Mutasyonlu virüs Yalvaç’ta da görüldü

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2021 - 11:14, Güncelleme: 09.02.2021 - 11:14
 

Mutasyonlu virüs Yalvaç’ta da görüldü

Son Dakika Isparta Haberleri... İngiltere merkezli mutasyonlu virüsün ülke genelinde yayılımı artarken, ne yazık ki Yalvaç’tan da mutasyonlu virüs vakası tespit edildiği bilgisi ulaştı.
Son Dakika Isparta Haberleri... Alınan bilgiye göre, bir ailede tespit edilen mutasyonlu virüs nedeniyle ailenin Antik Kent Turizm Lisesi Pansiyonu’nda karantinaya alınacağı kaydedilirken, temaslılarının da karantinaya alınması için çalışma yürütüldüğü öğrenildi. Yürütülen tedbirlerle ilçe merkezinde son haftalarda olumlu bir duruma kavuşulmuşken, mutasyonlu virüs vakası tedbirlere uyumun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldu. Uzmanlar, vatandaşların tedbirlere uyum konusunda dikkatli olmasını isterken, özellikle ev ziyaretlerinin bir süre daha ertelenmesini belirterek, “Bu aşamaya gelmişken geriye gitmemek adına tedbirlere bir süre daha sıkı sıkıya bağlı kalmakta büyük yarar bulunmaktadır. Bu hastalık dış ortam ve yabancı kişilerden ziyade, yakın olunan kişilerden ve yakın temastan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, lütfen tedbirlere uyum konusunda vatandaşlarımız çok daha dikkat etsinler. Mutasyonlu virüsle ilgili detaylı bilgiler mevcut olmamakla beraber, yayılım hızının yüksek olduğu bilinmektedir.” ifadelerine yer verdiler.
Son Dakika Isparta Haberleri... İngiltere merkezli mutasyonlu virüsün ülke genelinde yayılımı artarken, ne yazık ki Yalvaç’tan da mutasyonlu virüs vakası tespit edildiği bilgisi ulaştı.

Son Dakika Isparta Haberleri... Alınan bilgiye göre, bir ailede tespit edilen mutasyonlu virüs nedeniyle ailenin Antik Kent Turizm Lisesi Pansiyonu’nda karantinaya alınacağı kaydedilirken, temaslılarının da karantinaya alınması için çalışma yürütüldüğü öğrenildi.


Yürütülen tedbirlerle ilçe merkezinde son haftalarda olumlu bir duruma kavuşulmuşken, mutasyonlu virüs vakası tedbirlere uyumun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldu.

Uzmanlar, vatandaşların tedbirlere uyum konusunda dikkatli olmasını isterken, özellikle ev ziyaretlerinin bir süre daha ertelenmesini belirterek, “Bu aşamaya gelmişken geriye gitmemek adına tedbirlere bir süre daha sıkı sıkıya bağlı kalmakta büyük yarar bulunmaktadır. Bu hastalık dış ortam ve yabancı kişilerden ziyade, yakın olunan kişilerden ve yakın temastan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, lütfen tedbirlere uyum konusunda vatandaşlarımız çok daha dikkat etsinler. Mutasyonlu virüsle ilgili detaylı bilgiler mevcut olmamakla beraber, yayılım hızının yüksek olduğu bilinmektedir.” ifadelerine yer verdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.