Elma ihracatında umut var

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.10.2020 - 10:56, Güncelleme: 26.10.2020 - 10:56
 

Elma ihracatında umut var

Tepeli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret eden ITSO Başkanı Mustafa Tutar, ihracat ile elmanın değerinin artacağını söyledi.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, elma sezonu dolayısıyla bazı soğuk hava depolarına ziyarette bulundu. Eğirdir Tepeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret eden Tutar, elma sezonuyla ilgili istişarede bulundu. Kooperatif Başkanı Hasan Metin, 7 bin tonluk deponun tamamen dolu olduğunu söyledi. İç pazara çalışan tüccarların ayrıştırma ve paketleme için kendilerine başvurduğunu anlatan Metin, şu an fiyatın 2.5-2.7 TL olduğunu kaydetti. ITSO Başkanı Mustafa Tutar da uluslararası rekabeti geliştirme projesi ile elmada ihracatın başladığını hatırlatarak “şu an elmamız dış pazarda da ilgi görüyor. İhracat ne kadar artarsa ürünün değeri de artıyor. Bu yıl elmamız daha iyi fiyata satılıyor. Depolarımız dolu. İç pazar hareketli. İhracatın başlamasıyla birlikte elma fiyatı artacaktır” dedi.
Tepeli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret eden ITSO Başkanı Mustafa Tutar, ihracat ile elmanın değerinin artacağını söyledi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, elma sezonu dolayısıyla bazı soğuk hava depolarına ziyarette bulundu. Eğirdir Tepeli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret eden Tutar, elma sezonuyla ilgili istişarede bulundu. Kooperatif Başkanı Hasan Metin, 7 bin tonluk deponun tamamen dolu olduğunu söyledi. İç pazara çalışan tüccarların ayrıştırma ve paketleme için kendilerine başvurduğunu anlatan Metin, şu an fiyatın 2.5-2.7 TL olduğunu kaydetti.

ITSO Başkanı Mustafa Tutar da uluslararası rekabeti geliştirme projesi ile elmada ihracatın başladığını hatırlatarak “şu an elmamız dış pazarda da ilgi görüyor. İhracat ne kadar artarsa ürünün değeri de artıyor. Bu yıl elmamız daha iyi fiyata satılıyor. Depolarımız dolu. İç pazar hareketli. İhracatın başlamasıyla birlikte elma fiyatı artacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.