Komisyona Çağrı; O Esnaflardan İŞGALİYE Alınmasın!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.12.2020 - 12:16, Güncelleme: 09.12.2020 - 12:16
 

Komisyona Çağrı; O Esnaflardan İŞGALİYE Alınmasın!

Isparta Belediyesi, işyerlerinin önüne sandalye ve masa koyan esnaflardan alınacak ücretlerin ne kadar olacağını gündemine aldı.
Isparta Belediyesi, işyerlerinin önüne sandalye ve masa koyan esnaflardan alınacak ücretlerin ne kadar olacağını gündemine aldı. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Takdir Komisyonundur. Ancak ben, komisyondan Koronavirüs pandemisi nedeniyle zaten iş yapamayan esnafımızdan bu işgaliye ücretinin alınmaması yönünde karar vermesini bekliyorum” dedi.   Isparta Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis salonunda önceki gün saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “ PANDEMİ NEDENİYLE ESNAFIN İŞLERİ ZATEN KÖTÜ” Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantı gündem maddelerinin 6. Sırasında yer alan; İşyerlerinin önüne masa ve sandalye koyarak ticari faaliyetini sürdüren işyerlerinden alınacak işgaliye bedellerinin görüşülmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Başdeğirmen açıklamasında; “Bilindiği gibi, işgaliye ücretinin tahsili konusu işgaliye olayı gerçekleştikten sonra alınır. Yani, bu belirlenecek ücret 2021 yılının ücreti değil, 2020 yani içinde bulunduğumuz yılın işgaliye ücreti olacaktır. Dolayısıyla, biz şimdi bu konuyu Plan ve Bütçe Komisyonumuza havale edeceğiz ve Komisyonumuz da bu konuda ücretini belirleyecektir. “BU ESNAFLARIMIZDAN ÜCRET ALINMASIN” Ancak, benim buradan Plan ve Bütçe Komisyonuna bir çağrım var. Tabiki takdir Komisyonundur. Ancak ben, komisyondan Koronavirüs pandemisi nedeniyle zaten iş yapamayan esnafımızdan bu işgaliye ücretlerinin alınmaması yönünde karar vermesini umuyorum ve bekliyorum” dedi.
Isparta Belediyesi, işyerlerinin önüne sandalye ve masa koyan esnaflardan alınacak ücretlerin ne kadar olacağını gündemine aldı.

Isparta Belediyesi, işyerlerinin önüne sandalye ve masa koyan esnaflardan alınacak ücretlerin ne kadar olacağını gündemine aldı. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Takdir Komisyonundur. Ancak ben, komisyondan Koronavirüs pandemisi nedeniyle zaten iş yapamayan esnafımızdan bu işgaliye ücretinin alınmaması yönünde karar vermesini bekliyorum” dedi.
 
Isparta Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis salonunda önceki gün saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “ PANDEMİ
NEDENİYLE ESNAFIN İŞLERİ ZATEN KÖTÜ”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantı gündem maddelerinin 6. Sırasında yer alan; İşyerlerinin önüne masa ve sandalye koyarak ticari faaliyetini sürdüren işyerlerinden alınacak işgaliye bedellerinin görüşülmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Başdeğirmen açıklamasında; “Bilindiği gibi, işgaliye ücretinin tahsili konusu işgaliye olayı gerçekleştikten sonra alınır. Yani, bu belirlenecek ücret 2021 yılının ücreti değil, 2020 yani içinde bulunduğumuz yılın işgaliye ücreti olacaktır. Dolayısıyla, biz şimdi bu konuyu Plan ve Bütçe Komisyonumuza havale edeceğiz ve Komisyonumuz da bu konuda ücretini belirleyecektir.
“BU ESNAFLARIMIZDAN
ÜCRET ALINMASIN”
Ancak, benim buradan Plan ve Bütçe Komisyonuna bir çağrım var. Tabiki takdir Komisyonundur. Ancak ben, komisyondan Koronavirüs pandemisi nedeniyle zaten iş yapamayan esnafımızdan bu işgaliye ücretlerinin alınmaması yönünde karar vermesini umuyorum ve bekliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.