Güner: Piyango  Haramdır

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.12.2020 - 14:50, Güncelleme: 21.12.2020 - 14:50
 

Güner: Piyango  Haramdır

Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, 'Milli Piyango' hakkında basın açıklaması yaptı.
Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, 'Milli Piyango' hakkında basın açıklaması yaptı. Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Milli Piyango ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Güner yaptığı açıklamada: ''Milli” kelimesi aslen Arapça olup, Türkçe'mizde çok kullanılan ve “Milletle ilgili, millete özgü ve ulusal” anlamlarına gelir. Dolayısıyla “Milletle İlgili, Dînî ve Yerli” anlamlarına gelen “Milli” ifadesini Piyango’nun önüne getirdiğimizde “Dînî Piyango ve Yerli Piyango” gibi absürt bir mana çıkmaktadır ki; Piyango ne Dînî’dir ne de yerlidir. "KUMAR KAPSAMINDA OLUP HARAMDIR" DİB Din İşleri Yüksek Kurulu; "İki veya daha fazla kişinin aralarında doğrudan veya dolaylı olarak anlaşma suretiyle bir tarafın kazanacağı, diğer tarafın kaybedeceği şansa dayalı her türlü oyun, kumar kapsamında olup haramdır. Çekilişe katılmak için piyango bileti satın almak da kumardır ve haramdır” kararını vererek piyangoyu kumar kapsamında saymıştır. Dolayısıyla piyango “Dînî” değildir. Milletimize özgü de değildir. Çünkü milletimiz inançlıdır ve İslam’ın yasakladığı kumar ve şans oyunlarının her türlüsüne karşı çıkmaktadır. DEVLET, MİLLETİNİN DİNİNİ KORUMAK ZORUNDADIR Milli(!) Piyango bir devlet kurumudur ama devlet kurumu olması Müslümanlar üzerindeki etkisini değiştirmez. Devlet, milletinin dinini korumak zorundadır ve kumarla milletine umut dağıtamaz, milletini şans oyunlarına yönlendiremez. Piyangonun haram olduğu kadar, milleti piyango kuyruklarına mahkum etmek de haramdır. Mil-Diyanet Sen olarak, güçlü devletimizin, milletimiz menfaatine yaptığı her hayırlı hizmetin yanındayız ve sonuna kadar destekliyoruz. Ancak kumar ve şans oyunlarından necip milleti ve dinini muhafaza etmek görevi olduğunu da hatırlatıyor, devlet eliyle bu oyunların oynatılmasını esefle karşılıyoruz.'' ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ
Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, 'Milli Piyango' hakkında basın açıklaması yaptı.

Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, 'Milli Piyango' hakkında basın açıklaması yaptı.

Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Milli Piyango ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Güner yaptığı açıklamada: ''Milli” kelimesi aslen Arapça olup, Türkçe'mizde çok kullanılan ve “Milletle ilgili, millete özgü ve ulusal” anlamlarına gelir. Dolayısıyla “Milletle İlgili, Dînî ve Yerli” anlamlarına gelen “Milli” ifadesini Piyango’nun önüne getirdiğimizde “Dînî Piyango ve Yerli Piyango” gibi absürt bir mana çıkmaktadır ki; Piyango ne Dînî’dir ne de yerlidir.

"KUMAR KAPSAMINDA OLUP HARAMDIR"

DİB Din İşleri Yüksek Kurulu; "İki veya daha fazla kişinin aralarında doğrudan veya dolaylı olarak anlaşma suretiyle bir tarafın kazanacağı, diğer tarafın kaybedeceği şansa dayalı her türlü oyun, kumar kapsamında olup haramdır. Çekilişe katılmak için piyango bileti satın almak da kumardır ve haramdır” kararını vererek piyangoyu kumar kapsamında saymıştır. Dolayısıyla piyango “Dînî” değildir. Milletimize özgü de değildir. Çünkü milletimiz inançlıdır ve İslam’ın yasakladığı kumar ve şans oyunlarının her türlüsüne karşı çıkmaktadır.

DEVLET, MİLLETİNİN DİNİNİ KORUMAK ZORUNDADIR

Milli(!) Piyango bir devlet kurumudur ama devlet kurumu olması Müslümanlar üzerindeki etkisini değiştirmez. Devlet, milletinin dinini korumak zorundadır ve kumarla milletine umut dağıtamaz, milletini şans oyunlarına yönlendiremez. Piyangonun haram olduğu kadar, milleti piyango kuyruklarına mahkum etmek de haramdır.

Mil-Diyanet Sen olarak, güçlü devletimizin, milletimiz menfaatine yaptığı her hayırlı hizmetin yanındayız ve sonuna kadar destekliyoruz. Ancak kumar ve şans oyunlarından necip milleti ve dinini muhafaza etmek görevi olduğunu da hatırlatıyor, devlet eliyle bu oyunların oynatılmasını esefle karşılıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.