ÜNMAK Isparta’da da büyüme kararı aldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2020 - 13:08, Güncelleme: 18.10.2020 - 13:08
 

ÜNMAK Isparta’da da büyüme kararı aldı

İzmir atılımı ile birlikte istihdamını 500’e, ihracat potansiyelini 40 ülkeye çıkaran ÜNMAK, Isparta’daki kapatmaktan vazgeçti, büyütme kararı aldı.
İzmir atılımı ile birlikte istihdamını 500’e, ihracat potansiyelini 40 ülkeye çıkaran ÜNMAK, Isparta’daki kapatmaktan vazgeçti, büyütme kararı aldı. Kazan, radyatör imalatında Türkiye’nin devi haline gelen ÜNMAK Isı Sistemleri, İzmir ile birlikte büyümeye devam ediyor. Limanın varlığı nedeniyle 8 yıl önce İzmir’de de yatırım yapan ÜNMAK, 500 kişilik istihdam potansiyeline ulaştı, ihracatını 40 ülkeye çıkardı. ÜNMAK, şu an Türkiye’nin en çok ihracat yapan 1500’üncü firması. ÜNMAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ünlüsoy, Isparta’daki fabrikayı kapatma kararı aldıklarını ancak bu karardan vazgeçtiklerini söyledi. Isparta’da da büyüme kararı alındığını açıklayan Ünlüsoy, Şu anda 3 vardiya, 24 saat faaliyet gösterdiklerini belirten Ünlüsoy, en fazla Çin olmak üzere 40 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. Şirketin merkezinin ve ihracat kaynağının Isparta’da olduğunun altını çizen Ünlüsoy, hiçbir zaman Isparta’da kopmadıklarını, Isparta’daki yatırımları da artırma kararı aldıklarını açıkladı. Ünlüsoy, “biz kendimizi İzmirli olarak görmüyoruz. Isparta’da da üretiyoruz ve üretimimiz artırmak için çalışıyoruz. İstihdamımızı da artırıyoruz. Isparta fabrikamızı kapatma gibi bir şey söz konusu değildir. Isparta’da da büyüme kararı aldık” dedi. Kendi elektriklerini kendileri üretecekÜNMAK, İzmir’deki fabrikanın çatısı ile Isparta’da okul ve fabrikanın çatısında 5.5 megavat gücünde güneş enerji santrali kuracak. Üretilen elektrik ÜNMAK’ın tüm elektrik ihtiyacının yarısına denk geliyor.
İzmir atılımı ile birlikte istihdamını 500’e, ihracat potansiyelini 40 ülkeye çıkaran ÜNMAK, Isparta’daki kapatmaktan vazgeçti, büyütme kararı aldı.

İzmir atılımı ile birlikte istihdamını 500’e, ihracat potansiyelini 40 ülkeye çıkaran ÜNMAK, Isparta’daki kapatmaktan vazgeçti, büyütme kararı aldı.

Kazan, radyatör imalatında Türkiye’nin devi haline gelen ÜNMAK Isı Sistemleri, İzmir ile birlikte büyümeye devam ediyor. Limanın varlığı nedeniyle 8 yıl önce İzmir’de de yatırım yapan ÜNMAK, 500 kişilik istihdam potansiyeline ulaştı, ihracatını 40 ülkeye çıkardı. ÜNMAK, şu an Türkiye’nin en çok ihracat yapan 1500’üncü firması.

ÜNMAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ünlüsoy, Isparta’daki fabrikayı kapatma kararı aldıklarını ancak bu karardan vazgeçtiklerini söyledi. Isparta’da da büyüme kararı alındığını açıklayan Ünlüsoy, Şu anda 3 vardiya, 24 saat faaliyet gösterdiklerini belirten Ünlüsoy, en fazla Çin olmak üzere 40 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. Şirketin merkezinin ve ihracat kaynağının Isparta’da olduğunun altını çizen Ünlüsoy, hiçbir zaman Isparta’da kopmadıklarını, Isparta’daki yatırımları da artırma kararı aldıklarını açıkladı. Ünlüsoy, “biz kendimizi İzmirli olarak görmüyoruz. Isparta’da da üretiyoruz ve üretimimiz artırmak için çalışıyoruz. İstihdamımızı da artırıyoruz. Isparta fabrikamızı kapatma gibi bir şey söz konusu değildir. Isparta’da da büyüme kararı aldık” dedi.


Kendi elektriklerini kendileri üretecek

ÜNMAK, İzmir’deki fabrikanın çatısı ile Isparta’da okul ve fabrikanın çatısında 5.5 megavat gücünde güneş enerji santrali kuracak. Üretilen elektrik ÜNMAK’ın tüm elektrik ihtiyacının yarısına denk geliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.