CESUR: PANDEMİYİ DEĞİL, ALGIYI YÖNETTİNİZ!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.12.2020 - 16:06, Güncelleme: 02.12.2020 - 16:06
 

CESUR: PANDEMİYİ DEĞİL, ALGIYI YÖNETTİNİZ!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur Türkiyenin Covid-19 pandemisinde gelinen noktayı Meclis kürsüsüne taşıdı. Konuşmasında: Sağlık Bakanlığına göre 30 bin vakayla Dünya 3üncüsüyüz. Ama durum söylenenden maalesef daha vahim. dedi.
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur Türkiyenin Covid-19 pandemisinde gelinen noktayı Meclis kürsüsüne taşıdı. Konuşmasında: Sağlık Bakanlığına göre 30 bin vakayla Dünya 3üncüsüyüz. Ama durum söylenenden maalesef daha vahim. dedi. Cesur Biz bilim adamlarının bilimden biraz mürekkep yalayanların hesaplar yaparak doğruyu tahmin etmesi çok kolay. Vaka 30 bin derken Covid olmayanlar sayılmıyor halbuki Covid testi pozitif Covid-19 hastaları toplam vakaların yarısından az. Vaka sayımız aslında 50-60 bin civarında. Sahadan aldığımız bilgilerle de bu sonuçları doğrulayabiliyoruz. Hiç kimse kimseyi kandırmasın batmışız batmış diyerek sert şekilde Meclis kürsüsünden uyarılarını ve yapılacakları sıraladı. UYARILARIMIZA  KULAK TIKANDI Cesur pandemi Türkiyede başlamadan önce pek çok uyarı yaptıklarını ancak bu uyarılara kulak tıkandığını belirterek  30 Ocakta araştıralım dedik reddettiniz. 11 Martta ülkeyi derhal 14 gün karantinaya alalım dedik trolleriniz aracılığı ile vatan haini ilan ettiniz.  1 Haziranda normalleşmeyin hastalığın yayılma hızı R0 değeri 156 hala çok yüksek hastalık yayılır dedik dinlemediniz. 21 Martta AVMleri kapatırken hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edilirken toplam 277 vaka vardı kısıtlamaları kaldırdığınızda ise bunun günde 3 katı vaka vardı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sordu. PANDEMİYİ DEĞİL ALGIYI YÖNETMEYE KAKTINIZ Konuşmasında sağlık çalışanlarının artan mağduriyetine değinen Cesur Pandemiyi değil algıyı yönetmeye kalktınız ve bütün yükü sağlık ordumuzun omuzlarına yüklediniz. Covid-19un meslek hastalığı kabul edilmesini ve hayatını kaybedenlerin şehit sayılmasını reddettiğiniz ellerinizle ölen her kişinin vebalini de üzerinize aldınız. 18 Kasıma kadar 157 sağlık çalışanımızı kaybetmişiz 30 Kasımda bu sayı 186 olmuş kayıplara 12 günde 30 daha eklenmiş diye ekledi. BİLİM KURULU DAHA NEYİ BEKLİYOR Milyon kişi başına 704 vaka ile dünya birincisiyiz. 50-60 bin günlük vaka ile Dünyanın en kötü ülkesiyiz. Türkiyeni on beş gün karantinaya alınması lazım. Daha neyi bekliyorsunuz DERHAL ÖNLEM ALMAZSANIZ SİSTEM BU YÜKÜ TAŞIYAMAYACAK Aylin Cesur bütüncül bir pandemi yönetimi yok çok fazla yanlış yapıldı. Pandemi ancak bilimin ön planda olduğu ve karar alma mekanizmalarında bulunduğu bir şekilde yönetilirse başarıya ulaşılır diyerek bundan sonra yapılacakları sıraladı. Konuşmasında sağlık sisteminin taşıyamaz hale gelmeden tedbir almak gereğine dikkat çeken Cesur Yoğun bakım doluluk oranları artmış insanlar sağlıkçılar ölüyorlar. Derhal yapılması gereken sağlık sisteminin bu yükü taşıyabilmesi için ülkenin en az on dört gün karantinaya alınması ve bunun mutlaka ekonomik destekle yapılması diyerek İYİ Partinin vatandaşlara ekonomik destekler verilerek on dört günlük bir karantina uygulamasına gidilmesi teklifini Meclis kürsüsünden bir kez daha dile getirdi.
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur Türkiyenin Covid-19 pandemisinde gelinen noktayı Meclis kürsüsüne taşıdı. Konuşmasında: Sağlık Bakanlığına göre 30 bin vakayla Dünya 3üncüsüyüz. Ama durum söylenenden maalesef daha vahim. dedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur Türkiyenin Covid-19 pandemisinde gelinen noktayı Meclis kürsüsüne taşıdı. Konuşmasında: Sağlık Bakanlığına göre 30 bin vakayla Dünya 3üncüsüyüz. Ama durum söylenenden maalesef daha vahim. dedi.

