Aksu Enerji ve Göltaş Çimento Anlaşmaya Vardı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.01.2021 - 13:59, Güncelleme: 11.01.2021 - 13:59
 

Aksu Enerji ve Göltaş Çimento Anlaşmaya Vardı

Isparta’nın iki köklü dev kuruluşu Aksu Enerji ve Göltaş Çimento 6 yıldır aralarında devam eden hukuk savaşını sona erdirerek karşılıklı anlaşmaya vardılar.
Isparta’nın iki köklü dev kuruluşu Aksu Enerji ve Göltaş Çimento 6 yıldır aralarında devam eden hukuk savaşını sona erdirerek karşılıklı anlaşmaya vardılar. Bu anlaşmanın Isparta’da şirketler arasında ortaklık kültürüne katkı sağlayacağı ve örnek olacağı ifade ediliyor. Isparta kamuoyunda sevinçle karşılanan anlaşmanın detaylarını Aksu Enerji Yönetim Kurulu Başkanvekili ve aynı zamanda ITSO Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Tutar açıkladı İKİ ŞİRKET ARASINDAKİ MÜNASEBET HİSSE ALIMIYLA BAŞLADI İki kuruluş arasındaki münasebetin 1986 yılında Şevket Demirel’in Aksu Enerjide kurucu hissedar olmasıyla başladığını ifade eden Başkan Tutar; “Biz de Aksu Enerji olarak 2000 yılında Göltaş Enerjinin yaklaşık % 25 hissesini alarak ortak olduk. 2002 ve 2011 yılları arasında toplam kurulu gücü 102 megavat olan Eşen 1 ve Eşen 2 hidroelektrik santralleri devreye alındı.   ŞİRKETLER ZARAR ETTİ AVUKATLAR ZENGİN OLDU Süreç içerisinde değişen Yönetim Kurulu üyelerinin farklı fikirlerde olmasından dolayı karşılıklı hukuki süreç başladı, Hukuki süreçlerin başlamasından sonra iki şirket arasında karşılıklı görüşmeler yapıldığını ifade ederek konuşmasına devam eden Başkan Tutar; “O yıllarda sorunun çözüme kavuşturulması için rahmetli Şevket Demirel Bey ile görüşmelerimiz olmuştu. Ancak Şevket Bey rahmetli olunca görüşmeler kesildi ve o günden sonra sonuca varamamıştık. Karşılıklı 16 adet dava açıldı. Bu süreç iki şirkete de zarar vermeye başladı. Avukatları zengin ediyoruz ama biz zarar ediyoruz. Isparta’nın iki köklü şirketi arasındaki bu anlaşmazlık yakışık almıyordu. Tam bu noktada sorunu karşılıklı konuşarak çözebileceğimizi düşünerek davalarımızdan vazgeçtik. Önce telefonla başlayan görüşmeler sonra yönetimler arasında yüz yüze devam etti. Ve belirli kriterler de anlaşmaya vardık. Artık beraber hareket edeceğiz.  Ve bu anlaşma iki şirketinde büyümesine katkı sağlayacak.” dedi. DEMİREL AİLESİNE TEŞEKKÜR İş hayatındaki anlaşmazlıkların karşılıklı müzakerelerle çözülebileceğine dikkat çekerek konuşmasını tamamlayan Başkan Mustafa Tutar; “Geriye dönüp baktığımızda keşke olmasaydı diyoruz. Ancak iş hayatında maalesef böyle anlaşmazlıklar olabiliyor. İşin özüne bakarsanız Aksu Enerjinin yaklaşık %17’si Sayın Demirel ailesinin. Yani onlar bize ortak, biz onlara ortağız. İleriye dönük yatırım amacıyla karşılıklı hisseler almışız. Aramızdaki bu anlaşmazlık uzun yıllar şirketlere zarar verdi. Şimdi inşallah karşılıklı kazan-kazan olacak. Bundan sonra dayanışma içerisinde birlik ve beraberlik devam edecek. Anlayışlarından dolayı buradan Sayın Demirel ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
Isparta’nın iki köklü dev kuruluşu Aksu Enerji ve Göltaş Çimento 6 yıldır aralarında devam eden hukuk savaşını sona erdirerek karşılıklı anlaşmaya vardılar.

