Başkan Başdeğirmen'den Flaş Açıklama '5 Yılda 1 Bardak Su Dahi Arıtılmamış

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.10.2020 - 17:13, Güncelleme: 20.10.2020 - 17:13
 

Başkan Başdeğirmen'den Flaş Açıklama '5 Yılda 1 Bardak Su Dahi Arıtılmamış

Isparta Belediyesi, Sav’daki kötü kokuyu önlemek için ciddi çalışmalar yürütüyor.
Isparta Belediyesi, Sav’daki kötü kokuyu önlemek için ciddi çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda daha önce açıktan giden atık suyu kapalı sisteme alan belediye şimdi de belediyenin sıvı atık tesisini yenilecek. Geçen 5 yılda bir bardak dahi su arıtılmadığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “arıtılmadığı gibi her ay 120 bin lira elektrik parası ödenmiş” dedi. Isparta’nın en önemli sorunları arasında gösterilen Sav’daki kötü koku artık tarihe karıştı. Belediye sorunun çözümü için önce açıktan akan atık suyu kapalı sisteme aldı.  12 milyon liralık yatırım ile 5 bin 200 metre kapalı sistem kuruldu. Belediye şimdi de kapasite yetersizliği ve eski teknoloji nedeniyle çalışmayan atık su arıtma tesisini yenileme kararı aldı. Bu kapsamda Kayseri, Konya ve Afyonkarahisar’da incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mevcut arıtma tesisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçen 5 yılda bir bardak suyun dahi arıtılmadığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “arıtılmadığı gibi aylık 120 bin lira da elektrik parası ödenmiş. Ve 10 kişiye de ayda 100 bin lira maaş vermişiz. Orayı bekletmişiz” diye konuştu. * “5 yılda 2 saat çalıştırılsaydı şimdi 80 milyon TL tesisi yenilemek için para ödemeyecektik”Konya, Kayseri ve Afyonkarahisar’daki ileri arıtma tesislerinde yaptığı incelemeleri anlatan Başkan Başdeğirmen, “5 yıl önce bu tesis günde 2 saat çalıştırılsaydı bugün sıfır maliyetle tesisi çalıştırabilecektik. Ancak şimdi bunun tamamını yenilememiz 80 milyon lira. Bir devletin parası bu kadar heder edilebilir” dedi.
Isparta Belediyesi, Sav’daki kötü kokuyu önlemek için ciddi çalışmalar yürütüyor.

Isparta Belediyesi, Sav’daki kötü kokuyu önlemek için ciddi çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda daha önce açıktan giden atık suyu kapalı sisteme alan belediye şimdi de belediyenin sıvı atık tesisini yenilecek. Geçen 5 yılda bir bardak dahi su arıtılmadığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “arıtılmadığı gibi her ay 120 bin lira elektrik parası ödenmiş” dedi.

Isparta’nın en önemli sorunları arasında gösterilen Sav’daki kötü koku artık tarihe karıştı.

Belediye sorunun çözümü için önce açıktan akan atık suyu kapalı sisteme aldı.  12 milyon liralık yatırım ile 5 bin 200 metre kapalı sistem kuruldu.

Belediye şimdi de kapasite yetersizliği ve eski teknoloji nedeniyle çalışmayan atık su arıtma tesisini yenileme kararı aldı. Bu kapsamda Kayseri, Konya ve Afyonkarahisar’da incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, mevcut arıtma tesisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçen 5 yılda bir bardak suyun dahi arıtılmadığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “arıtılmadığı gibi aylık 120 bin lira da elektrik parası ödenmiş. Ve 10 kişiye de ayda 100 bin lira maaş vermişiz. Orayı bekletmişiz” diye konuştu.

* “5 yılda 2 saat çalıştırılsaydı şimdi 80 milyon TL tesisi yenilemek için para ödemeyecektik”

Konya, Kayseri ve Afyonkarahisar’daki ileri arıtma tesislerinde yaptığı incelemeleri anlatan Başkan Başdeğirmen, “5 yıl önce bu tesis günde 2 saat çalıştırılsaydı bugün sıfır maliyetle tesisi çalıştırabilecektik. Ancak şimdi bunun tamamını yenilememiz 80 milyon lira. Bir devletin parası bu kadar heder edilebilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.