Isparta’da mutasyonlu vakalar KYK yurdunda izole edilecek

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.02.2021 - 16:54, Güncelleme: 08.02.2021 - 16:54
 

Isparta’da mutasyonlu vakalar KYK yurdunda izole edilecek

Isparta’da mutasyonlu virüse yakalananlar ve bu hastalarla temas edenler KYK yurdunda izole edilecek.
Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında toplanarak, mutasyonlu virüs ile ilgili bazı tedbir kararları aldı. Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, “İlimizde, mutasyonlu virüs ile enfekte olduğu tespit edilen ve tüm temaslılarının şüpheli olması sebebiyle mutasyonlu virüs test sonucu bekleninceye kadar kişilerin genel durumları kötü ve müdahaleye ihtiyacı var ise Şehir Hastanesinde, genel durumları iyi ise Valiliğimizce belirlenen KYK yurdunda izole edilmelerine, mutasyonlu virüs ile enfekte olan vaka (negatif sonucu görülene kadar) ile temaslı olan kişilerin Valiliğimizce belirlenen KYK yurdunda izole altına alınmasına karar verilmiştir” denildi. Öte yandan mutasyonlu virüs taşıyan kişilerle temas edenlerden belli aralıklarla numune alınacağı belirtildi.
Isparta’da mutasyonlu virüse yakalananlar ve bu hastalarla temas edenler KYK yurdunda izole edilecek.

Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında toplanarak, mutasyonlu virüs ile ilgili bazı tedbir kararları aldı. Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, “İlimizde, mutasyonlu virüs ile enfekte olduğu tespit edilen ve tüm temaslılarının şüpheli olması sebebiyle mutasyonlu virüs test sonucu bekleninceye kadar kişilerin genel durumları kötü ve müdahaleye ihtiyacı var ise Şehir Hastanesinde, genel durumları iyi ise Valiliğimizce belirlenen KYK yurdunda izole edilmelerine, mutasyonlu virüs ile enfekte olan vaka (negatif sonucu görülene kadar) ile temaslı olan kişilerin Valiliğimizce belirlenen KYK yurdunda izole altına alınmasına karar verilmiştir” denildi.

Öte yandan mutasyonlu virüs taşıyan kişilerle temas edenlerden belli aralıklarla numune alınacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.