Isparta’nın iki köklü dev kuruluşu Aksu Enerji ve Göltaş Çimento 6 yıldır aralarında devam eden hukuk savaşını sona erdirerek karşılıklı anlaşmaya vardılar.

Bu anlaşmanın Isparta’da şirketler arasında ortaklık kültürüne katkı sağlayacağı ve örnek olacağı ifade ediliyor.
Isparta kamuoyunda sevinçle karşılanan anlaşmanın detaylarını Aksu Enerji Yönetim Kurulu Başkanvekili ve aynı zamanda ITSO Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Tutar açıkladı


İKİ ŞİRKET ARASINDAKİ MÜNASEBET HİSSE ALIMIYLA BAŞLADI
İki kuruluş arasındaki münasebetin 1986 yılında Şevket Demirel’in Aksu Enerjide kurucu hissedar olmasıyla başladığını ifade eden Başkan Tutar; “Biz de Aksu Enerji olarak 2000 yılında Göltaş Enerjinin yaklaşık % 25 hissesini alarak ortak olduk. 2002 ve 2011 yılları arasında toplam kurulu gücü 102 megavat olan Eşen 1 ve Eşen 2 hidroelektrik santralleri devreye alındı.

 
ŞİRKETLER ZARAR ETTİ AVUKATLAR ZENGİN OLDU
Süreç içerisinde değişen Yönetim Kurulu üyelerinin farklı fikirlerde olmasından dolayı karşılıklı hukuki süreç başladı, Hukuki süreçlerin başlamasından sonra iki şirket arasında karşılıklı görüşmeler yapıldığını ifade ederek konuşmasına devam eden Başkan Tutar; “O yıllarda sorunun çözüme kavuşturulması için rahmetli Şevket Demirel Bey ile görüşmelerimiz olmuştu. Ancak Şevket Bey rahmetli olunca görüşmeler kesildi ve o günden sonra sonuca varamamıştık. Karşılıklı 16 adet dava açıldı. Bu süreç iki şirkete de zarar vermeye başladı. Avukatları zengin ediyoruz ama biz zarar ediyoruz. Isparta’nın iki köklü şirketi arasındaki bu anlaşmazlık yakışık almıyordu. Tam bu noktada sorunu karşılıklı konuşarak çözebileceğimizi düşünerek davalarımızdan vazgeçtik. Önce telefonla başlayan görüşmeler sonra yönetimler arasında yüz yüze devam etti. Ve belirli kriterler de anlaşmaya vardık. Artık beraber hareket edeceğiz.  Ve bu anlaşma iki şirketinde büyümesine katkı sağlayacak.” dedi.

DEMİREL AİLESİNE TEŞEKKÜR
İş hayatındaki anlaşmazlıkların karşılıklı müzakerelerle çözülebileceğine dikkat çekerek konuşmasını tamamlayan Başkan Mustafa Tutar; “Geriye dönüp baktığımızda keşke olmasaydı diyoruz. Ancak iş hayatında maalesef böyle anlaşmazlıklar olabiliyor. İşin özüne bakarsanız Aksu Enerjinin yaklaşık %17’si Sayın Demirel ailesinin. Yani onlar bize ortak, biz onlara ortağız. İleriye dönük yatırım amacıyla karşılıklı hisseler almışız. Aramızdaki bu anlaşmazlık uzun yıllar şirketlere zarar verdi. Şimdi inşallah karşılıklı kazan-kazan olacak. Bundan sonra dayanışma içerisinde birlik ve beraberlik devam edecek. Anlayışlarından dolayı buradan Sayın Demirel ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.