Isparta hasatta rekor kırdı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.10.2020 - 12:29, Güncelleme: 13.10.2020 - 12:29
 

Isparta hasatta rekor kırdı

Elma, kiraz, gül ve kayısı başta olmak üzere birçok üründe Türkiye'nin meyve bahçesi olan Isparta’da 2020 yılı tarımsal hasat dönemi rekorlar yılı oldu.
Elma, kiraz, gül ve kayısı başta olmak üzere birçok üründe Türkiye'nin meyve bahçesi olan Isparta’da 2020 yılı tarımsal hasat dönemi rekorlar yılı oldu. Isparta Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda İl Koordinasyon Başkanı Müstahattin Can Selçuk, her koşulda insanlık için üreten Isparta çiftçisine teşekkür etti. 2020 yılının rekorlar yılı olarak tarihe geçtiğini ifade eden Başkan Selçuk; “Bu sene elma, kiraz, gül ve kayısı üretiminde kalite ve verim açısından rekorlar yılı oldu. Aynı şekilde mantar, çilek, domates, karanfil, lavanta, barbunya, sarımsak, nohut ve benzeri birçok üründe Isparta marka haline geldi. Bugünlerde biryandan pancar sökümü devam ederken diğer yandan hububat ekim alanlarının hazırlıklarına başlandı. Her koşulda insanlık için üreten Isparta çiftçisine sonsuz teşekkürler ediyorum. Bereketli  ve hayırlı bol kazançlar diliyorum.” diye konuştu. Pandemi döneminde tarımın öneminin bir kez daha anlaşıldığına dikkat çeken Başkan Selçuk; “Pandemi döneminde tarımı olmayan ülkelerin ne tür sıkıntılar yaşadığını hep birlikte gördük. Çok şükür ülkemiz tarımda çok başarılı durumdadır. Dünya genelinde açlıkla mücadele eden birçok millete, topluma yardım elini uzatmaktadır” dedi. Isparta’nın tarımsal alanda marka haline geldiğine vurgu yaparak konuşmasına devam eden Başkan Selçuk; “Göl ve ovalarıyla bereket dolu Isparta’nın kadim toprakları var. Ve bu bereketi arttıran, her koşulda insanlık adına üretime devam eden çalışkan Isparta çiftçisi yıllarca yılmadan, usanmadan ekip-biçmeye devam ediyor. Geleceği düşünerek iyi tarım uygulamaları yapan bilinçli çiftçi topluluğumuz var. Bu çiftçilerimizin üretmiş olduğu ürünler Dünya pazarlarında rağbet görüyor, tercih ediliyor. Bu kapsamda Isparta Dünya’da marka haline gelmiş durumdadır. Binlerce ton elma, kiraz, kayısı Dünya genelinde marketlerde pazarlanıyor. Bu başarı Isparta çiftçinsin üstün başarısıdır. Onur ve guru verici bir durum” diye konuştu.  
Elma, kiraz, gül ve kayısı başta olmak üzere birçok üründe Türkiye'nin meyve bahçesi olan Isparta’da 2020 yılı tarımsal hasat dönemi rekorlar yılı oldu.

Elma, kiraz, gül ve kayısı başta olmak üzere birçok üründe Türkiye'nin meyve bahçesi olan Isparta’da 2020 yılı tarımsal hasat dönemi rekorlar yılı oldu.

Isparta Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda İl Koordinasyon Başkanı Müstahattin Can Selçuk, her koşulda insanlık için üreten Isparta çiftçisine teşekkür etti.

2020 yılının rekorlar yılı olarak tarihe geçtiğini ifade eden Başkan Selçuk; “Bu sene elma, kiraz, gül ve kayısı üretiminde kalite ve verim açısından rekorlar yılı oldu. Aynı şekilde mantar, çilek, domates, karanfil, lavanta, barbunya, sarımsak, nohut ve benzeri birçok üründe Isparta marka haline geldi.

Bugünlerde biryandan pancar sökümü devam ederken diğer yandan hububat ekim alanlarının hazırlıklarına başlandı. Her koşulda insanlık için üreten Isparta çiftçisine sonsuz teşekkürler ediyorum. Bereketli  ve hayırlı bol kazançlar diliyorum.” diye konuştu.

Pandemi döneminde tarımın öneminin bir kez daha anlaşıldığına dikkat çeken Başkan Selçuk; “Pandemi döneminde tarımı olmayan ülkelerin ne tür sıkıntılar yaşadığını hep birlikte gördük. Çok şükür ülkemiz tarımda çok başarılı durumdadır. Dünya genelinde açlıkla mücadele eden birçok millete, topluma yardım elini uzatmaktadır” dedi.

Isparta’nın tarımsal alanda marka haline geldiğine vurgu yaparak konuşmasına devam eden Başkan Selçuk; “Göl ve ovalarıyla bereket dolu Isparta’nın kadim toprakları var. Ve bu bereketi arttıran, her koşulda insanlık adına üretime devam eden çalışkan Isparta çiftçisi yıllarca yılmadan, usanmadan ekip-biçmeye devam ediyor.

Geleceği düşünerek iyi tarım uygulamaları yapan bilinçli çiftçi topluluğumuz var. Bu çiftçilerimizin üretmiş olduğu ürünler Dünya pazarlarında rağbet görüyor, tercih ediliyor. Bu kapsamda Isparta Dünya’da marka haline gelmiş durumdadır. Binlerce ton elma, kiraz, kayısı Dünya genelinde marketlerde pazarlanıyor. Bu başarı Isparta çiftçinsin üstün başarısıdır. Onur ve guru verici bir durum” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.