/24 açıktır. Ekmek biter çıkmaz kaygısına düşmesinler en önemli konu sürekli de tekrar ediyoruz vatandaşlarımız mutlaka ekmeği görevlilerden istesinler kesinlikle kendileri dolaptan ekmek veya fırının vitrininden ekmek almasınlar.”             Erdeğer, ekmeği hijyen kurallarına uymadığı için poşetleyemediklerini ifade ederek, “onun için görevliden istesinler” dedi.  “Ekmekler poşete katılsın diye talepler gelmektedir şuanda bu ekmeklerin poşetlenebilmesi için el değmeden poşetleme makineleri yok bu ekmeği poşetleyebilmemiz için yine çalışanlarımızın elinin değmesi gerekiyor bunlarda tam hijyen olmayacağı için halkımız ekmeği ellemeden lütfen gözleriyle bakarak görevlilerden istesinler”  
Isparta’da koronavirüs tedbirleri kapsamında Fırıncılar Odası örnek bir uygulamaya imza attı. “Ekmeğe el sürme, görevliden ise” sloganı ile yürütülen çalışmanın ayrıntılarını Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’e anlattı.

Isparta’da koronavirüs tedbirleri kapsamında Fırıncılar Odası örnek bir uygulamaya imza attı. “Ekmeğe el sürme, görevliden ise” sloganı ile yürütülen çalışmanın ayrıntılarını Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer’e anlattı.

Isparta’da Fırıncılar Odası koronavirüs tedbirleri kapsamında ekmekten virüsün bulaşmaması için örnek bir uygulama başlattı.

Vatandaşların bakkal ve marketlerde bulunan dolaplardaki ekmekleri seçerek aldığını belirten Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, “ekmek temizlenemediği için direkt mikrobu taşıyor. Bu nedenle ekmeği görevliden istesinler” diye konuştu.

“Devletimizin korona virüsüyle ilgili bakanlığımızın resmi açıklama gönderdiği günden beri bizler esnaf teşkilatı olarak özellikle lokantacılar odası olarak fırınlar olsun, lokantalar olsun, dönerciler olsun, temizlik hijyeni konusunda elimizden geldiği kadar temizliği üst düzeyde yapılması gerektiğini esnaflarımıza duyurduk çalışanların ağız maskesini, eldivenlerini, bone takmalarını, iş yerlerinde yüzey temizliklerini, hijyen temizliklerini özellikle tarım il müdürlüğü temsilcileri, belediye temsilcileriyle birlikte koordineli bir biçimde esnaflarımızı uyardık ve bilinçlendirdik. Fırıncılarımız, lokantacılarımız, kasaplarımız, dönercilerimiz, çiğ köfte ve benzeri esnaf guruplarımızın hepsi bilinçlendi diyebilirim. SMS ile bütün üyelerimizi bilgilendiriyoruz, fakat bizim halkımızdan isteğimiz şudur halkımız hala bilinçlenmedi özellikle bakkallarda ve marketlerde biz ekmeği ekmek dolaplarına koyuyoruz, bakkal içerde otururken vatandaşlar ekmekleri dışarıdan dolaptan alıyorlar. Halkımız gözüyle gördüğü ekmeği değil de ekmeği mıncıklayarak bir onu bir diğerini alıyorlar ve ekmek yıkanamadığı için direk mikrobu taşıyıcı hale geliyor. Bunu önleyebilmemiz için özellikle halkımızın kesinlikle görevlilerden ekmeği istemesi gerekiyor, fırınlara geldikleri zaman çalışan personelimiz zaten önlemini almış boneli, maskeli çalıştıkları için görevlilerden ekmeği istemeleri gerektiğini söylüyoruz halkımız mutlaka ve mutlaka görevlilerden yardım istesin her mahallede fırınlarımız mevcut çoğu fırınımız 7/24 açıktır. Ekmek biter çıkmaz kaygısına düşmesinler en önemli konu sürekli de tekrar ediyoruz vatandaşlarımız mutlaka ekmeği görevlilerden istesinler kesinlikle kendileri dolaptan ekmek veya fırının vitrininden ekmek almasınlar.”           

 Erdeğer, ekmeği hijyen kurallarına uymadığı için poşetleyemediklerini ifade ederek, “onun için görevliden istesinler” dedi.

 “Ekmekler poşete katılsın diye talepler gelmektedir şuanda bu ekmeklerin poşetlenebilmesi için el değmeden poşetleme makineleri yok bu ekmeği poşetleyebilmemiz için yine çalışanlarımızın elinin değmesi gerekiyor bunlarda tam hijyen olmayacağı için halkımız ekmeği ellemeden lütfen gözleriyle bakarak görevlilerden istesinler”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.