Gönen, koca çınarını kaybetti

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.09.2020 - 10:29, Güncelleme: 30.09.2020 - 10:29
 

Gönen, koca çınarını kaybetti

Gönen Köy Enstitüsü ilk mezunlarından, Atanın kızı cumhuriyetçi...koca çınar öğretmen Fatma Zehra Özgen 94 yaşında vefat etti.
Gönen Köy Enstitüsü ilk mezunlarından, Atanın kızı cumhuriyetçi...koca çınar öğretmen Fatma Zehra Özgen 94 yaşında vefat etti. Fatma Zehra Özden’in hayatı şöyle anlatılıyor: “ Isparta'nın "Hocanım Teyze"si. Atatürk'ün has evladı. Öğretmen Fatma Zehra Özgen... Açtı 94 yıllık hayatını...Altı samanlık, ahır, iki kış odası; üstü sofalı 4 odalı evdeki huzuru aldı koydu yüreğine.4 kız 1 erkek kardeşin en büyüğüydü. Neşe içinde geçen çocukluk günlerindeki kahkahaları, köy Enstitüsünden mezuniyetle biten okul yıllarındaki başarıları koydu üzerine.Köy okullarında başlayan ve bir türlü emekli hissedemediği meslek hayatındaki emeği ; yetiştirdiği binlerce kır çiçeğinin sevgisiyle harmanlayıp yerleştirdi.Kucağına aldığı 2 kız 1 erkek çocuğunun ona tattırdığı anneliği; acısıyla tatlısıyla yavaşça aldı, özenle yerleştirdi sırça kökünün en derinine. Yıllar boyu aynı yastığa baş koyduğu eşinden aile olabilmenin saygınlığını, varlıkta yoklukta hayatı paylaşmanın erdemini aldı gururla bıraktı en özel yerine.Her biri için Koca bir Çınar olup gölgesinde büyüttüğü torunlarından güvenci, kıvancı alıp sakladı yorgun yüreciğine. Akrabalar, öğrenciler, arkadaşlar, uzaktan yakından O'nu tanıyan herkesten bunca yıldır biriktirdiği takdiri, saygıyı, sevgiyi aldı serdi hayal kırıklıklarının, kalp acılarının üstüne . Çevresindeki herkesi, her şeyi tek tek düşündü. Veda ederken herkese ve her şeye kederlerini sevinçleriyle harmanladı. Yorgundu Koca Çınar... Çok yorgun. Belki biraz da buruk. Artık bir kahve içimlik vakti de kalmamıştı. Çocuklarını düşündü. Torunlarını da. Hayatta olan kız kardeşlerini de. Hepsine verebileceği en büyük hazineyi bırakıyordu onlara. Sevgiyle yoğrulmuş onurlu bir yaşam...Kapattı gönül defterini aldı mavi gözlerinden akan bir damla gözyaşıyla mühürlendi.kalbine gömdü. Şükrü'den olma Ayşe'den doğma Fatma Zehra Özgen. Yaş 94. Öğretmen ... Atatürk' ün has evladı, Isparta' nın Hocanım Teyzesi, ailenin Koca Çınar'ı, halaların en güzeli beyaz kanatlarını açtı, bizleri öksüz bıraktı. Senin yokluğuna kimse alışamayacak. O mavi gözlerindeki ışık hep kalbimizde yanacak. Hep aramızda, yanıbaşımda olacaksın. Tıpkı yaşarkenki gibi. Hoşçakal halaların en güzeli... Hoşçakal..”
Gönen Köy Enstitüsü ilk mezunlarından, Atanın kızı cumhuriyetçi...koca çınar öğretmen Fatma Zehra Özgen 94 yaşında vefat etti.

Gönen Köy Enstitüsü ilk mezunlarından, Atanın kızı cumhuriyetçi...koca çınar öğretmen Fatma Zehra Özgen 94 yaşında vefat etti.

Fatma Zehra Özden’in hayatı şöyle anlatılıyor:

“ Isparta'nın "Hocanım Teyze"si. Atatürk'ün has evladı. Öğretmen Fatma Zehra Özgen...

Açtı 94 yıllık hayatını...
Altı samanlık, ahır, iki kış odası; üstü sofalı 4 odalı evdeki huzuru aldı koydu yüreğine.
4 kız 1 erkek kardeşin en büyüğüydü. Neşe içinde geçen çocukluk günlerindeki kahkahaları, köy Enstitüsünden mezuniyetle biten okul yıllarındaki başarıları koydu üzerine.
Köy okullarında başlayan ve bir türlü emekli hissedemediği meslek hayatındaki emeği ; yetiştirdiği binlerce kır çiçeğinin sevgisiyle harmanlayıp yerleştirdi.
Kucağına aldığı 2 kız 1 erkek çocuğunun ona tattırdığı anneliği; acısıyla tatlısıyla yavaşça aldı, özenle yerleştirdi sırça kökünün en derinine. Yıllar boyu aynı yastığa baş koyduğu eşinden aile olabilmenin saygınlığını, varlıkta yoklukta hayatı paylaşmanın erdemini aldı gururla bıraktı en özel yerine.
Her biri için Koca bir Çınar olup gölgesinde büyüttüğü torunlarından güvenci, kıvancı alıp sakladı yorgun yüreciğine.

Akrabalar, öğrenciler, arkadaşlar, uzaktan yakından O'nu tanıyan herkesten bunca yıldır biriktirdiği takdiri, saygıyı, sevgiyi aldı serdi hayal kırıklıklarının, kalp acılarının üstüne . Çevresindeki herkesi, her şeyi tek tek düşündü. Veda ederken herkese ve her şeye kederlerini sevinçleriyle harmanladı. Yorgundu Koca Çınar... Çok yorgun. Belki biraz da buruk. Artık bir kahve içimlik vakti de kalmamıştı. Çocuklarını düşündü. Torunlarını da. Hayatta olan kız kardeşlerini de. Hepsine verebileceği en büyük hazineyi bırakıyordu onlara. Sevgiyle yoğrulmuş onurlu bir yaşam...
Kapattı gönül defterini aldı mavi gözlerinden akan bir damla gözyaşıyla mühürlendi.
kalbine gömdü.

Şükrü'den olma Ayşe'den doğma Fatma Zehra Özgen. Yaş 94. Öğretmen ...

Atatürk' ün has evladı, Isparta' nın Hocanım Teyzesi, ailenin Koca Çınar'ı, halaların en güzeli beyaz kanatlarını açtı, bizleri öksüz bıraktı.

Senin yokluğuna kimse alışamayacak. O mavi gözlerindeki ışık hep kalbimizde yanacak. Hep aramızda, yanıbaşımda olacaksın. Tıpkı yaşarkenki gibi.

Hoşçakal halaların en güzeli... Hoşçakal..”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.