İz bırakan kadim bilgiler, 'İlham veren üniversite' güvencesiyle kayıt altında

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.12.2020 - 16:54, Güncelleme: 09.12.2020 - 16:54
 

İz bırakan kadim bilgiler, 'İlham veren üniversite' güvencesiyle kayıt altında

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta'nın tarihini ve insan hazinelerini 'dijital medya' kanallarına taşıyor
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta'nın tarihini ve insan hazinelerini 'dijital medya' kanallarına taşıyor. 2018 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Sözlü Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi (ISTAM), tarihe tanıklık eden kaynak kişilerin anlatıları aracılığıyla gündelik hayatın ve kentin tarihine ışık tutuyor. Tarihe bizzat tanıklık etmiş ya da önemli tanıklıkları birinci ağızdan dinlemiş kişilerin kıymetli katkılarıyla bir arşiv oluşturmaya çalışan SDÜ ISTAM, bunları şimdi de sosyal paylaşım ağlarından yayımlıyor. SDÜ ISTAM, 'Kent Belleği' oluşturulması bağlamında görüntü, ses, fotoğraf ve belge kayıtlarını kitap koleksiyonu hâline getirmek için yola çıkmıştı. Koleksiyonun ilk parçası 'Yaşayan Tarih: Isparta' ismi ile kitap hâline getirilmiş, yaşayan insan hazinelerinin tanıklığının paylaşıldığı belgesel 2 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanmıştı. -Şimdi de sosyal paylaşım ağlarından yayına başlandı SDÜ ISTAM yürüttüğü sözlü tarih araştırmalarıyla derlediği bilgilerin bir kısmını Twitter, Facebook, Instagram ve Youtube’dan yayımlamaya başladı. İlk yayınlar Twitter ve Instagram üzerinden yapıldı. -O dönemleri, hayatları, anlatıları bilmek niçin önemli SDÜ ISTAM savaşlar, depremler, salgınlar, açlık ve yoksulluk ile mücadele etmiş olan Isparta'nın yaşamak için gösterdiği direnç, azim, kararlılık ve fedakârlığın bugün bilinmesinin paha biçilemez bir değer olduğunu düşünüyor. 1914 depremi, Kurtuluş Savaşı yılları, mübadele, gülcülük, halıcılık, dünya savaşlarının etkileri gibi konularda çok sayıda hikâye derleyen merkez bu alanlardaki tecrübelerle yoğrulan değerleri takipçilerine aktarmayı amaçlıyor. -Bu nadide insan hikâyelerini ve bilgileri nereden takip edebileceksiniz Twitter: https://twitter.com/sdu_istam Instagram: https://www.instagram.com/sdu_istam Facebook: https://www.facebook.com/sduistam Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCo0iBxfMqThazLJ8Q9fBp2w Resmî internet sitesi: https://istam.sdu.edu.tr
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta'nın tarihini ve insan hazinelerini 'dijital medya' kanallarına taşıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta'nın tarihini ve insan hazinelerini 'dijital medya' kanallarına taşıyor.

2018 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Sözlü Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi (ISTAM), tarihe tanıklık eden kaynak kişilerin anlatıları aracılığıyla gündelik hayatın ve kentin tarihine ışık tutuyor.

Tarihe bizzat tanıklık etmiş ya da önemli tanıklıkları birinci ağızdan dinlemiş kişilerin kıymetli katkılarıyla bir arşiv oluşturmaya çalışan SDÜ ISTAM, bunları şimdi de sosyal paylaşım ağlarından yayımlıyor.

SDÜ ISTAM, 'Kent Belleği' oluşturulması bağlamında görüntü, ses, fotoğraf ve belge kayıtlarını kitap koleksiyonu hâline getirmek için yola çıkmıştı. Koleksiyonun ilk parçası 'Yaşayan Tarih: Isparta' ismi ile kitap hâline getirilmiş, yaşayan insan hazinelerinin tanıklığının paylaşıldığı belgesel 2 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanmıştı.

-Şimdi de sosyal paylaşım ağlarından yayına başlandı

SDÜ ISTAM yürüttüğü sözlü tarih araştırmalarıyla derlediği bilgilerin bir kısmını Twitter, Facebook, Instagram ve Youtube’dan yayımlamaya başladı. İlk yayınlar Twitter ve Instagram üzerinden yapıldı.

-O dönemleri, hayatları, anlatıları bilmek niçin önemli

SDÜ ISTAM savaşlar, depremler, salgınlar, açlık ve yoksulluk ile mücadele etmiş olan Isparta'nın yaşamak için gösterdiği direnç, azim, kararlılık ve fedakârlığın bugün bilinmesinin paha biçilemez bir değer olduğunu düşünüyor. 1914 depremi, Kurtuluş Savaşı yılları, mübadele, gülcülük, halıcılık, dünya savaşlarının etkileri gibi konularda çok sayıda hikâye derleyen merkez bu alanlardaki tecrübelerle yoğrulan değerleri takipçilerine aktarmayı amaçlıyor.

-Bu nadide insan hikâyelerini ve bilgileri nereden takip edebileceksiniz

Twitter: https://twitter.com/sdu_istam

Instagram: https://www.instagram.com/sdu_istam

Facebook: https://www.facebook.com/sduistam

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCo0iBxfMqThazLJ8Q9fBp2w

Resmî internet sitesi: https://istam.sdu.edu.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.