Bapbacı’dan Isparta halkına çağrı; Küçük Esnafımıza Sahip Çıkalım

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.03.2020 - 22:07, Güncelleme: 31.03.2020 - 22:07
 

Bapbacı’dan Isparta halkına çağrı; Küçük Esnafımıza Sahip Çıkalım

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Bapbacı,Isparta Hemşerilerimden isteğim bu sıkıntılı süreçte Küçük Esnafımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Bakkal amcaları ayakta tutalım” dedi.
Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Bapbacı, hükümetin aldığı kararlar çerçevesinde Market yazan işletmelerin açılış saati 09:00 kapanış saatleri 21:00 olarak değiştirildiğini belirterek; “Ancak, bu faaliyet konusu Bakkal, Bayii, Büfe Şarküteri ve Kuruyemişçileri kapsamamaktadır. Isparta Hemşerilerimden isteğim bu sıkıntılı süreçte Küçük Esnafımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Bakkal amcaları ayakta tutalım” dedi. Odaya kayıtlı esnafların mümkün mertebe alınan kararlara uyduğunu ifade eden Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Bapbacı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Değerli Ispartalı Hemşehrilerim; Bilindiği üzere dünyayı etkisine alan ülkemizde de maalesef korona (Covid-19) virüsü görülmüş ve devletimizin almış olduğu tedbirlerle ve halkımızın bu tedbirlere uyması neticesinde en kısa zamanda ülkemizin ve dünyanın bu vürüsten kurtulmasını ümit ediyorum. İçişleri Bakanlığının almış olduğu Koronavirüs tedbirler kapsamında Belediye veya Özel idarelerden alınmış iş yeri Ana faaliyet konusu Market yazan işletmelerin açılış saati 09:00 kapanış saatleri 21:00 olarak değiştirilmiştir. Ana faaliyet konusu Bakkal, Bayii, Büfe Şarküteri ve Kuruyemiş faaliyetinde bulunan işletmelerimizi kapsamamaktadır. Bu sektörde faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkarlarımızın açılış kapanış saatleri Hususunda önceden olduğu gibi faaliyetlerini sürdüreceklerdir. Ayrıca iş yeri büyüklüğüne göre işletme içerisinde bulunacak kişi sayısı depo alanı hariç işletme kaç metrekareyse %10 u geçmeyecek şekilde içerisinde kişi bulundurabileceklerdir. İşletmelerde ayrıca 65 yaş üstü işletmeci hiçbir şekilde işletmelerde bulunmayacaktır. Bulunması durumunda kolluk kuvvetlerince cezai işlem uygulanacaktır. İşletmelerimize küçük yaştaki çocuklarımızın girmesi bu süreçte sakınca görüldüğünden bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyorum. Isparta Hemşerilerimden isteğim bu sıkıntılı süreçte Küçük Esnafımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Bakkal amcaları ayakta tutalım ve ‘Evde Kal Isparta’ diyorum” dedi.
Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Bapbacı,Isparta Hemşerilerimden isteğim bu sıkıntılı süreçte Küçük Esnafımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Bakkal amcaları ayakta tutalım” dedi.

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Bapbacı, hükümetin aldığı kararlar çerçevesinde Market yazan işletmelerin açılış saati 09:00 kapanış saatleri 21:00 olarak değiştirildiğini belirterek; “Ancak, bu faaliyet konusu Bakkal, Bayii, Büfe Şarküteri ve Kuruyemişçileri kapsamamaktadır. Isparta Hemşerilerimden isteğim bu sıkıntılı süreçte Küçük Esnafımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Bakkal amcaları ayakta tutalım” dedi.
 
Odaya kayıtlı esnafların mümkün mertebe alınan kararlara uyduğunu ifade eden Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Bapbacı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Değerli Ispartalı Hemşehrilerim; Bilindiği üzere dünyayı etkisine alan ülkemizde de maalesef korona (Covid-19) virüsü görülmüş ve devletimizin almış olduğu tedbirlerle ve halkımızın bu tedbirlere uyması neticesinde en kısa zamanda ülkemizin ve dünyanın bu vürüsten kurtulmasını ümit ediyorum.
 
İçişleri Bakanlığının almış olduğu Koronavirüs tedbirler kapsamında Belediye veya Özel idarelerden alınmış iş yeri Ana faaliyet konusu Market yazan işletmelerin açılış saati 09:00 kapanış saatleri 21:00 olarak değiştirilmiştir. Ana faaliyet konusu Bakkal, Bayii, Büfe Şarküteri ve Kuruyemiş faaliyetinde bulunan işletmelerimizi kapsamamaktadır.
 
Bu sektörde faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkarlarımızın açılış kapanış saatleri Hususunda önceden olduğu gibi faaliyetlerini sürdüreceklerdir. Ayrıca iş yeri büyüklüğüne göre işletme içerisinde bulunacak kişi sayısı depo alanı hariç işletme kaç metrekareyse %10 u geçmeyecek şekilde içerisinde kişi bulundurabileceklerdir. İşletmelerde ayrıca 65 yaş üstü işletmeci hiçbir şekilde işletmelerde bulunmayacaktır. Bulunması durumunda kolluk kuvvetlerince cezai işlem uygulanacaktır.
 
İşletmelerimize küçük yaştaki çocuklarımızın girmesi bu süreçte sakınca görüldüğünden bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyorum. Isparta Hemşerilerimden isteğim bu sıkıntılı süreçte Küçük Esnafımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Bakkal amcaları ayakta tutalım ve ‘Evde Kal Isparta’ diyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.