KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURUN

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.10.2020 - 13:46, Güncelleme: 13.10.2020 - 13:46
 

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURUN

Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Anadolu Mahallesi’nde 23 yaşındaki Gamze Eskicioğlu’nun öldürülmesi üzerine açıklama yaptı. Baro’nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Anadolu Mahallesi’nde 23 yaşındaki Gamze Eskicioğlu’nun öldürülmesi üzerine açıklama yaptı. Baro’nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri eğitimli, eğitimsiz, köylü, kentli, genç, yaşlı kadın demeden sistematik bir şekilde artmaktadır. 2019 yılında 474 kadın cinayete kurban gitmiştir 2020 yılında da kadın cinayetleri işlenerek sayıları artmaya devam etmektedir. Huzur şehrimiz Isparta’da da işlenen kadın cinayetlerini kaygı ve üzüntü ile takip etmekteyiz. Bugün de gündeme düşen cinayet haberi bizleri üzmüştür. Isparta Barosu olarak Mütevveffaya rahmet ,ailesine sabır diliyoruz. Kadın cinayetleri bireysel olaylar değildir. Toplumun kadına bakışı, kadının hak ve özgürlüklerinin tanınmaması, erkek egemen anlayışın değiştirilmeye çalışılmaması, kadın üzerinden yanlış söylemlere ve beyanatlara son verilmemesi ve kadının birey olmasının önüne devamlı olarak set çekilmesinin sonucunda gelinen noktadır ve toplumsal bir sorundur. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği sağlanmasının ne kadar önemli olduğu her bir cinayette yeniden ortaya çıkmaktadır. Türkiye “ Kadına Karşı her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi - CEDAW ” ve “ Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi - İstanbul Sözleşmesi “ni imzalamış ve birtakım taahhütler altına girmiştir. Bunlardan en önemlisi “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması, Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, Cinsler arası her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması, Kadının Ekonomik, Sosyal ve Siyasi olarak güçlendirilmesi ” için her tür düzenlemeyi yapmak ve önlemi almaktır. Kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğini yapılmasını bekliyoruz. Zira şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor. Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak KADINA KARŞI ŞİDDET ve KADIN CİNAYETLERİNİ LANETLİYOR ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.”
Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Anadolu Mahallesi’nde 23 yaşındaki Gamze Eskicioğlu’nun öldürülmesi üzerine açıklama yaptı. Baro’nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Anadolu Mahallesi’nde 23 yaşındaki Gamze Eskicioğlu’nun öldürülmesi üzerine açıklama yaptı. Baro’nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri eğitimli, eğitimsiz, köylü, kentli, genç, yaşlı kadın demeden sistematik bir şekilde artmaktadır. 2019 yılında 474 kadın cinayete kurban gitmiştir 2020 yılında da kadın cinayetleri işlenerek sayıları artmaya devam etmektedir. Huzur şehrimiz Isparta’da da işlenen kadın cinayetlerini kaygı ve üzüntü ile takip etmekteyiz. Bugün de gündeme düşen cinayet haberi bizleri üzmüştür. Isparta Barosu olarak Mütevveffaya rahmet ,ailesine sabır diliyoruz.

Kadın cinayetleri bireysel olaylar değildir. Toplumun kadına bakışı, kadının hak ve özgürlüklerinin tanınmaması, erkek egemen anlayışın değiştirilmeye çalışılmaması, kadın üzerinden yanlış söylemlere ve beyanatlara son verilmemesi ve kadının birey olmasının önüne devamlı olarak set çekilmesinin sonucunda gelinen noktadır ve toplumsal bir sorundur.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği sağlanmasının ne kadar önemli olduğu her bir cinayette yeniden ortaya çıkmaktadır. Türkiye “ Kadına Karşı her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi - CEDAW ” ve “ Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi - İstanbul Sözleşmesi “ni imzalamış ve birtakım taahhütler altına girmiştir. Bunlardan en önemlisi “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması, Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, Cinsler arası her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması, Kadının Ekonomik, Sosyal ve Siyasi olarak güçlendirilmesi ” için her tür düzenlemeyi yapmak ve önlemi almaktır. Kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğini yapılmasını bekliyoruz. Zira şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak KADINA KARŞI ŞİDDET ve KADIN CİNAYETLERİNİ LANETLİYOR ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.