Şarkikaraağaç’ta muhtarlara afet eğitimi verildi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2021 - 11:11, Güncelleme: 10.03.2021 - 11:11
 

Şarkikaraağaç’ta muhtarlara afet eğitimi verildi

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarlarına afet eğitimi verildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce ‘Afet Eğitim Yılı’ kapsamında Şarkikaraağaç ilçesinde görev yapan muhtarlara afet farkındalık eğitimi verildi. Şarkikaraağaç Gençlik Merkezi’nde düzenlenen eğitime Vali Ömer Seymenoğlu, Kaymakam Onur Yılmazer, Belediye Başkanı İsa Çarkacı ve muhtarlar katıldı. AFAD Eğitim Uzmanı Şengül Dokur özellikle depremler sırasında alınacak önlemler ile ilgili bir sunum gerçekleştirerek deprem afetlerinde ilk 72 saatin önemli olduğunu söyledi. Dokur, tüm vatandaşların deprem çantası hazırlamalarının da önemine değinerek depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti. Isparta’nın birinci derece deprem kuşağında yer aldığının vurgulandığı eğitimde kentte bunun yanında sel, toprak kayması ve kaya düşmesi gibi doğal afetlere de maruz kalma riskinin olduğu belirtildi. Eğitimde afet ve acil durumlara hazırlık, afetlerin oluşu ve etkileri, afet sırasında doğru davranış şekilleri, bulunduğumuz ortamlardaki risklerin önlenmesi, afet sonrası yaşanacaklar ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.
Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarlarına afet eğitimi verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce ‘Afet Eğitim Yılı’ kapsamında Şarkikaraağaç ilçesinde görev yapan muhtarlara afet farkındalık eğitimi verildi. Şarkikaraağaç Gençlik Merkezi’nde düzenlenen eğitime Vali Ömer Seymenoğlu, Kaymakam Onur Yılmazer, Belediye Başkanı İsa Çarkacı ve muhtarlar katıldı.

AFAD Eğitim Uzmanı Şengül Dokur özellikle depremler sırasında alınacak önlemler ile ilgili bir sunum gerçekleştirerek deprem afetlerinde ilk 72 saatin önemli olduğunu söyledi. Dokur, tüm vatandaşların deprem çantası hazırlamalarının da önemine değinerek depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti.

Isparta’nın birinci derece deprem kuşağında yer aldığının vurgulandığı eğitimde kentte bunun yanında sel, toprak kayması ve kaya düşmesi gibi doğal afetlere de maruz kalma riskinin olduğu belirtildi.

Eğitimde afet ve acil durumlara hazırlık, afetlerin oluşu ve etkileri, afet sırasında doğru davranış şekilleri, bulunduğumuz ortamlardaki risklerin önlenmesi, afet sonrası yaşanacaklar ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.