Isparta ve Burdur Kıpkırmızı!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2020 - 16:22, Güncelleme: 10.11.2020 - 16:22
 

Isparta ve Burdur Kıpkırmızı!

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, “Isparta ve Burdur’ da Covid-19 nedeniyle hastaneye müracaat ve yoğum bakım doluluk oranının oldukça yüksek olduğunu bilmekteyiz” dedi. 
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, “Isparta ve Burdur’ da Covid-19 nedeniyle hastaneye müracaat ve yoğum bakım doluluk oranının oldukça yüksek olduğunu bilmekteyiz” dedi.  Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, yaptığı açıklamada “Bugün bütün ülkede, giderek artan covid-19 vaka ve ölüm oranlarına, yoğun bakımlardaki ciddi artışlara, halk sağlığı sorunlarının giderek artmasına, sağlık çalışanlarında hastalığın giderek yayılmasına, çok sayıda hekim ve sağlık çalışanının hayatını kaybetmesine tanık oluyoruz. Isparta ve Burdur’ da Covid-19 nedeniyle hastaneye müracaat ve yoğum bakım doluluk oranının oldukça yüksek olduğunu bilmekteyiz. Isparta ve Burdur’ da hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarının Covid-19 nedeniyle tedavi ve karantina sayılarında dikkati çekecek bir artış yaşanmaktadır. Hatta filyasyon ekipleri bile hastalığa yakalanarak tedaviye alınmışlardır. Sağlık çalışanları arasında Covid-19 giderek yayılmaktadır.  Yaşadığımız sorunları, sağlık çalışanlarının çekmiş olduğu sıkıntıları hem vatandaşlarımıza hem de yetkililere duyurmak istiyoruz. Isparta- Burdur Tabip Odası olarak ülkenin en önemli ve gerçek gündeminin COVID-19 salgını olduğunun kabul edilmesini ve ülkeyi yönetenler başta olmak üzere tüm kişi ve kurumların bu gerçekliğe uygun tutum almasını istiyoruz. Sağlık çalışanları ciddi bir moral-motivasyona ihtiyaç duymaktadır. Bugüne kadar sağlık çalışanları olarak çok sayıda kayıp verdik, ölüyoruz.   Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) grip mevsiminin, Covid-19 salgınının birleşmesiyle oluşacağı uyarısı yaptığı “Tsunami” başladı. Covid-19 vakalarındaki patlama nedeniyle yurt genelinde birçok hastane acil ve ameliyatlı dışında yatan hasta kabul etmeme, bazıları ameliyathaneleri yoğun bakım ünitesine çevirmeye, birçok hastane ise servisleri yoğun bakım hastalarına açmaya başladı. Hiçbir salgın vatandaşların bireysel çabalarıyla önlenemez. Bireysel tedbirler merkezi ve kapsamlı bir irade ve güven verici kararlarla birlikte uygulandığında anlamlı olur. Eğer Isparta ve Burdur’daki sorumlular sorumluluklarını yerine getirmedikleri sürece epidemi daha da ağırlaşarak devam edecektir. Türk Tabipleri Birliği ve Isparta-Burdur Tabip Odası olarak aylardır ilgilileri uyarmaya devam ediyoruz. Isparta ve Burdur’ da son günlerde HES kodu haritasında gelincik tarlasına döndü. Halkın sağlığı için Pandemi ile mücadele de Isparta-Burdur Tabip Odası olarak her türlü katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi. 
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, “Isparta ve Burdur’ da Covid-19 nedeniyle hastaneye müracaat ve yoğum bakım doluluk oranının oldukça yüksek olduğunu bilmekteyiz” dedi. 

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, “Isparta ve Burdur’ da Covid-19 nedeniyle hastaneye müracaat ve yoğum bakım doluluk oranının oldukça yüksek olduğunu bilmekteyiz” dedi. 

Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, yaptığı açıklamada “Bugün bütün ülkede, giderek artan covid-19 vaka ve ölüm oranlarına, yoğun bakımlardaki ciddi artışlara, halk sağlığı sorunlarının giderek artmasına, sağlık çalışanlarında hastalığın giderek yayılmasına, çok sayıda hekim ve sağlık çalışanının hayatını kaybetmesine tanık oluyoruz.

Isparta ve Burdur’ da Covid-19 nedeniyle hastaneye müracaat ve yoğum bakım doluluk oranının oldukça yüksek olduğunu bilmekteyiz.

Isparta ve Burdur’ da hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarının Covid-19 nedeniyle tedavi ve karantina sayılarında dikkati çekecek bir artış yaşanmaktadır. Hatta filyasyon ekipleri bile hastalığa yakalanarak tedaviye alınmışlardır. Sağlık çalışanları arasında Covid-19 giderek yayılmaktadır. 

Yaşadığımız sorunları, sağlık çalışanlarının çekmiş olduğu sıkıntıları hem vatandaşlarımıza hem de yetkililere duyurmak istiyoruz. Isparta- Burdur Tabip Odası olarak ülkenin en önemli ve gerçek gündeminin COVID-19 salgını olduğunun kabul edilmesini ve ülkeyi yönetenler başta olmak üzere tüm kişi ve kurumların bu gerçekliğe uygun tutum almasını istiyoruz. Sağlık çalışanları ciddi bir moral-motivasyona ihtiyaç duymaktadır.

Bugüne kadar sağlık çalışanları olarak çok sayıda kayıp verdik, ölüyoruz. 

 Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) grip mevsiminin, Covid-19 salgınının birleşmesiyle oluşacağı uyarısı yaptığı “Tsunami” başladı. Covid-19 vakalarındaki patlama nedeniyle yurt genelinde birçok hastane acil ve ameliyatlı dışında yatan hasta kabul etmeme, bazıları ameliyathaneleri yoğun bakım ünitesine çevirmeye, birçok hastane ise servisleri yoğun bakım hastalarına açmaya başladı.

Hiçbir salgın vatandaşların bireysel çabalarıyla önlenemez. Bireysel tedbirler merkezi ve kapsamlı bir irade ve güven verici kararlarla birlikte uygulandığında anlamlı olur. Eğer Isparta ve Burdur’daki sorumlular sorumluluklarını yerine getirmedikleri sürece epidemi daha da ağırlaşarak devam edecektir. Türk Tabipleri Birliği ve Isparta-Burdur Tabip Odası olarak aylardır ilgilileri uyarmaya devam ediyoruz. Isparta ve Burdur’ da son günlerde HES kodu haritasında gelincik tarlasına döndü. Halkın sağlığı için Pandemi ile mücadele de Isparta-Burdur Tabip Odası olarak her türlü katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.