Halıcı’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2020 - 13:39, Güncelleme: 10.11.2020 - 13:39
 

Halıcı’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Halıcı Mesajında “Kurtarıcımız, kurucumuz ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, kısa sayılacak 57 yıllık bir ömre sığdırdığı zaferler, devrimler ve eserler, onsuz geçen 82 yıl boyunca yol göstericimiz, koruyucumuz ve ışığımız olmuştur. Türkiye cumhuriyeti var olduğu sürece de o ışık hiç sönmeyecek, okula başlayan her çocuğumuzun gözünde, üniversiteden mezun olan her gencimizin geleceğe olan inancında daha da parlayacaktır.Bizler için Atamızı anmak, onun eserlerine sahip çıkmak sadece 10 Kasım’a mahsus değildir. Her adımımızda, her sorunla karşılaştığımızda, ülkemiz ve milletimiz için ortaya koyduğumuz her icraatta onun adımlarından, yaptıklarından ve sözlerinden feyz alarak hareket ediyor, onu sadece anmıyor, yaşıyor ve yaşatıyoruz. Tüm dünyanın hayranlığını kazanmış, topraklarımızı işgale gelen ülkelerin liderlerinin bile bu hayranlığını gizlemediği ve kendi ülkelerinde böylesine bir dahi olmadığı için hayıflandıkları bir kurucuya sahip olmak bizlere bu dünyada verilmiş en büyük armağandır. Hal böyleyken bile, kendi küçük dünyasında birkaç şak şakçının alkışıyla kendisini gerçek lider zannedenler, kendisini saraylara hapsederek halktan uzaklaşanlar, Türkiye’yi dünya da yalnızlaştıranlar ve halkı yoksulluğa terk edenler, Atatürk’ü ve onun eserlerini değersizleştirme girişimlerinden hiç vazgeçmiyorlar. Bu zihniyet, ne Atatürk’ün egemenliği kayıtsız şartsız verdiği milleti ne de kanla, canla inşa edilen demokrasimizi tanıyor. Rüzgara göre, kendi ikbal ve çıkarları uğruna bazen tarikat ve cemaatlerle, bazen de terör örgütleriyle iş birliği içine girebiliyor. Ne acıdır ki, bu işbirliklerinin sonucunda hedef olduklarında, sıkıştıklarında, kurtulmak için yine Atatürk’e ve onun kurduğu cumhuriyete sarılabiliyorlar. Bugün ülkemizde iktidar olan bu zihniyetin hem cumhuriyet değerleriyle olan çatışmasına hem halkımıza reva gördüğü yoksulluğa hem de ülkemizin sürüklendiği yalnızlık ve çaresizliğe, hiç ayrılmadığımız yoldan giderek son vereceğiz. O yol, Kurtuluş Savaşı'nın önderi, cumhuriyetin banisi, ebedi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu, cumhuriyetin yoludur. Kula kulluk zincirini kıran cumhuriyetimizle, Atatürk’ü kalbinde ölümsüzleştirmiş milletimizle birlikte, Atamızın emanetine sahip çıkacak, Türkiye’ye yakışan demokratik ve adaletli bir düzeni yeniden kuracağız. Kurduğu partinin, Cumhuriyet Halk Partisinin birer neferi olan bizler, bu yolda durmaksızın çalışıyoruz. Ebediyete intikal edişinin 82’inci yılında kurucumuz ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, ulu önderimizi minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.  
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
Başkan Halıcı Mesajında “Kurtarıcımız, kurucumuz ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, kısa sayılacak 57 yıllık bir ömre sığdırdığı zaferler, devrimler ve eserler, onsuz geçen 82 yıl boyunca yol göstericimiz, koruyucumuz ve ışığımız olmuştur. Türkiye cumhuriyeti var olduğu sürece de o ışık hiç sönmeyecek, okula başlayan her çocuğumuzun gözünde, üniversiteden mezun olan her gencimizin geleceğe olan inancında daha da parlayacaktır.
Bizler için Atamızı anmak, onun eserlerine sahip çıkmak sadece 10 Kasım’a mahsus değildir. Her adımımızda, her sorunla karşılaştığımızda, ülkemiz ve milletimiz için ortaya koyduğumuz her icraatta onun adımlarından, yaptıklarından ve sözlerinden feyz alarak hareket ediyor, onu sadece anmıyor, yaşıyor ve yaşatıyoruz.
 
Tüm dünyanın hayranlığını kazanmış, topraklarımızı işgale gelen ülkelerin liderlerinin bile bu hayranlığını gizlemediği ve kendi ülkelerinde böylesine bir dahi olmadığı için hayıflandıkları bir kurucuya sahip olmak bizlere bu dünyada verilmiş en büyük armağandır.
 
Hal böyleyken bile, kendi küçük dünyasında birkaç şak şakçının alkışıyla kendisini gerçek lider zannedenler, kendisini saraylara hapsederek halktan uzaklaşanlar, Türkiye’yi dünya da yalnızlaştıranlar ve halkı yoksulluğa terk edenler, Atatürk’ü ve onun eserlerini değersizleştirme girişimlerinden hiç vazgeçmiyorlar.
 
Bu zihniyet, ne Atatürk’ün egemenliği kayıtsız şartsız verdiği milleti ne de kanla, canla inşa edilen demokrasimizi tanıyor. Rüzgara göre, kendi ikbal ve çıkarları uğruna bazen tarikat ve cemaatlerle, bazen de terör örgütleriyle iş birliği içine girebiliyor. Ne acıdır ki, bu işbirliklerinin sonucunda hedef olduklarında, sıkıştıklarında, kurtulmak için yine Atatürk’e ve onun kurduğu cumhuriyete sarılabiliyorlar.
 
Bugün ülkemizde iktidar olan bu zihniyetin hem cumhuriyet değerleriyle olan çatışmasına hem halkımıza reva gördüğü yoksulluğa hem de ülkemizin sürüklendiği yalnızlık ve çaresizliğe, hiç ayrılmadığımız yoldan giderek son vereceğiz.
 
O yol, Kurtuluş Savaşı'nın önderi, cumhuriyetin banisi, ebedi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu, cumhuriyetin yoludur. Kula kulluk zincirini kıran cumhuriyetimizle, Atatürk’ü kalbinde ölümsüzleştirmiş milletimizle birlikte, Atamızın emanetine sahip çıkacak, Türkiye’ye yakışan demokratik ve adaletli bir düzeni yeniden kuracağız.
 
Kurduğu partinin, Cumhuriyet Halk Partisinin birer neferi olan bizler, bu yolda durmaksızın çalışıyoruz. Ebediyete intikal edişinin 82’inci yılında kurucumuz ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, ulu önderimizi minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.