Vali Seymenoğlu Seleukeia Sidera Antik Kenti’nde İncelemelerde Bulundu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.02.2021 - 18:24, Güncelleme: 12.02.2021 - 18:24
 

Vali Seymenoğlu Seleukeia Sidera Antik Kenti’nde İncelemelerde Bulundu

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu çalışma ziyareti kapsamında Atabey ilçesini ziyaret etti.
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu çalışma ziyareti kapsamında Atabey ilçesini ziyaret etti. Vali Seymenoğlu Atabey ilçesi Bayat köyü sınırları içerisinde yer alan Seleukeia Sidera Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak Kaymakam Göksu Bayram ve köy muhtarı Davut Doğan’la birlikte antik kenti gezdi. Seleukeia Sidera Antik Kentinde Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt başkanlığında kazı çalışmaları yürütülüyor. Antik Kentte Hellenistik Dönem’e ait yapılarından biri tiyatrodur. Kentin doğusunda anakaya şekillendirilerek oluşturulan kare planlı ve on kiriş yuvası bulunan alanın bir kaya kutsal alanı olabileceği düşünülmektedir. Kentte üç Nekropolis alanı bulunmaktadır. Bunlardan en korunmuş olanı Akropolisin kuzeybatı yamacındaki geniş nekropolis alanıdır. Bu alan Kuzey Nekropolisi olarak adlandırılmaktadır ve Roma İmparatorluk Dönemi’ne ait ana kayaya oyulmuş oda, sanduka ve tonozlu tipteki mezarlara sahiptir. Seleukeia Sidera Antik Kenti’nin yaklaşık 3.5 kilometre güneydoğusunda ise Taş Kemer Mevki Büyük Kemer Ovası’nda kentin ihtiyaç duyduğu suyun kente ulaştırılabilmesi için kullanılan künkler ve su kemerine ait kalıntılar bulunur. Ardından ilçe kaymakamı Göksu Bayram ile birlikte köy konağına gecen Vali Seymenoğlu burada Bayat Köy Muhtarı Davut Doğan’nın köyle ilgili istek ve taleplerini dinledi.
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu çalışma ziyareti kapsamında Atabey ilçesini ziyaret etti.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu çalışma ziyareti kapsamında Atabey ilçesini ziyaret etti.

Vali Seymenoğlu Atabey ilçesi Bayat köyü sınırları içerisinde yer alan Seleukeia Sidera Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak Kaymakam Göksu Bayram ve köy muhtarı Davut Doğan’la birlikte antik kenti gezdi.

Seleukeia Sidera Antik Kentinde Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt başkanlığında kazı çalışmaları yürütülüyor.

Antik Kentte Hellenistik Dönem’e ait yapılarından biri tiyatrodur. Kentin doğusunda anakaya şekillendirilerek oluşturulan kare planlı ve on kiriş yuvası bulunan alanın bir kaya kutsal alanı olabileceği düşünülmektedir. Kentte üç Nekropolis alanı bulunmaktadır. Bunlardan en korunmuş olanı Akropolisin kuzeybatı yamacındaki geniş nekropolis alanıdır. Bu alan Kuzey Nekropolisi olarak adlandırılmaktadır ve Roma İmparatorluk Dönemi’ne ait ana kayaya oyulmuş oda, sanduka ve tonozlu tipteki mezarlara sahiptir. Seleukeia Sidera Antik Kenti’nin yaklaşık 3.5 kilometre güneydoğusunda ise Taş Kemer Mevki Büyük Kemer Ovası’nda kentin ihtiyaç duyduğu suyun kente ulaştırılabilmesi için kullanılan künkler ve su kemerine ait kalıntılar bulunur.

Ardından ilçe kaymakamı Göksu Bayram ile birlikte köy konağına gecen Vali Seymenoğlu burada Bayat Köy Muhtarı Davut Doğan’nın köyle ilgili istek ve taleplerini dinledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.