Merkez Isparta Projesi Meclis onayından geçti

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.08.2020 - 16:32, Güncelleme: 14.08.2020 - 16:32
 

Merkez Isparta Projesi Meclis onayından geçti

Isparta Belediyesi tarafından projelendirilerek uygulamaya başlanacak olan ve eski Fuar Alanı olarak bilinen Kolçelik Kavşağı’ndan Petek Sanayi girişine kadar olan alanın imara açılmasını öngören Merkez Isparta projesi Isparta Belediye Meclis üyeleri tarafından onaylandı.
Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Ağustos ayı olağan toplantıları dün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. MECLİS ÜYELERİNE TANITILDIBelediye Meclisinin bugün yapılan toplantısında gündemin altıncı maddesinde bulunan; Modernevler ve Anadolu Mahalleleri devamında kalan 120 hektar alanda yapılan merkez Isparta 1/5000 nazım imar planı revizyonunun onaylanmasının görüşülmesi konusu ele alındı.   Bu doğrultuda; İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Ören tarafından okundu. Söz konusu raporda; “İlimiz Modernevler ve Anadolu Mahalleleri devamında kalan 120 hektar alanda yapılan merkez Isparta 1/5000 nazım imar planı revizyonunun onaylanması Komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi. Raporun okunmasının ardından Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen söz konusu proje ile ilgili tanıtım sinevizyon gösterisinin ekranlara verilmesini istedi. Bunun üzerine yaklaşık 10 dakika süren söz konusu proje sinevizyon sistemiyle Belediye Meclis Üyelerine tanıtıldı. Projede sosyal donatı alanından camisine, eğitim alanlarından sosyal tesislere kadar tüm birimlerin ayrıldığı ve orada oluşacak yerleşim biriminin başta kolay ulaşım olmak üzere tüm imkanlara sahip olacağı vurgulandı. Söz konusu rapor daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu projenin Isparta için büyük bir vizyon olduğunu belirterek; “Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Isparta Belediyesi tarafından projelendirilerek uygulamaya başlanacak olan ve eski Fuar Alanı olarak bilinen Kolçelik Kavşağı’ndan Petek Sanayi girişine kadar olan alanın imara açılmasını öngören Merkez Isparta projesi Isparta Belediye Meclis üyeleri tarafından onaylandı.

Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Ağustos ayı olağan toplantıları dün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

MECLİS ÜYELERİNE TANITILDI

Belediye Meclisinin bugün yapılan toplantısında gündemin altıncı maddesinde bulunan; Modernevler ve Anadolu Mahalleleri devamında kalan 120 hektar alanda yapılan merkez Isparta 1/5000 nazım imar planı revizyonunun onaylanmasının görüşülmesi konusu ele alındı.  


Bu doğrultuda; İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Ören tarafından okundu. Söz konusu raporda; “İlimiz Modernevler ve Anadolu Mahalleleri devamında kalan 120 hektar alanda yapılan merkez Isparta 1/5000 nazım imar planı revizyonunun onaylanması Komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.

Raporun okunmasının ardından Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen söz konusu proje ile ilgili tanıtım sinevizyon gösterisinin ekranlara verilmesini istedi. Bunun üzerine yaklaşık 10 dakika süren söz konusu proje sinevizyon sistemiyle Belediye Meclis Üyelerine tanıtıldı. Projede sosyal donatı alanından camisine, eğitim alanlarından sosyal tesislere kadar tüm birimlerin ayrıldığı ve orada oluşacak yerleşim biriminin başta kolay ulaşım olmak üzere tüm imkanlara sahip olacağı vurgulandı.

Söz konusu rapor daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu projenin Isparta için büyük bir vizyon olduğunu belirterek; “Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.