Esnaf Odaları Birliği, kadın esnafını unutmadı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.03.2021 - 13:22, Güncelleme: 08.03.2021 - 13:22
 

Esnaf Odaları Birliği, kadın esnafını unutmadı

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, oda başkanlarıyla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın esnafa ve işyerlerinde çalışan kadınlara karanfille birlikte maske ve 14 kuralı içeren broşür takdim etti.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği kadınları unutmadı. Birlik Başkanı Ahmet Tural, oda başkanlarıyla birlikte ilimizdeki kadın esnaflara ve esnafa ait işyerlerinde çalışan kadın personele karanfil vererek günlerini kutladı. Ayrıca maske ve 14 kuralı içeren broşür vermek suretiyle kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte maske mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını ve ilimizin düşük riskli il kategorisinde yer alması için katkı sunmalarını istedi. ‘KADINA ŞİDDETE HAYIR’ Başkan Tural, yaptığı açıklamada “Bugün anlamlı bir gün. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla Birliğimiz tarafından kadınlarımıza karanfil takdim ederek günlerini kutluyoruz. Esnaf teşkilatı olarak her zaman kadına şiddete hayır diyoruz. Bugün de gür bir sesle kadına şiddete bir kez daha hayır diyoruz” dedi. Ahiliğin kadın kollarını oluşturarak tarihte kurulan ilk kadın teşkilatı olduğunu kaydeden Başkan Tural  “ Bu geleneğin içinden gelen esnaf ve sanatkarlar camiası olarak başımızın tacı olan kadınlarımızın toplumsal ve ticari hayatın her alanında aktif olarak var olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımızın ticari hayatta var olmaları hem kendi ayakları üzerinde durmalarında hem de çağdaş, demokratik, gelişmiş bir toplum için ülkemizin kalkınmasında kilit rol üstleniyor. Bu vesileyle hayatımızın her anında bize destek olan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin ve esnaf kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, oda başkanlarıyla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın esnafa ve işyerlerinde çalışan kadınlara karanfille birlikte maske ve 14 kuralı içeren broşür takdim etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği kadınları unutmadı. Birlik Başkanı Ahmet Tural, oda başkanlarıyla birlikte ilimizdeki kadın esnaflara ve esnafa ait işyerlerinde çalışan kadın personele karanfil vererek günlerini kutladı. Ayrıca maske ve 14 kuralı içeren broşür vermek suretiyle kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte maske mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını ve ilimizin düşük riskli il kategorisinde yer alması için katkı sunmalarını istedi.

‘KADINA ŞİDDETE HAYIR’

Başkan Tural, yaptığı açıklamada “Bugün anlamlı bir gün. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla Birliğimiz tarafından kadınlarımıza karanfil takdim ederek günlerini kutluyoruz. Esnaf teşkilatı olarak her zaman kadına şiddete hayır diyoruz. Bugün de gür bir sesle kadına şiddete bir kez daha hayır diyoruz” dedi. Ahiliğin kadın kollarını oluşturarak tarihte kurulan ilk kadın teşkilatı olduğunu kaydeden Başkan Tural  “ Bu geleneğin içinden gelen esnaf ve sanatkarlar camiası olarak başımızın tacı olan kadınlarımızın toplumsal ve ticari hayatın her alanında aktif olarak var olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımızın ticari hayatta var olmaları hem kendi ayakları üzerinde durmalarında hem de çağdaş, demokratik, gelişmiş bir toplum için ülkemizin kalkınmasında kilit rol üstleniyor. Bu vesileyle hayatımızın her anında bize destek olan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin ve esnaf kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.