CHP’den avukatlara destek

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.10.2020 - 10:43, Güncelleme: 08.10.2020 - 10:43
 

CHP’den avukatlara destek

İl Başkanı Halıcı: Hükümet avukatları çok sevdiği için mi baro seçimlerini erteledi
İçişleri Bakanlığı tarafından kamu kurumu niteliği taşıyan meslek örgütlerinin kongreleri 1 Aralık tarihine kadar ertelendi. Genelgede belirtilen nitelikteki Isparta Barosu’nun da kongresi ertelenmiş oldu. Konu ile ilgili CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Halıcı, “Hükümet avukatları çok sevdiği için mi baro seçimlerini erteledi” dedi.   İçişleri Bakanlığı genelge gönderdi, kamu kurumu niteliği taşıyan meslek örgütlerinin kongreleri 1 Aralık tarihine kadar ertelendi. Genelgede belirtilen nitelikteki Isparta Barosu’nun da kongresi ertelenmiş oldu. Ancak siyasi partilerin kongrelerinde herhangi bir erteleme yapılmadı. Konu ile ilgili CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Halıcı, “Hükümet avukatları çok sevdiği için mi baro seçimlerini erteledi” dedi. Halıcı, Baro seçimlerini ve meslek odası seçimlerini Aralık ayına ertelendiğini görüyoruz, çok ilginçtir ki siyasi partilerin kongreleri devam ediyor onlarla ilgili herhangi bir erteleme söz konusu değil acaba iktidar partisi avukatları seviyor da siyasetçileri sevmiyor mu onunla alakalı bir durum mu bu avukatları çok sevdikleri için mi iptal ettiler kongreleri şimdi risk varsa iki tarafta da var dolayısıyla siyasi partilerin kongrelerinin de iptal olmasını beklerdik bu tür yaklaşımlar avukatlık yasasına ters bir genelge ortada var bunları anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Dün şeffaf olmamasını eleştiriyorduk bugünde atılan adımların ikili olması yani meslek odaları için ayrı barolar için ayrı siyasi partiler için ayrı anlayış kabul edilemez. 
İl Başkanı Halıcı: Hükümet avukatları çok sevdiği için mi baro seçimlerini erteledi

İçişleri Bakanlığı tarafından kamu kurumu niteliği taşıyan meslek örgütlerinin kongreleri 1 Aralık tarihine kadar ertelendi. Genelgede belirtilen nitelikteki Isparta Barosu’nun da kongresi ertelenmiş oldu. Konu ile ilgili CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Halıcı, “Hükümet avukatları çok sevdiği için mi baro seçimlerini erteledi” dedi.

 

İçişleri Bakanlığı genelge gönderdi, kamu kurumu niteliği taşıyan meslek örgütlerinin kongreleri 1 Aralık tarihine kadar ertelendi.

Genelgede belirtilen nitelikteki Isparta Barosu’nun da kongresi ertelenmiş oldu. Ancak siyasi partilerin kongrelerinde herhangi bir erteleme yapılmadı.

Konu ile ilgili CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Halıcı, “Hükümet avukatları çok sevdiği için mi baro seçimlerini erteledi” dedi.

Halıcı, Baro seçimlerini ve meslek odası seçimlerini Aralık ayına ertelendiğini görüyoruz, çok ilginçtir ki siyasi partilerin kongreleri devam ediyor onlarla ilgili herhangi bir erteleme söz konusu değil acaba iktidar partisi avukatları seviyor da siyasetçileri sevmiyor mu onunla alakalı bir durum mu bu avukatları çok sevdikleri için mi iptal ettiler kongreleri şimdi risk varsa iki tarafta da var dolayısıyla siyasi partilerin kongrelerinin de iptal olmasını beklerdik bu tür yaklaşımlar avukatlık yasasına ters bir genelge ortada var bunları anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Dün şeffaf olmamasını eleştiriyorduk bugünde atılan adımların ikili olması yani meslek odaları için ayrı barolar için ayrı siyasi partiler için ayrı anlayış kabul edilemez. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.