Eğirdir’de farkındalık çalışması

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2020 - 13:17, Güncelleme: 18.12.2020 - 13:17
 

Eğirdir’de farkındalık çalışması

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü ‘sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır’ maddesinde yapılan değişiklik ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU tarafından imzalanan ‘Önce Yaya Uygulaması’ konulu genelge doğrultusunda; yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretleriyle uyarılarak bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara durarak geçiş hakkı vermelerinin sağlanması, trafikte yaya önceliği farkındalığının oluşturulabilmesi için Eğirdir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce çalışmalar devam etmektedir. Bu çerçevede İlçemizde bulunan billboard ve taklara sürücülerimize uyarıcı afiş ve pankartlar hazırlanarak asılmıştır. Bu kapsamda gerekli faaliyet ve çalışmalar sürecektir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü ‘sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır’ maddesinde yapılan değişiklik ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU tarafından imzalanan ‘Önce Yaya Uygulaması’ konulu genelge doğrultusunda; yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretleriyle uyarılarak bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara durarak geçiş hakkı vermelerinin sağlanması, trafikte yaya önceliği farkındalığının oluşturulabilmesi için Eğirdir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce çalışmalar devam etmektedir.

Bu çerçevede İlçemizde bulunan billboard ve taklara sürücülerimize uyarıcı afiş ve pankartlar hazırlanarak asılmıştır. Bu kapsamda gerekli faaliyet ve çalışmalar sürecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.