SDÜ Sağlık Kuruluşlarına Dezenfektan üretti

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.03.2020 - 12:14, Güncelleme: 23.03.2020 - 12:14
 

SDÜ Sağlık Kuruluşlarına Dezenfektan üretti

SDÜ Doğal Ürünler Araştırma Merkezi, Isparta’daki sağlık kuruluşlarının el dezenfekten ihtiyacını karşılayacak kaliteli ve doğal hammaddeden el dezenfektanı üretti.
SDÜ Doğal Ürünler Araştırma Merkezi, Isparta’daki sağlık kuruluşlarının el dezenfekten ihtiyacını karşılayacak kaliteli ve doğal hammaddeden el dezenfektanı üretti. SDÜ Mükemmeliyet Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç.Dr. Serdar Sezer, Isparta’daki sağlık kuruluşlarının el dezenfekte ihtiyacını üretecek ürün geliştirdiklerini açıkladı. Doç.Dr. Sezer, Son32’ye şu açıklamalarda bulundu: “Kriz dönemlerinde tedariklerde sıkıntılar yaşanabiliyor. Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte stratejik bir çalışma başlattık. El dezenfektesi. Kendi dezenfektelerimizi daha kaliteli ham maddeler kullanarak yapabiliriz durumdayız. Hem kendi üniversitemizin hem de dışarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İlk bir pilot deneme başladı. Kapasitelere bakıyor. Aylık ve haftalık ne kadar ihtiyaç olur diye. Yunus Emre hastanesi yürütüyor, bizim başhekimlik, Bunu SUDEM, Rektörlük, Başhekim ve hastaneler yapacağız. Kriz dönemlerinde yoğun talep oluyor. Doğal ürünler konsepti tabii bu konunun  dışında. Türkiye ve dünya virüsler karşı karşıya kalabiliyor. Doğal ürünlerin içinde bir çok birleşik var. Çok da etkili olabiliyor. Mevcut endüstriyi düşündüğümüzde doğal ürünlerden elde edilen ürünler kimyasal ürünlere göre ömrü daha uzun olacaktır. 4-5 senelik üründe yeni ürünler çıkabilir. Ürünün hızlı bir şekilde yerini alabilmesi zor. Doğal ürünler önemli. Merkezimizin altyapısı müsait. Değişik illerden üniversite hocaları ve sanayici bizlere başvurabilir. Yeter talep olsun.”
SDÜ Doğal Ürünler Araştırma Merkezi, Isparta’daki sağlık kuruluşlarının el dezenfekten ihtiyacını karşılayacak kaliteli ve doğal hammaddeden el dezenfektanı üretti.

SDÜ Doğal Ürünler Araştırma Merkezi, Isparta’daki sağlık kuruluşlarının el dezenfekten ihtiyacını karşılayacak kaliteli ve doğal hammaddeden el dezenfektanı üretti.

SDÜ Mükemmeliyet Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç.Dr. Serdar Sezer, Isparta’daki sağlık kuruluşlarının el dezenfekte ihtiyacını üretecek ürün geliştirdiklerini açıkladı. Doç.Dr. Sezer, Son32’ye şu açıklamalarda bulundu:

“Kriz dönemlerinde tedariklerde sıkıntılar yaşanabiliyor. Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte stratejik bir çalışma başlattık. El dezenfektesi.

Kendi dezenfektelerimizi daha kaliteli ham maddeler kullanarak yapabiliriz durumdayız. Hem kendi üniversitemizin hem de dışarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İlk bir pilot deneme başladı. Kapasitelere bakıyor. Aylık ve haftalık ne kadar ihtiyaç olur diye. Yunus Emre hastanesi yürütüyor, bizim başhekimlik, Bunu SUDEM, Rektörlük, Başhekim ve hastaneler yapacağız. Kriz dönemlerinde yoğun talep oluyor. Doğal ürünler konsepti tabii bu konunun  dışında. Türkiye ve dünya virüsler karşı karşıya kalabiliyor. Doğal ürünlerin içinde bir çok birleşik var. Çok da etkili olabiliyor. Mevcut endüstriyi düşündüğümüzde doğal ürünlerden elde edilen ürünler kimyasal ürünlere göre ömrü daha uzun olacaktır. 4-5 senelik üründe yeni ürünler çıkabilir. Ürünün hızlı bir şekilde yerini alabilmesi zor. Doğal ürünler önemli. Merkezimizin altyapısı müsait. Değişik illerden üniversite hocaları ve sanayici bizlere başvurabilir. Yeter talep olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.