Türkiye'deki 39 yerleşim yeri karantinaya alındı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.03.2020 - 15:27, Güncelleme: 30.03.2020 - 15:27
 

Türkiye'deki 39 yerleşim yeri karantinaya alındı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'de toplam 18 ildeki 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezra olmak üzere toplam 39 yerleşim yeri karantinaya alındı.
Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri, karantina alanlarının genişlemesiyle devam ediyor. Son olarak 39 yerleşim yerinin karantinaya alındığı duyuruldu. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; koronavirüs tedbirleri kapsamında, bugün saat 15.15 itibarı ile mülki idare amirleri başkanlığındaki il ve ilçe hıfzıssıhha kurulları kararıyla karantina uygulamasına başlandığı duyuruldu. 39 YERLEŞİM YERİ KARANTİNADAAçıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Karantina uygulamaları; 18 ilimizdeki; 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezra olmak üzere toplam 39 yerleşim yerinde uygulanmaktadır. Söz konusu karantina uygulamaları tedbir amaçlı olup, koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve yerleşim yerlerindeki sosyal izolasyonu sağlamak üzere alınmıştır."
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'de toplam 18 ildeki 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezra olmak üzere toplam 39 yerleşim yeri karantinaya alındı.

Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri, karantina alanlarının genişlemesiyle devam ediyor.

Son olarak 39 yerleşim yerinin karantinaya alındığı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; koronavirüs tedbirleri kapsamında, bugün saat 15.15 itibarı ile mülki idare amirleri başkanlığındaki il ve ilçe hıfzıssıhha kurulları kararıyla karantina uygulamasına başlandığı duyuruldu.

39 YERLEŞİM YERİ KARANTİNADA
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Karantina uygulamaları; 18 ilimizdeki; 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezra olmak üzere toplam 39 yerleşim yerinde uygulanmaktadır. Söz konusu karantina uygulamaları tedbir amaçlı olup, koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve yerleşim yerlerindeki sosyal izolasyonu sağlamak üzere alınmıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.