CHP’de Cumhuriyet Coşkusu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.10.2020 - 12:13, Güncelleme: 30.10.2020 - 12:13
 

CHP’de Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Örgütü, Cumhuriyet Bayramının 97.yılı dolayısıyla dün Cumhuriyetin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sundu. Atatürk, mücadele arkadaşları, şehitleri ve gazileri anıp şükranlarını sunan CHP’liler, Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma kararlığını haykırdılar.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Örgütü, Cumhuriyet Bayramının 97.yılı dolayısıyla dün Cumhuriyetin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sundu. Atatürk, mücadele arkadaşları, şehitleri ve gazileri anıp şükranlarını sunan CHP’liler, Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma kararlığını haykırdılar.   Dün yağmur altında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine; İl Başkanı Yalım Halıcı başta olmak üzere ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Yalım Halıcı Atatürk anıtına çelenk sundu. HALICI; “ÖZGÜR YAŞAMAMIZI CUMHURİYETE VE ATATÜRK’E BORÇLUYUZ” Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın coşkuyla söylenmesinin ardından İl Başkanı Yalım Halıcı konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Başkan Halıcı açıklamasında; “Cumhuriyet Bayramı ulusumuzun en büyük bayramıdır. Bugün özgür ve bağımsız bir ülkede, özgür bireyler olarak yaşamamızı Cumhuriyetimize ve kurucusu Büyük Önder Atatürk’e borçluyuz. Cumhuriyet ulusumuz için çok değerli bir hazine ve emanettir” dedi. “CUMHURİYETTE HEDEF ÇAĞDAŞLAŞMAKTIR” Cumhuriyetin ruhunu, felsefesini ve önemini anlamak istemeyen, Cumhuriyeti törpülemeye çalışan bir anlayışın varlığına dikkati çeken Halıcı; “Cumhuriyet ulusun egemenliğe, yani kayıtsız, şartsız halkın egemenliğine dayalı bir yönetim şeklidir. Aklın, bilimin ışığıyla aydınlanmış insanların, kendi akıllarını kullanıp, özgür iradeleriyle, kendisini yönetecek kişileri seçtiği, siyasi rejimin ifadesidir Cumhuriyet.  Cumhuriyette hedef çağdaşlaşmaktır. Çağdaşlaşmanın özü, yolu, en önemli şartı ise laikliktir. Laik devlette toplumsal yaşam dinsel kurallarla değil, aklın ve bilimin eseri olan yasalarla şekillenir, toplumun din ve vicdan özgürlüğü güvence altına alınır, inançlara saygı tesis edilir. Bu nedenle Cumhuriyetin ilanından sonra laiklik anlayışıyla birlikte Cumhuriyet devrimleri gerçekleştirilmiş, çağdaşlığı hedefleyen bir toplum yapısı inşa edilmiştir. “CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ” Günümüzde baktığımızda; Millet egemenliğini vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi işlevsiz hale getirildi. Ancak kararlıyız! 100. Yılında Cumhuriyetimizi gerçek demokrasiyle taçlandırıp, parlamenter demokratik rejimi yeniden tesis edeceğiz. Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Cumhuriyetimizin 97.yılında başta ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla, rahmetle anıyoruz. Yaşasın tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın CHP!” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Örgütü, Cumhuriyet Bayramının 97.yılı dolayısıyla dün Cumhuriyetin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sundu. Atatürk, mücadele arkadaşları, şehitleri ve gazileri anıp şükranlarını sunan CHP’liler, Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma kararlığını haykırdılar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Örgütü, Cumhuriyet Bayramının 97.yılı dolayısıyla dün Cumhuriyetin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sundu. Atatürk, mücadele arkadaşları, şehitleri ve gazileri anıp şükranlarını sunan CHP’liler, Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma kararlığını haykırdılar.
 


Dün yağmur altında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine; İl Başkanı Yalım Halıcı başta olmak üzere ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Yalım Halıcı Atatürk anıtına çelenk sundu.
HALICI; “ÖZGÜR YAŞAMAMIZI
CUMHURİYETE VE ATATÜRK’E
BORÇLUYUZ”
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın coşkuyla söylenmesinin ardından İl Başkanı Yalım Halıcı konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Başkan Halıcı açıklamasında; “Cumhuriyet Bayramı ulusumuzun en büyük bayramıdır. Bugün özgür ve bağımsız bir ülkede, özgür bireyler olarak yaşamamızı Cumhuriyetimize ve kurucusu Büyük Önder Atatürk’e borçluyuz. Cumhuriyet ulusumuz için çok değerli bir hazine ve emanettir” dedi.


“CUMHURİYETTE HEDEF ÇAĞDAŞLAŞMAKTIR”
Cumhuriyetin ruhunu, felsefesini ve önemini anlamak istemeyen, Cumhuriyeti törpülemeye çalışan bir anlayışın varlığına dikkati çeken Halıcı; “Cumhuriyet ulusun egemenliğe, yani kayıtsız, şartsız halkın egemenliğine dayalı bir yönetim şeklidir. Aklın, bilimin ışığıyla aydınlanmış insanların, kendi akıllarını kullanıp, özgür iradeleriyle, kendisini yönetecek kişileri seçtiği, siyasi rejimin ifadesidir Cumhuriyet.  Cumhuriyette hedef çağdaşlaşmaktır. Çağdaşlaşmanın özü, yolu, en önemli şartı ise laikliktir. Laik devlette toplumsal yaşam dinsel kurallarla değil, aklın ve bilimin eseri olan yasalarla şekillenir, toplumun din ve vicdan özgürlüğü güvence altına alınır, inançlara saygı tesis edilir. Bu nedenle Cumhuriyetin ilanından sonra laiklik anlayışıyla birlikte Cumhuriyet devrimleri gerçekleştirilmiş, çağdaşlığı hedefleyen bir toplum yapısı inşa edilmiştir.


“CUMHURİYETİ SONSUZA
DEK YAŞATACAĞIZ”
Günümüzde baktığımızda; Millet egemenliğini vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi işlevsiz hale getirildi. Ancak kararlıyız! 100. Yılında Cumhuriyetimizi gerçek demokrasiyle taçlandırıp, parlamenter demokratik rejimi yeniden tesis edeceğiz. Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Cumhuriyetimizin 97.yılında başta ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla, rahmetle anıyoruz. Yaşasın tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın CHP!” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.