Miryokefalon Zaferi'nin 844.Yıl Dönümü

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.09.2020 - 10:45, Güncelleme: 17.09.2020 - 10:45
 

Miryokefalon Zaferi'nin 844.Yıl Dönümü

Miryokefalon Zaferi 844. Yıl Dönümününde bu yıl pandemi nedeni ile kutlama programları yapılmayacaktır.
Isparta'da Bizans İmparatorluğu'na karşı 1176'da kazanılan Miryokefalon Zaferi, bu yıl pandemi nedeni ile kutlama programları yapılmayacak. Selçuklular ile Bizans İmparatorluğu arasında 1176'da Isparta sınırları içerisinde gerçekleşen Miryokefalon Savaşı, Türk Tarihi açısından derin izler taşırken, bu zafer ile Anadolu, ' Türkiye' olarak anılmaya başlandı. Isparta'da gerçekleşen zafer, Anadolu'nun Türkleşmesinde ve Selçuklu coğrafyasında siyasi birliğin sağlanmasında da etkin rol oynadı. Miryokefalon, Malazgirt Zaferi'nin tescili ve Anadolu'daki Türk varlığının da kesinleşmesini sağladı. Miryokefalon Zaferi, Osmanlı Devleti'ne doğru giden ve Anadolu'nun 'Türkiye' adıyla anılmasına vesile olan sonuçlar getirmişti. Bu topraklar bir daha da Müslüman Türk Milleti'nin ve İslam Medeniyeti'nin elinden çıkmayacak şekilde tescil edilmişti. Miryokefalon Zaferi'nin 844'üncü yıldönümü nediyle Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız “ Bu yıl Miryokefalon Zaferinin 844.’cü yıl dönümü kutlamaları  Pandemi nedeni ile kutlama programları yapılmayacak” dedi Parlakyıldız “Bizim için önemli olan Gelendost'umuzda kazanılmış zaferin tescil çalışmalarında kat ettiğimiz yol. Kısa süre önce Gelendost'ta Miryokefalon Türklerin Şafağı film fragman çekimlerini tamamladık ve Cumhurbaşkanlığı onayı ile Filmin tamamını çekerek şanlı tarihimizi tüm dünyaya duyuracağız. Ayrıca Miryokefalon adını duyurmak adına Isparta Belediye Meclisi kararı ile Migros kavşağının adı değiştirilerek Miryokefalon kavşağı olarak ve Hüyük tepesi mesirelik alanın adı da Gelendost Belediye meclisi kararı ile Miryokefalon spor tesisleri ve mesirelik alan olarak değiştirildi.Bu vesile ile bu topraklar için can vermiş Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” Dedi Parlakyıldız ayrıca Sosyal medya üzerinden hastag (etiketleme) çalışması yapacaklarını belirterek bir duyuruda bulundu “Isparta Yörük Türkmen Değneği olarak miryokefalon zaferi ile ilgili 17 Eylül 2020 Perşembe günü saat 20.20 de yapacağımız twiter gündem çalışması ile ilgili derneğimizin resmi hesabı olan @turkmen_yoruk adresini lutfen takip edelim ve takip ettirelim. kurumumuzun twiter adresinden hagtag paylaşılacaktır.” dedi    
Miryokefalon Zaferi 844. Yıl Dönümününde bu yıl pandemi nedeni ile kutlama programları yapılmayacaktır.

Isparta'da Bizans İmparatorluğu'na karşı 1176'da kazanılan Miryokefalon Zaferi, bu yıl pandemi nedeni ile kutlama programları yapılmayacak.

Selçuklular ile Bizans İmparatorluğu arasında 1176'da Isparta sınırları içerisinde gerçekleşen Miryokefalon Savaşı, Türk Tarihi açısından derin izler taşırken, bu zafer ile Anadolu, ' Türkiye' olarak anılmaya başlandı.

Isparta'da gerçekleşen zafer, Anadolu'nun Türkleşmesinde ve Selçuklu coğrafyasında siyasi birliğin sağlanmasında da etkin rol oynadı. Miryokefalon, Malazgirt Zaferi'nin tescili ve Anadolu'daki Türk varlığının da kesinleşmesini sağladı.

Miryokefalon Zaferi, Osmanlı Devleti'ne doğru giden ve Anadolu'nun 'Türkiye' adıyla anılmasına vesile olan sonuçlar getirmişti. Bu topraklar bir daha da Müslüman Türk Milleti'nin ve İslam Medeniyeti'nin elinden çıkmayacak şekilde tescil edilmişti. Miryokefalon Zaferi'nin 844'üncü yıldönümü nediyle Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız “ Bu yıl Miryokefalon Zaferinin 844.’cü yıl dönümü kutlamaları  Pandemi nedeni ile kutlama programları yapılmayacak” dedi

Parlakyıldız “Bizim için önemli olan Gelendost'umuzda kazanılmış zaferin tescil çalışmalarında kat ettiğimiz yol. Kısa süre önce Gelendost'ta Miryokefalon Türklerin Şafağı film fragman çekimlerini tamamladık ve Cumhurbaşkanlığı onayı ile Filmin tamamını çekerek şanlı tarihimizi tüm dünyaya duyuracağız.

Ayrıca Miryokefalon adını duyurmak adına Isparta Belediye Meclisi kararı ile Migros kavşağının adı değiştirilerek Miryokefalon kavşağı olarak ve Hüyük tepesi mesirelik alanın adı da Gelendost Belediye meclisi kararı ile Miryokefalon spor tesisleri ve mesirelik alan olarak değiştirildi.Bu vesile ile bu topraklar için can vermiş Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” Dedi

Parlakyıldız ayrıca Sosyal medya üzerinden hastag (etiketleme) çalışması yapacaklarını belirterek bir duyuruda bulundu “Isparta Yörük Türkmen Değneği olarak miryokefalon zaferi ile ilgili 17 Eylül 2020 Perşembe günü saat 20.20 de yapacağımız twiter gündem çalışması ile ilgili derneğimizin resmi hesabı olan @turkmen_yoruk adresini lutfen takip edelim ve takip ettirelim. kurumumuzun twiter adresinden hagtag paylaşılacaktır.” dedi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.