Köylüler ayaklandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.01.2021 - 19:38, Güncelleme: 19.01.2021 - 19:38
 

Köylüler ayaklandı

ISPARTA Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Sütçüler'e bağlı Yeşilyurt köyüne sınır olan yaklaşık 8 Bin metreküp dikili ağaç ve 98 nolu bölme ihaleye çıkarıldı.
ISPARTA Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Sütçüler'e bağlı Yeşilyurt köyüne sınır olan yaklaşık 8 Bin metreküp dikili ağaç ve 98 nolu bölme ihaleye çıkarıldı. İhaleyi Eğirdir'e bağlı Aşağıgökdere Köyü Kooperatifi kazanırken, satış işlemleri tamamlandı. Yeşilyurt köylüleri ise yıllardır kendileri tarafından kullanılan alanın ihale yoluyla satışına tepki göstererek, bugün sınıra yürüdü. Eylem yapan köylüler, "Bu alana kimseyi almayız" diyorlar. Sütçüler ilçesine bağlı Yeşilyurt ile Eğirdir İlçesine bağlı Aşağıgökdere Köyü arasında sınır olan 8 bin metreküp dikili ağacı olan alan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla satışı yapıldı. Hem Yeşilyurt hemde Aşağı Gökdere Kooperatifinin katıldığı ihaleyi Aşağı Gökdere kazandı. Yeşilyurt köylüleri ise ihaleyle satışın yasal olmadığını iddia ederken, sınırlarımızda bulunan bu 98 nolu bölmenin yıllardır kendileri tarafından kullanıldığını bu bu satışa karşı çıktıklarını söylediler. Satışın tamamlanmasının ardından Yeşilyurtlu köylüler tepki için sınıra yürüdü. Burada eylem yapan köylüler, satışın iptal olmasını istediler. ( HABER MERKEZİ)
ISPARTA Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Sütçüler'e bağlı Yeşilyurt köyüne sınır olan yaklaşık 8 Bin metreküp dikili ağaç ve 98 nolu bölme ihaleye çıkarıldı.

ISPARTA Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Sütçüler'e bağlı Yeşilyurt köyüne sınır olan yaklaşık 8 Bin metreküp dikili ağaç ve 98 nolu bölme ihaleye çıkarıldı. İhaleyi Eğirdir'e bağlı Aşağıgökdere Köyü Kooperatifi kazanırken, satış işlemleri tamamlandı. Yeşilyurt köylüleri ise yıllardır kendileri tarafından kullanılan alanın ihale yoluyla satışına tepki göstererek, bugün sınıra yürüdü. Eylem yapan köylüler, "Bu alana kimseyi almayız" diyorlar.

Sütçüler ilçesine bağlı Yeşilyurt ile Eğirdir İlçesine bağlı Aşağıgökdere Köyü arasında sınır olan 8 bin metreküp dikili ağacı olan alan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla satışı yapıldı. Hem Yeşilyurt hemde Aşağı Gökdere Kooperatifinin katıldığı ihaleyi Aşağı Gökdere kazandı. Yeşilyurt köylüleri ise ihaleyle satışın yasal olmadığını iddia ederken, sınırlarımızda bulunan bu 98 nolu bölmenin yıllardır kendileri tarafından kullanıldığını bu bu satışa karşı çıktıklarını söylediler. Satışın tamamlanmasının ardından Yeşilyurtlu köylüler tepki için sınıra yürüdü. Burada eylem yapan köylüler, satışın iptal olmasını istediler. ( HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.