Cesur Biz bilim adamlarının bilimden biraz mürekkep yalayanların hesaplar yaparak doğruyu tahmin etmesi çok kolay. Vaka 30 bin derken Covid olmayanlar sayılmıyor halbuki Covid testi pozitif Covid-19 hastaları toplam vakaların yarısından az. Vaka sayımız aslında 50-60 bin civarında. Sahadan aldığımız bilgilerle de bu sonuçları doğrulayabiliyoruz. Hiç kimse kimseyi kandırmasın batmışız batmış diyerek sert şekilde Meclis kürsüsünden uyarılarını ve yapılacakları sıraladı.

UYARILARIMIZA  KULAK TIKANDI

Cesur pandemi Türkiyede başlamadan önce pek çok uyarı yaptıklarını ancak bu uyarılara kulak tıkandığını belirterek  30 Ocakta araştıralım dedik reddettiniz. 11 Martta ülkeyi derhal 14 gün karantinaya alalım dedik trolleriniz aracılığı ile vatan haini ilan ettiniz.  1 Haziranda normalleşmeyin hastalığın yayılma hızı R0 değeri 156 hala çok yüksek hastalık yayılır dedik dinlemediniz. 21 Martta AVMleri kapatırken hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edilirken toplam 277 vaka vardı kısıtlamaları kaldırdığınızda ise bunun günde 3 katı vaka vardı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sordu.

PANDEMİYİ DEĞİL ALGIYI YÖNETMEYE KAKTINIZ

Konuşmasında sağlık çalışanlarının artan mağduriyetine değinen Cesur Pandemiyi değil algıyı yönetmeye kalktınız ve bütün yükü sağlık ordumuzun omuzlarına yüklediniz. Covid-19un meslek hastalığı kabul edilmesini ve hayatını kaybedenlerin şehit sayılmasını reddettiğiniz ellerinizle ölen her kişinin vebalini de üzerinize aldınız. 18 Kasıma kadar 157 sağlık çalışanımızı kaybetmişiz 30 Kasımda bu sayı 186 olmuş kayıplara 12 günde 30 daha eklenmiş diye ekledi.

BİLİM KURULU DAHA NEYİ BEKLİYOR

Milyon kişi başına 704 vaka ile dünya birincisiyiz. 50-60 bin günlük vaka ile Dünyanın en kötü ülkesiyiz. Türkiyeni on beş gün karantinaya alınması lazım. Daha neyi bekliyorsunuz

DERHAL ÖNLEM ALMAZSANIZ SİSTEM BU YÜKÜ TAŞIYAMAYACAK

Aylin Cesur bütüncül bir pandemi yönetimi yok çok fazla yanlış yapıldı. Pandemi ancak bilimin ön planda olduğu ve karar alma mekanizmalarında bulunduğu bir şekilde yönetilirse başarıya ulaşılır diyerek bundan sonra yapılacakları sıraladı. Konuşmasında sağlık sisteminin taşıyamaz hale gelmeden tedbir almak gereğine dikkat çeken Cesur Yoğun bakım doluluk oranları artmış insanlar sağlıkçılar ölüyorlar. Derhal yapılması gereken sağlık sisteminin bu yükü taşıyabilmesi için ülkenin en az on dört gün karantinaya alınması ve bunun mutlaka ekonomik destekle yapılması diyerek İYİ Partinin vatandaşlara ekonomik destekler verilerek on dört günlük bir karantina uygulamasına gidilmesi teklifini Meclis kürsüsünden bir kez daha dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.