Emekliler Çok Zor Günler Geçiriyor…

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.12.2020 - 11:31, Güncelleme: 21.12.2020 - 11:31
 

Emekliler Çok Zor Günler Geçiriyor…

Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Isparta Şube Başkanı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Ersal, TÜİK’in Kasım ayı enflasyon rakamlarının gerçek hayatın çok dışında olduğunu söyledi.
Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Isparta Şube Başkanı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Ersal, TÜİK’in Kasım ayı enflasyon rakamlarının gerçek hayatın çok dışında olduğunu söyledi.   Emeklilerin sofrasına gelen yumurta, sıvıyağ ve bakliyata en az yüzde 10-20 zam geldiğini, ancak TÜİK’in açıkladığı Kasım ayı enflasyonunun yüzde 2,30 olarak açıklandığını hatırlatan Ersal; “TÜİK hangi çarşı pazarda alışveriş yapıyor bilinmez ama, biz emekliler pazara gittiğimizde filelerimizi yarısına kadar bile dolduramıyoruz. Korkumuz ve endişemiz var. Yıllardır yaşadığımız bir senaryo bu. Her nedense emekli maaşlarına etki edecek olan enflasyon rakamları, yılsonuna doğru düşüşe geçiyor. Şu an yüzde 7 görünen emekli maaşı zammı, bu gidişle yüzde 6’ya bile düşebilir” dedi. ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA AYLIK ALIYORLAR Covid – 19 salgınının, insan sağlığının yanında ülke ekonomisini de olumsuz etkilediğini kaydeden Ersal; “Emeklimizin önemli bir bölümü, asgari ücretin bile altında aylık almaktadır. Emeklilerimizin bütçesinde gıda, elektrik, su, doğalgaz ve temizlik malzemelerinin payı arttı. Bunun yanında maske, siperlik ve takviye vitaminler ayrı yük getirdi. Zaten zar zor ay sonunu getirme mücadelesi veren emeklilerimiz de, doğal olarak bundan olumsuz etkilendiler. Salgın nedeniyle ortaya çıkan ek masraflar ve çarşı pazardaki yüksek enflasyon , emeklilerimizin gelirlerini ciddi oranda etkiledi. UÇURUM ARTIYOR Emeklilerimiz enflasyon 3 çıktı, 5 çıktı bunun hesabını artık yapmak istemiyor. Seyyanen zam istiyor. Çünkü yüzdelik zam, en düşük ve en yüksek emekli maaşlarının arasındaki uçurumu daha da arttırıyor. Gerek emekli, gerekse dar gelirli vatandaşlarımız zor günler geçiriyor. TÜİK gerçek enflasyon rakamlarını açıklasın. Emeklinin yaşantısını ve gerçek ihtiyaçlarını göz önüne alarak bir enflasyon sepeti oluştursun ki, emeklilerimizin 2021’de yüzleri biraz gülsün. Hem kendileri hem de aileleri biraz nefes alabilsin” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Isparta Şube Başkanı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Ersal, TÜİK’in Kasım ayı enflasyon rakamlarının gerçek hayatın çok dışında olduğunu söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Isparta Şube Başkanı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Ersal, TÜİK’in Kasım ayı enflasyon rakamlarının gerçek hayatın çok dışında olduğunu söyledi.
 
Emeklilerin sofrasına gelen yumurta, sıvıyağ ve bakliyata en az yüzde 10-20 zam geldiğini, ancak TÜİK’in açıkladığı Kasım ayı enflasyonunun yüzde 2,30 olarak açıklandığını hatırlatan Ersal; “TÜİK hangi çarşı pazarda alışveriş yapıyor bilinmez ama, biz emekliler pazara gittiğimizde filelerimizi yarısına kadar bile dolduramıyoruz. Korkumuz ve endişemiz var. Yıllardır yaşadığımız bir senaryo bu. Her nedense emekli maaşlarına etki edecek olan enflasyon rakamları, yılsonuna doğru düşüşe geçiyor. Şu an yüzde 7 görünen emekli maaşı zammı, bu gidişle yüzde 6’ya bile düşebilir” dedi.
ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA
AYLIK ALIYORLAR
Covid – 19 salgınının, insan sağlığının yanında ülke ekonomisini de olumsuz etkilediğini kaydeden Ersal; “Emeklimizin önemli bir bölümü, asgari ücretin bile altında aylık almaktadır. Emeklilerimizin bütçesinde gıda, elektrik, su, doğalgaz ve temizlik malzemelerinin payı arttı. Bunun yanında maske, siperlik ve takviye vitaminler ayrı yük getirdi. Zaten zar zor ay sonunu getirme mücadelesi veren emeklilerimiz de, doğal olarak bundan olumsuz etkilendiler. Salgın nedeniyle ortaya çıkan ek masraflar ve çarşı pazardaki yüksek enflasyon , emeklilerimizin gelirlerini ciddi oranda etkiledi.
UÇURUM ARTIYOR
Emeklilerimiz enflasyon 3 çıktı, 5 çıktı bunun hesabını artık yapmak istemiyor. Seyyanen zam istiyor. Çünkü yüzdelik zam, en düşük ve en yüksek emekli maaşlarının arasındaki uçurumu daha da arttırıyor. Gerek emekli, gerekse dar gelirli vatandaşlarımız zor günler geçiriyor. TÜİK gerçek enflasyon rakamlarını açıklasın. Emeklinin yaşantısını ve gerçek ihtiyaçlarını göz önüne alarak bir enflasyon sepeti oluştursun ki, emeklilerimizin 2021’de yüzleri biraz gülsün. Hem kendileri hem de aileleri biraz nefes alabilsin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.