Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü kutlu olsun

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2020 - 19:44, Güncelleme: 03.10.2020 - 19:44
 

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü kutlu olsun

3 Ekim Türk Dünyası Günü (Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü ) nedeniyle MHP İl Başkanı Basri Sönmez basın açıklaması yayınladı.
3 Ekim Türk Dünyası Günü (Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü ) nedeniyle MHP İl Başkanı Basri Sönmez basın açıklaması yayınladı. Sönmez açıklamasında 'Türk Dili konuşan tüm Türk'lerin bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutluyor, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü'müzün Türk Dünyası arasında daha güçlü işbirliği ve dayanışmaya vesile olmasını temenni ediyorum''. "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan."''Bu anlamlı günde, İşgalci haydut Ermenistan’ın uluslararası hukuku ve insan haklarını ihlal ederek Azerbaycan topraklarına yaptığı ve doğrudan sivilleri hedef alan kalleş saldırısını bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ve Isparta İl Başkanlığı olarak, tüm varlığımızla kardeş Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu; uluslararası hukukun kabul ettiği ve Azerbaycan'ın gasp edilen tüm haklarını sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.Malum olduğu üzere, Azerbaycan topraklarının %20'si işgal edilmiş ve 1 milyonun üzerinde soydaşımız evlerini terk etmek zorunda kalmıştı İşgal edilen bu toprakların incisi olan Yukarı Karabağ, sadece Azerbaycan için değil Türkiye için de büyük bir vuslat özlemine dönüşmüştür.Bölgede yaşananların “sorun” diye tanımlanmasını ve adeta iki devletin eşit koşullarda muhatap olduğu bir anlaşmazlık gibi sunulmasını asla kabul etmiyoruz. Ortada bir KARABAĞ SORUNU yoktur, düpedüz "KARABAĞ'IN İŞGALİ" söz konusudur. Bu durumun da tek bir sorumlusu vardır: İşgalci Ermenistan!Muhatap olduğumuz bu durumun tek çözümü ise Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları derhal terk etmesi, 30 yıldır mağdur ettiği tüm vatandaşlarımıza tazminat ödemesidir. Ermenistan yönetimi, bugüne kadar bunu yapmadığına göre artık uluslararası hukukun bize tanıdığı, "ülke bütünlüğü ilkesine saygı mükellefiyeti" ve "meşru müdafaa hakkı" çerçevesinde Yukarı Karabağ'ı ve işgal edilen bütün topraklarımızı kuvvet kullanarak almak, doğal bir hakkımızdır.Bir kısım uluslararası kuruluş ve ülkelerin Azerbaycan ve Ermenistan’a yönelik müzakere çağrısı yapmalarını da artık anlamsız buluyoruz. Gelinen noktada tek müzakere konusu, Ermenistan’ın işgal ettiği topraklarımızdan çekilme takvimi olmalıdır. Atasözümüzde ifade edildiği şekliyle “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali” tutumları kabul etmiyor, Azerbaycan’ın öz toprakları üzerinden hiçbir müzakereyi kabul etmiyoruz.Türkiye ve Azerbaycan bakımından yalnızca kulağa hoş gelen bir söz olmayıp doğrudan doğruya, her iki devletin resmî dış politika stratejisinin veciz bir ifadesi olan "Tek Millet-İki Devlet" anlayışına sonuna kadar bağlıyız. Bu bağlılığın doğal bir sonucu olarak "canımızla, kanımızla ve tüm varlığımızla can Azerbaycan’ımızın yanındayız." Her zaman olduğu gibi tüm kalbimizle haykırıyoruz: Karabağ Türk’tür, Türk kalacaktır!Vuslat özlemi sona erecek; er ya da geç Türk'ün üç renkli bayrağı, Karabağ'a asılacaktır.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!..''
3 Ekim Türk Dünyası Günü (Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü ) nedeniyle MHP İl Başkanı Basri Sönmez basın açıklaması yayınladı.

3 Ekim Türk Dünyası Günü (Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü ) nedeniyle MHP İl Başkanı Basri Sönmez basın açıklaması yayınladı.

Sönmez açıklamasında 'Türk Dili konuşan tüm Türk'lerin bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutluyor, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü'müzün Türk Dünyası arasında daha güçlü işbirliği ve dayanışmaya vesile olmasını temenni ediyorum''.

"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan."
''Bu anlamlı günde, İşgalci haydut Ermenistan’ın uluslararası hukuku ve insan haklarını ihlal ederek Azerbaycan topraklarına yaptığı ve doğrudan sivilleri hedef alan kalleş saldırısını bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ve Isparta İl Başkanlığı olarak, tüm varlığımızla kardeş Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu; uluslararası hukukun kabul ettiği ve Azerbaycan'ın gasp edilen tüm haklarını sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.
Malum olduğu üzere, Azerbaycan topraklarının %20'si işgal edilmiş ve 1 milyonun üzerinde soydaşımız evlerini terk etmek zorunda kalmıştı
İşgal edilen bu toprakların incisi olan Yukarı Karabağ, sadece Azerbaycan için değil Türkiye için de büyük bir vuslat özlemine dönüşmüştür.
Bölgede yaşananların “sorun” diye tanımlanmasını ve adeta iki devletin eşit koşullarda muhatap olduğu bir anlaşmazlık gibi sunulmasını asla kabul etmiyoruz. Ortada bir KARABAĞ SORUNU yoktur, düpedüz "KARABAĞ'IN İŞGALİ" söz konusudur. Bu durumun da tek bir sorumlusu vardır: İşgalci Ermenistan!
Muhatap olduğumuz bu durumun tek çözümü ise Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları derhal terk etmesi, 30 yıldır mağdur ettiği tüm vatandaşlarımıza tazminat ödemesidir. Ermenistan yönetimi, bugüne kadar bunu yapmadığına göre artık uluslararası hukukun bize tanıdığı, "ülke bütünlüğü ilkesine saygı mükellefiyeti" ve "meşru müdafaa hakkı" çerçevesinde Yukarı Karabağ'ı ve işgal edilen bütün topraklarımızı kuvvet kullanarak almak, doğal bir hakkımızdır.
Bir kısım uluslararası kuruluş ve ülkelerin Azerbaycan ve Ermenistan’a yönelik müzakere çağrısı yapmalarını da artık anlamsız buluyoruz. Gelinen noktada tek müzakere konusu, Ermenistan’ın işgal ettiği topraklarımızdan çekilme takvimi olmalıdır. Atasözümüzde ifade edildiği şekliyle “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali” tutumları kabul etmiyor, Azerbaycan’ın öz toprakları üzerinden hiçbir müzakereyi kabul etmiyoruz.
Türkiye ve Azerbaycan bakımından yalnızca kulağa hoş gelen bir söz olmayıp doğrudan doğruya, her iki devletin resmî dış politika stratejisinin veciz bir ifadesi olan "Tek Millet-İki Devlet" anlayışına sonuna kadar bağlıyız. Bu bağlılığın doğal bir sonucu olarak "canımızla, kanımızla ve tüm varlığımızla can Azerbaycan’ımızın yanındayız."
Her zaman olduğu gibi tüm kalbimizle haykırıyoruz: Karabağ Türk’tür, Türk kalacaktır!
Vuslat özlemi sona erecek; er ya da geç Türk'ün üç renkli bayrağı, Karabağ'a asılacaktır.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!..''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.