Bangladeş’e can suyu oldu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.01.2021 - 19:35, Güncelleme: 19.01.2021 - 19:35
 

Bangladeş’e can suyu oldu

Ispartalı hayırsever Erbaş ailesi merhum A. İhsan ve merhume Miyesser Erbaş adına Bangladeş’e su kuyusu açtırdı, çeşme yaptırdı. Dualarla yapılan açılış sonrası temiz suya kavuşan yöre halkı Erbaş ailesine teşekkür etti.
Ispartalı hayırsever Erbaş ailesi merhum A. İhsan ve merhume Miyesser Erbaş adına Bangladeş’e su kuyusu açtırdı, çeşme yaptırdı. Dualarla yapılan açılış sonrası temiz suya kavuşan yöre halkı Erbaş ailesine teşekkür etti. Afrika ve Asya’daki Müslüman ülkelerinde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren milyonlarca insanın yaşamına dokunan hayırsever Türkler, bu ülkelerde özellikle su sıkıntısı çeken ve sağlıklı olmayan suları kullanmak zorunda kalan insanlara can suyu olmaya devam ediyor. Binlerce hayırsever Türk insanın bu yardım eline bir elde Isparta’dan uzandı. Hayırsever Erbaş ailesi merhum Anne ve babaları adına Bangaledeş’te su kuyusu açtırdılar, çeşme yaptırdılar. Merhum babaları A. İhsan Erbaş ile yine bir süre önce kaybettikleri merhume anneleri Miyesser Erbaşı adına Bangladeş’e su kuyusu ile birlikte çeşme yaptırdıklarını dile getiren evlatlarından Aygül Erbaş Erçevik duygularını şu şekilde dile getirdi. “Biz iki kardeşiz ben halen ŞAİK lisesinde öğretmenlik yapıyorum, kardeşimde Hukuk mezunu serbest çalışıyor. Ahirete intikal eden merhum babam ve annem bizleri büyütmüşler, okutmuşlar ve bu vatana hayırlı evlatlar olarak yetiştirmişler, bizler onlar için ne yapsak azdır. Aile büyüklerimizin ismini ölümsüzleştirmek ve Müslüman bir ülkede zor şartlarda yaşamlarını sürdüren Müslüman kardeşlerimizin derdine derman olabilmek adına bir su kuyusu açtırmak ve çeşme yaptırmak istedik. Asya ülkesi olan Bangaledeş’te su ihtiyacını pis suların biriktiği göletlerden karşılayan insanların derdine derman olabilmek için aile olarak karar aldık ve buraya bu hizmeti kazandırmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Şimdi temiz suya kavuşan Müslüman kardeşlerimiz içtikleri ve kullandıkları her su sonrası ahirete intikal eden aile büyüklerimiz için yapacakları duaların kabul olmasını diliyor, bizim adımıza can suyunu Bangaledeş’e ulaştıran ve emeği geçen herkese ailem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. Öte yandan Erbaş ailesinin bir diğer varisi olan Levent Erbaş’ta gazetemize yaptığı açıklamada duygularını şöyle açıkladı. “ Merhum babam A. İhsan Erbaş ve Merhume Annem Miyesser Erbaş adına Bangaladeş’in fakir, yaşam şartları oldukça zor ve suya ihtiyacı olan bir köyüne su kuyusu açtırdık ve çeşme yaptırdık. Rahmetli annem ölmeden önce bize bunu vasiyet etmişti. Bizde rahmetli annemin vasiyetini yerine getirme adına daha önce Almanya’da bu işi yaptıran yakın bir akrabamızdan yardım alarak annemizin vasiyetini yerine getirdik. Bize aracı olan, bizler adına Bangaledeş’e su kuyusu açtıran ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. (Feti KILIÇ)
Ispartalı hayırsever Erbaş ailesi merhum A. İhsan ve merhume Miyesser Erbaş adına Bangladeş’e su kuyusu açtırdı, çeşme yaptırdı. Dualarla yapılan açılış sonrası temiz suya kavuşan yöre halkı Erbaş ailesine teşekkür etti.

Ispartalı hayırsever Erbaş ailesi merhum A. İhsan ve merhume Miyesser Erbaş adına Bangladeş’e su kuyusu açtırdı, çeşme yaptırdı. Dualarla yapılan açılış sonrası temiz suya kavuşan yöre halkı Erbaş ailesine teşekkür etti.

Afrika ve Asya’daki Müslüman ülkelerinde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren milyonlarca insanın yaşamına dokunan hayırsever Türkler, bu ülkelerde özellikle su sıkıntısı çeken ve sağlıklı olmayan suları kullanmak zorunda kalan insanlara can suyu olmaya devam ediyor. Binlerce hayırsever Türk insanın bu yardım eline bir elde Isparta’dan uzandı. Hayırsever Erbaş ailesi merhum Anne ve babaları adına Bangaledeş’te su kuyusu açtırdılar, çeşme yaptırdılar.

Merhum babaları A. İhsan Erbaş ile yine bir süre önce kaybettikleri merhume anneleri Miyesser Erbaşı adına Bangladeş’e su kuyusu ile birlikte çeşme yaptırdıklarını dile getiren evlatlarından Aygül Erbaş Erçevik duygularını şu şekilde dile getirdi. “Biz iki kardeşiz ben halen ŞAİK lisesinde öğretmenlik yapıyorum, kardeşimde Hukuk mezunu serbest çalışıyor. Ahirete intikal eden merhum babam ve annem bizleri büyütmüşler, okutmuşlar ve bu vatana hayırlı evlatlar olarak yetiştirmişler, bizler onlar için ne yapsak azdır. Aile büyüklerimizin ismini ölümsüzleştirmek ve Müslüman bir ülkede zor şartlarda yaşamlarını sürdüren Müslüman kardeşlerimizin derdine derman olabilmek adına bir su kuyusu açtırmak ve çeşme yaptırmak istedik. Asya ülkesi olan Bangaledeş’te su ihtiyacını pis suların biriktiği göletlerden karşılayan insanların derdine derman olabilmek için aile olarak karar aldık ve buraya bu hizmeti kazandırmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Şimdi temiz suya kavuşan Müslüman kardeşlerimiz içtikleri ve kullandıkları her su sonrası ahirete intikal eden aile büyüklerimiz için yapacakları duaların kabul olmasını diliyor, bizim adımıza can suyunu Bangaledeş’e ulaştıran ve emeği geçen herkese ailem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Öte yandan Erbaş ailesinin bir diğer varisi olan Levent Erbaş’ta gazetemize yaptığı açıklamada duygularını şöyle açıkladı. “ Merhum babam A. İhsan Erbaş ve Merhume Annem Miyesser Erbaş adına Bangaladeş’in fakir, yaşam şartları oldukça zor ve suya ihtiyacı olan bir köyüne su kuyusu açtırdık ve çeşme yaptırdık. Rahmetli annem ölmeden önce bize bunu vasiyet etmişti. Bizde rahmetli annemin vasiyetini yerine getirme adına daha önce Almanya’da bu işi yaptıran yakın bir akrabamızdan yardım alarak annemizin vasiyetini yerine getirdik. Bize aracı olan, bizler adına Bangaledeş’e su kuyusu açtıran ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. (Feti KILIÇ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.