Hafta sonu sahil de piknik de balık da yasak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.03.2020 - 01:51, Güncelleme: 28.03.2020 - 01:51
 

Hafta sonu sahil de piknik de balık da yasak

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ek genelge gönderdi. Genelgeye göre, hafta sonları vatandaşların sahil ve piknik alanlarındaki faaliyetleri yasaklanacak.
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ek genelge gönderdi. Genelgeye göre, hafta sonları vatandaşların sahil ve piknik alanlarındaki faaliyetleri yasaklanacak.İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine ek genelge gönderdi. Genelgede, sosyal izolasyonu sağlamak için birçok tedbir alındığı ve uyulması gereken kurallar belirlenerek vatandaşlarla paylaşıldığı dikkat çekildi. Ancak illerde başta gençler olmak üzere orta yaştaki vatandaşların virüsün etkisi alanı içinde olmadıkları duygusu ile yürütülen çalışmaların aksine cadde ve sokaklarda sosyal hareketlilik içinde olduklarının gözlemlendiği belirtildi. Genelgede, koronavirüsün 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşları daha çok etkilemekle birlikte tüm yaş gruplarındaki insanların sosyal hareketlilikle virüsün yayılmasını hızlandırdığına dikkat çekildi.  Hafta içine de yasak gelebilir Genelgede yarından itibaren hafta sonları vatandaşların sahil, mesire ve ören yerleri, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor ve yürüyüş gibi faaliyetler yasaklanacak. Bu karar il ve ilçelerin durumuna göre hafta içine de yaygınlaştırılabilecek.Alınan kararlara uymayanlara idari para cezası ya da Trük Ceza Kanunun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlem yapılacak. İkaz anonsları yapılacak İl ve ilçelerde vali ve kaymakamlar tarafından belediye merkezi sistemleri, camiler ve kolluk birimlerinin kullandığı araçlardan sürekli olarak vatandaşlarımızın gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları için anons yapılacak. Kolluk görevlileri tarafından da cadde ve sokaklarda zorunlu olmadıkça sosyal hareketlilik içinde olanlar evlerinde kalmaları konusunda uyarılacak.
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ek genelge gönderdi. Genelgeye göre, hafta sonları vatandaşların sahil ve piknik alanlarındaki faaliyetleri yasaklanacak.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ek genelge gönderdi. Genelgeye göre, hafta sonları vatandaşların sahil ve piknik alanlarındaki faaliyetleri yasaklanacak.
İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine ek genelge gönderdi.

Genelgede, sosyal izolasyonu sağlamak için birçok tedbir alındığı ve uyulması gereken kurallar belirlenerek vatandaşlarla paylaşıldığı dikkat çekildi. Ancak illerde başta gençler olmak üzere orta yaştaki vatandaşların virüsün etkisi alanı içinde olmadıkları duygusu ile yürütülen çalışmaların aksine cadde ve sokaklarda sosyal hareketlilik içinde olduklarının gözlemlendiği belirtildi.

Genelgede, koronavirüsün 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşları daha çok etkilemekle birlikte tüm yaş gruplarındaki insanların sosyal hareketlilikle virüsün yayılmasını hızlandırdığına dikkat çekildi. 

Hafta içine de yasak gelebilir

Genelgede yarından itibaren hafta sonları vatandaşların sahil, mesire ve ören yerleri, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor ve yürüyüş gibi faaliyetler yasaklanacak. Bu karar il ve ilçelerin durumuna göre hafta içine de yaygınlaştırılabilecek.
Alınan kararlara uymayanlara idari para cezası ya da Trük Ceza Kanunun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlem yapılacak.

İkaz anonsları yapılacak

İl ve ilçelerde vali ve kaymakamlar tarafından belediye merkezi sistemleri, camiler ve kolluk birimlerinin kullandığı araçlardan sürekli olarak vatandaşlarımızın gerekli olmadığı sürece dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları için anons yapılacak.

Kolluk görevlileri tarafından da cadde ve sokaklarda zorunlu olmadıkça sosyal hareketlilik içinde olanlar evlerinde kalmaları konusunda uyarılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.