Spor tesislerine HES koduyla giriş yapılacak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.08.2020 - 15:21, Güncelleme: 13.08.2020 - 15:21
 

Spor tesislerine HES koduyla giriş yapılacak

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan halı sahalar dün açıldı. Ancak halı sahalar başta olmak üzere spor tesislerine HES koduyla giriş yapılacak.
Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Halı Saha İşletmecilerini ziyaret ederek ‘Başlama Vuruşu’ yaptı ve belirlenen kural ve tedbirleri içeren kitapçıkları işletmelere teslim ederek gerekli bilgilendirmeleri yaptı.Koronavirüs önlemleri kapsamında uzun süre kapalı olan halı sahaların yeniden açılması ile birlikte İl Müdürü Murat Gevrek işletmecilere 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.BİLGİLENDİRMEDE BULUNDUHalı sahalarda başlama vuruşu yapan İl Müdürümüz Murat Gevrek Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Bakanlığımız, Türkiye Futbol Federasyonunca belirlenen kural ve tedbirleri içeren kitapçıkları işletmelere teslim ederek gerekli bilgilendirmeleri yaptı. Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzun süredir kapalı olan halı sahalar dün itibari ile açıldı. Bugün yeniden faaliyete başlayan halı sahaları da kapsayan genelge, İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderildi. Genelgeye göre her müşteri tesise HES koduyla giriş yapacak. Görevli bir personel aracılığıyla “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden müşterilerin HES kodları sorgulanacak ve uygulamanın onay verdiği kişilere tesisler kullandırılacak. Tesise giren herkesin ateş ölçümleri yapılacak. Ateşi 38 derecenin üzerinde olanların tesislere girişine izin verilmeyecek ve bu kişiler en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Tesislerdeki kişi sayısı, kapalı alanlar için 6 metrekareye bir kişi düşecek şekilde sınırlandırılacak ve buna ilişkin bilgi tesis girişine asılacak. Tesislerdeki soyunma odası/kabini, duş ve sauna alanları kapalı tutulacak ve müşterilerin kullanımına izin verilmeyecek. Tesislere randevu ile müşteri alınacak. Müşterilerin giriş/çıkış saatleri kaydedilecek ve en az 14 gün süreyle bu kayıtlar saklanacak.
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan halı sahalar dün açıldı. Ancak halı sahalar başta olmak üzere spor tesislerine HES koduyla giriş yapılacak.

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Halı Saha İşletmecilerini ziyaret ederek ‘Başlama Vuruşu’ yaptı ve belirlenen kural ve tedbirleri içeren kitapçıkları işletmelere teslim ederek gerekli bilgilendirmeleri yaptı.
Koronavirüs önlemleri kapsamında uzun süre kapalı olan halı sahaların yeniden açılması ile birlikte İl Müdürü Murat Gevrek işletmecilere 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.
BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU
Halı sahalarda başlama vuruşu yapan İl Müdürümüz Murat Gevrek Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Bakanlığımız, Türkiye Futbol Federasyonunca belirlenen kural ve tedbirleri içeren kitapçıkları işletmelere teslim ederek gerekli bilgilendirmeleri yaptı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzun süredir kapalı olan halı sahalar dün itibari ile açıldı. Bugün yeniden faaliyete başlayan halı sahaları da kapsayan genelge, İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderildi. Genelgeye göre her müşteri tesise HES koduyla giriş yapacak. Görevli bir personel aracılığıyla “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden müşterilerin HES kodları sorgulanacak ve uygulamanın onay verdiği kişilere tesisler kullandırılacak. Tesise giren herkesin ateş ölçümleri yapılacak. Ateşi 38 derecenin üzerinde olanların tesislere girişine izin verilmeyecek ve bu kişiler en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Tesislerdeki kişi sayısı, kapalı alanlar için 6 metrekareye bir kişi düşecek şekilde sınırlandırılacak ve buna ilişkin bilgi tesis girişine asılacak. Tesislerdeki soyunma odası/kabini, duş ve sauna alanları kapalı tutulacak ve müşterilerin kullanımına izin verilmeyecek. Tesislere randevu ile müşteri alınacak. Müşterilerin giriş/çıkış saatleri kaydedilecek ve en az 14 gün süreyle bu kayıtlar saklanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.