Isparta'da 58 Köyde Çocuklar Eğitime Çok Uzak!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2020 - 21:01, Güncelleme: 25.12.2020 - 21:01
 

Isparta'da 58 Köyde Çocuklar Eğitime Çok Uzak!

İnternetsiz Köyler Eğitim İş’in Gündeminde…
Eğitim İş Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant, Isparta genelinde 58, Yalvaç’ta ise 11 köyde internete erişimin olmadığını kaydederek Isparta İl Özel İdaresini eleştirdi. Nalbant, “Köylere hizmet etmesi gerekirken, Isparta Üzüm Pazarı'na 3 milyon lirayı verip eli titremeyen Isparta İl Özel İdaresi, bu durumdan acaba hicap duymakta mıdır?” diye sordu.   Uzaktan eğitim sürecinde en çok tartışılan konuların başında köylerde yaşanan internet erişim sıkıntısı geldi. Eğitim İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant, Isparta genelinde 58, Yalvaç’ta ise 11 köyde internet erişiminin yapılamadığını kaydederek, “Bu verileri AK Parti’nin Yalvaç İlçe Başkanı Sayın Alperen Özer verdi. Kendi açıklamasına göre; sadece Yalvaç’ta Akçaşar, Aşağıtırtar, Bağlarbaşı, Celeptaş, Çakırçal, Gökçeali, İleği, Kozluçay, Sağır, Terziler, Yarıkkaya köylerinde internet yok.” ifadelerini kullandı. Eğitim İş Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant, “Yaşanan bu sıkıntıdan sorumluluk duyan ilgililer çıkacak mıdır?  Köylere hizmet etmesi gerekirken Isparta Üzüm Pazarı'na 3 milyon lirayı verip eli titremeyen Isparta İl Özel İdaresi, bu durumdan acaba hicap duymakta mıdır? Bu köylerimize hizmeti nereden isteyeceğiz, bekleyeceğiz? Diğer yandan, bu köylerin hakkını savunacak, dile getirecek birileri neden çıkmamaktadır?” sorularını gündeme getirdi. MİLLETVEKİLİ CESUR GÜNDEME GETİRMİŞTİ Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un da gündeminde internetsiz köyler vardı. Cesur, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması isteğiyle TBMM’ye soru önergeleri vermişti. SORUN EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK DEMİŞTİ Öte yandan AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Özer, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada “On bir köyümüzde sorunumuz var. Bu köylerimiz: Akçaşar, Aşağı Tırtar, Bağlarbaşı, Celeptaş, Çakırçal, Gökçeali, İleği, Kozluçay, Sağır, Terziler ve Yarıkkaya. Bu köylerimizdeki sorunun çözümü için telekom yetkilileriyle görüşmeler yapıldı. Sorun en kısa sürede çözülerek gerek öğrencilerimiz gerekse vatandaşlarımızın internet sorunu çözülmüş olacaktır. Sağır Köyü’nde internet altyapımız var, ancak yeterli değil, o da güçlendirilerek sorun çözülmüş olacak” ifadelerini kullanmış ve Isparta genelinde internet sıkıntısı olan 58 köyün isim listesini açıklamalarına eklemişti.
İnternetsiz Köyler Eğitim İş’in Gündeminde…

Eğitim İş Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant, Isparta genelinde 58, Yalvaç’ta ise 11 köyde internete erişimin olmadığını kaydederek Isparta İl Özel İdaresini eleştirdi. Nalbant, “Köylere hizmet etmesi gerekirken, Isparta Üzüm Pazarı'na 3 milyon lirayı verip eli titremeyen Isparta İl Özel İdaresi, bu durumdan acaba hicap duymakta mıdır?” diye sordu.  

Uzaktan eğitim sürecinde en çok tartışılan konuların başında köylerde yaşanan internet erişim sıkıntısı geldi. Eğitim İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant, Isparta genelinde 58, Yalvaç’ta ise 11 köyde internet erişiminin yapılamadığını kaydederek, “Bu verileri AK Parti’nin Yalvaç İlçe Başkanı Sayın Alperen Özer verdi. Kendi açıklamasına göre; sadece Yalvaç’ta Akçaşar, Aşağıtırtar, Bağlarbaşı, Celeptaş, Çakırçal, Gökçeali, İleği, Kozluçay, Sağır, Terziler, Yarıkkaya köylerinde internet yok.” ifadelerini kullandı. Eğitim İş Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant, “Yaşanan bu sıkıntıdan sorumluluk duyan ilgililer çıkacak mıdır?  Köylere hizmet etmesi gerekirken Isparta Üzüm Pazarı'na 3 milyon lirayı verip eli titremeyen Isparta İl Özel İdaresi, bu durumdan acaba hicap duymakta mıdır? Bu köylerimize hizmeti nereden isteyeceğiz, bekleyeceğiz? Diğer yandan, bu köylerin hakkını savunacak, dile getirecek birileri neden çıkmamaktadır?” sorularını gündeme getirdi.

MİLLETVEKİLİ CESUR GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un da gündeminde internetsiz köyler vardı. Cesur, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması isteğiyle TBMM’ye soru önergeleri vermişti.

SORUN EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK DEMİŞTİ

Öte yandan AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Özer, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada “On bir köyümüzde sorunumuz var. Bu köylerimiz: Akçaşar, Aşağı Tırtar, Bağlarbaşı, Celeptaş, Çakırçal, Gökçeali, İleği, Kozluçay, Sağır, Terziler ve Yarıkkaya. Bu köylerimizdeki sorunun çözümü için telekom yetkilileriyle görüşmeler yapıldı. Sorun en kısa sürede çözülerek gerek öğrencilerimiz gerekse vatandaşlarımızın internet sorunu çözülmüş olacaktır. Sağır Köyü’nde internet altyapımız var, ancak yeterli değil, o da güçlendirilerek sorun çözülmüş olacak” ifadelerini kullanmış ve Isparta genelinde internet sıkıntısı olan 58 köyün isim listesini açıklamalarına eklemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.