ISUBÜ, Uluslararası Tıbbi Sülük Sektörü Web Semineri Düzenliyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.02.2021 - 16:47, Güncelleme: 19.02.2021 - 16:47
 

ISUBÜ, Uluslararası Tıbbi Sülük Sektörü Web Semineri Düzenliyor

Tıbbi sülükler, bazı hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı rolleri sayesinde tıpta güvenle kullanılmalarının yanı sıra eczacılık ve kozmetik sektöründe ilaç ve krem yapımında da hammadde olarak işlev görmektedir.
Tıbbi sülükler, bazı hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı rolleri sayesinde tıpta güvenle kullanılmalarının yanı sıra eczacılık ve kozmetik sektöründe ilaç ve krem yapımında da hammadde olarak işlev görmektedir. Son zamanlarda hem Türkiye hem de Avrupa sulak alanlarında tıbbi sülüklerin önemli düzeyde azaldığı, bazılarında ise tamamen yok olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, nesli tehlike altında olan canlılardan olan sülüklerin uluslararası ticareti “Nesli Tehlike Altında Olan Yabanı Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme” altında belirli kotalarla yürütülmektedir. Türkiye, doğadan toplanan sülüklerin uluslararası ticaretinde %80 gibi yüksek bir payla bu alanda lokomotif ülke konumundadır. Bu durumun ülkemize yüklediği sorumluluk tıbbi sülük sektörünün, sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alınmasını gerektirmektedir. Uygulamalı eğitim konsepti ile 2018’de kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından 24-25 Şubat 2021 tarihlerinde tıbbi sülük sektörünün, alanında uzman akademisyen ve yetkililerin konuşmacı olarak yer alacağı “Uluslararası Tıbbi Sülük Sektörü Web Semineri” düzenlenecek. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilecek olan web seminerine Türkiye dışında Azerbaycan, Hindistan, İran, İspanya, Kanada, Romanya ve Ukrayna olmak üzere 8 farklı ülkeden konularında uzman 15 akademisyen, araştırmacı ve kurum yetkilileri tarafından sunumlar gerçekleştirilecek. Seminerde tıbbi sülük popülasyonlarının güncel durumu, tıbbi sülük yetiştiriciliği, toplayıcılığı, uluslararası ticareti, sülük alanında yürütülen araştırma projeleri ile sülüklerin tıpta kullanımı konuları ele alınacak. Halka da açık olacak olan seminere ağıdaki erişim bilgileriyle kayıt yapılarak katılım sağlanabilecek. Seminer erişim adresi : https://fao.zoom.us/j/97612932493 Seminer ID                 : 976 1293 2493 Şifre                            : 86656400
Tıbbi sülükler, bazı hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı rolleri sayesinde tıpta güvenle kullanılmalarının yanı sıra eczacılık ve kozmetik sektöründe ilaç ve krem yapımında da hammadde olarak işlev görmektedir.

Tıbbi sülükler, bazı hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı rolleri sayesinde tıpta güvenle kullanılmalarının yanı sıra eczacılık ve kozmetik sektöründe ilaç ve krem yapımında da hammadde olarak işlev görmektedir. Son zamanlarda hem Türkiye hem de Avrupa sulak alanlarında tıbbi sülüklerin önemli düzeyde azaldığı, bazılarında ise tamamen yok olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, nesli tehlike altında olan canlılardan olan sülüklerin uluslararası ticareti “Nesli Tehlike Altında Olan Yabanı Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme” altında belirli kotalarla yürütülmektedir. Türkiye, doğadan toplanan sülüklerin uluslararası ticaretinde %80 gibi yüksek bir payla bu alanda lokomotif ülke konumundadır. Bu durumun ülkemize yüklediği sorumluluk tıbbi sülük sektörünün, sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alınmasını gerektirmektedir.

Uygulamalı eğitim konsepti ile 2018’de kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından 24-25 Şubat 2021 tarihlerinde tıbbi sülük sektörünün, alanında uzman akademisyen ve yetkililerin konuşmacı olarak yer alacağı “Uluslararası Tıbbi Sülük Sektörü Web Semineri” düzenlenecek. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilecek olan web seminerine Türkiye dışında Azerbaycan, Hindistan, İran, İspanya, Kanada, Romanya ve Ukrayna olmak üzere 8 farklı ülkeden konularında uzman 15 akademisyen, araştırmacı ve kurum yetkilileri tarafından sunumlar gerçekleştirilecek. Seminerde tıbbi sülük popülasyonlarının güncel durumu, tıbbi sülük yetiştiriciliği, toplayıcılığı, uluslararası ticareti, sülük alanında yürütülen araştırma projeleri ile sülüklerin tıpta kullanımı konuları ele alınacak. Halka da açık olacak olan seminere ağıdaki erişim bilgileriyle kayıt yapılarak katılım sağlanabilecek.

Seminer erişim adresi : https://fao.zoom.us/j/97612932493

Seminer ID                 : 976 1293 2493

Şifre                            : 86656400

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.