Tanım değişikliği yapıldı yol projesini engellemez

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.01.2021 - 12:18, Güncelleme: 11.01.2021 - 12:18
 

Tanım değişikliği yapıldı yol projesini engellemez

Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Gölü’nün özel hüküm yönetmelikleri ile zaten koruma altında olduğunun altını çizdi. Özel, “alınan karar gölümüzün lehinedir. Eğirdir-Madenli arası duble yol projesini engelleyecek bir durum yok” dedi.
Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Gölü’nün özel hüküm yönetmelikleri ile zaten koruma altında olduğunun altını çizdi. Özel, “alınan karar gölümüzün lehinedir. Eğirdir-Madenli arası duble yol projesini engelleyecek bir durum yok” dedi. Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Gölü için alınan hassas korunacak alan kararını değerlendirdi. Gölde tanım değişikliği yapıldığının altını çizen Özel, şöyle konuştu: ZATEN KORUMA ALTINDAYDI “Geçmişten farklı uygulama olmayacak. Bir tanım değişikliğine gidildi. Sadece koordinatlar yayınlanmış. Ne kadar alanı kapsıyor ona bakmak gerekiyor. Zaten göl kenarında rahat bir yapılaşma olmuyordu. Biz gölümüzün korunmasını istiyoruz. Hassas korunan alan ilanı gölümüzün lehinedir. Kesin korunacak hassas alanlarla ilgili mevzuattaki tanımına bakarsanız burada hayat tamamen durmuyor. Ama belli izinlere bağlı olacak. Burada temel amaç gölü korumak. Gölümüz Allah’ın bahşettiği bir nimet. Etrafında herkesin keyfine göre bir hareket alanı bırakmıyorsunuz. Burada bir tanım değişikliği var. Zaten Eğirdir Gölümüz korunan bir alandı. KORUMA-KOLLUNMA  DENGESİ VAR Eğirdir Gölü ile ilgili özel hüküm çalışmaları yapıldı. Bu sadece gölümüze hastı. 2012’de Çevre Bakanlığımız bunu onaylamıştı. O zaman ciddi manada itirazlar vardı. Etrafında yerleşim yerleri var. Orada yaşayan insanlarımız var. Bir uğraşları vardı. Tarımsal faaliyetleri yapamayacak duruma gelmişlerdi. Bakanlıkta yapılan toplantıya yöreden temsilci insanlar çağırdık. Hem gölümüzü koruyup hem de yaşamı, faaliyetleri devam ettirme noktasında bir denge gerekiyordu. Bu çalışmalar yapıldı ve denge sağlandı. Eğirdir Gölü güzergahında Eğirdir-Madenli arası duble yol için özel bir hüküm maddesi koydurmuştuk. Hassas bölge kararından sonra bu yolun artık yapılamayacağı spekülasyonları yapıldı. Ama özel hüküm kapsamındaki bir maddede ‘göle dolgu yapılmamak kaydıyla yol yapılabilir’ yazıyor. Göle dolgu yapılmasına karşıyız. Geçmişte dolgular yapılarak büyük zararlar verildi. Eğirdir Gölü’nde sorumlu herkes, hepimiz. Bu hale gelmesinde herkesin vebali var. YATIRIMLARI ENGELLEMEZ Bu projenin uygulanmasında bir sorun yok. Burada bir tanım değişikliği çalışması var. Koordinatlar genişlemiş ya da daralmış olabilir. Buna tek tek bakmak gerekiyor. Gölcük gölümüz zaten SİT alanı idi. Gölcük ile ilgili projeler aynen devam edecek. İhaleyi kazanan firma tüm yatırımları zamanı içerisinde yapacak. Bu projelendirme yapılırken zaten Gölcük koruma altındaydı, SİT alanıydı.”
Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Gölü’nün özel hüküm yönetmelikleri ile zaten koruma altında olduğunun altını çizdi. Özel, “alınan karar gölümüzün lehinedir. Eğirdir-Madenli arası duble yol projesini engelleyecek bir durum yok” dedi.

Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Gölü’nün özel hüküm yönetmelikleri ile zaten koruma altında olduğunun altını çizdi. Özel, “alınan karar gölümüzün lehinedir. Eğirdir-Madenli arası duble yol projesini engelleyecek bir durum yok” dedi.

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Gölü için alınan hassas korunacak alan kararını değerlendirdi. Gölde tanım değişikliği yapıldığının altını çizen Özel, şöyle konuştu:
ZATEN KORUMA ALTINDAYDI
“Geçmişten farklı uygulama olmayacak. Bir tanım değişikliğine gidildi. Sadece koordinatlar yayınlanmış. Ne kadar alanı kapsıyor ona bakmak gerekiyor. Zaten göl kenarında rahat bir yapılaşma olmuyordu. Biz gölümüzün korunmasını istiyoruz. Hassas korunan alan ilanı gölümüzün lehinedir. Kesin korunacak hassas alanlarla ilgili mevzuattaki tanımına bakarsanız burada hayat tamamen durmuyor. Ama belli izinlere bağlı olacak. Burada temel amaç gölü korumak. Gölümüz Allah’ın bahşettiği bir nimet. Etrafında herkesin keyfine göre bir hareket alanı bırakmıyorsunuz. Burada bir tanım değişikliği var. Zaten Eğirdir Gölümüz korunan bir alandı.
KORUMA-KOLLUNMA 
DENGESİ VAR
Eğirdir Gölü ile ilgili özel hüküm çalışmaları yapıldı. Bu sadece gölümüze hastı. 2012’de Çevre Bakanlığımız bunu onaylamıştı. O zaman ciddi manada itirazlar vardı. Etrafında yerleşim yerleri var. Orada yaşayan insanlarımız var. Bir uğraşları vardı. Tarımsal faaliyetleri yapamayacak duruma gelmişlerdi. Bakanlıkta yapılan toplantıya yöreden temsilci insanlar çağırdık. Hem gölümüzü koruyup hem de yaşamı, faaliyetleri devam ettirme noktasında bir denge gerekiyordu. Bu çalışmalar yapıldı ve denge sağlandı. Eğirdir Gölü güzergahında Eğirdir-Madenli arası duble yol için özel bir hüküm maddesi koydurmuştuk. Hassas bölge kararından sonra bu yolun artık yapılamayacağı spekülasyonları yapıldı. Ama özel hüküm kapsamındaki bir maddede ‘göle dolgu yapılmamak kaydıyla yol yapılabilir’ yazıyor. Göle dolgu yapılmasına karşıyız. Geçmişte dolgular yapılarak büyük zararlar verildi. Eğirdir Gölü’nde sorumlu herkes, hepimiz. Bu hale gelmesinde herkesin vebali var.
YATIRIMLARI ENGELLEMEZ
Bu projenin uygulanmasında bir sorun yok. Burada bir tanım değişikliği çalışması var. Koordinatlar genişlemiş ya da daralmış olabilir. Buna tek tek bakmak gerekiyor. Gölcük gölümüz zaten SİT alanı idi. Gölcük ile ilgili projeler aynen devam edecek. İhaleyi kazanan firma tüm yatırımları zamanı içerisinde yapacak. Bu projelendirme yapılırken zaten Gölcük koruma altındaydı, SİT alanıydı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.