Türkiye’nin ilk şehit kadın pilotu Ayfer Gök, mezarı başında dualarla anıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2021 - 20:17, Güncelleme: 09.02.2021 - 20:17
 

Türkiye’nin ilk şehit kadın pilotu Ayfer Gök, mezarı başında dualarla anıldı

Türkiye’nin ilk şehit kadın pilotu Ayfer Gök, şehadetinin 20. yıldönümünde Burdur’un Bucak ilçesindeki mezarı başında anıldı.
9 Şubat 2001’de 3’üncü Konya Ana Jet Üs Komutanlığında, F-5A uçağının eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu şehit olan Türkiye’nin ilk şehit kadın pilotu Ayfer Gök, ölümünün 20’nci yıldönümünde Hacısarılar Mezarlığı şehitliğinde mezarı başında anıldı. Şehit Pilot Teğmen Ayfer Gök’ün şehitlikteki anma törenine Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, şehitlerin yakınları, Şehit Ayfer Gök Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı. Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve Cumhuriyet Şehit Pilot Teğmen Ayfer Gök ve tüm şehitlerin mezarlarına çiçek bıraktı. Çiçek merasiminin ardından Bucak İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz ve ilçe müftülüğünde görevli din adamları tarafından Kuran-ı Kerim okunarak dua yapıldı.
Türkiye’nin ilk şehit kadın pilotu Ayfer Gök, şehadetinin 20. yıldönümünde Burdur’un Bucak ilçesindeki mezarı başında anıldı.

9 Şubat 2001’de 3’üncü Konya Ana Jet Üs Komutanlığında, F-5A uçağının eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu şehit olan Türkiye’nin ilk şehit kadın pilotu Ayfer Gök, ölümünün 20’nci yıldönümünde Hacısarılar Mezarlığı şehitliğinde mezarı başında anıldı. Şehit Pilot Teğmen Ayfer Gök’ün şehitlikteki anma törenine Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, şehitlerin yakınları, Şehit Ayfer Gök Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve Cumhuriyet Şehit Pilot Teğmen Ayfer Gök ve tüm şehitlerin mezarlarına çiçek bıraktı. Çiçek merasiminin ardından Bucak İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz ve ilçe müftülüğünde görevli din adamları tarafından Kuran-ı Kerim okunarak dua yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.