Ramazan alışverişimizi yerel esnaftan yapalım

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2021 - 16:02, Güncelleme: 07.04.2021 - 16:02
 

Ramazan alışverişimizi yerel esnaftan yapalım

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ramazan ayında ağzımızın tadının kaçmaması için merdiven altı üretimden uzak durulması gerektiğini belirterek, ‘Ramazan alışverişimizi bildiğimiz tanıdığımız yerel esnaftan yapalım’ çağrısında bulundu
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ramazan ayında ağzımızın tadının kaçmaması için merdiven altı üretimden uzak durulması gerektiğini belirterek, ‘Ramazan alışverişimizi bildiğimiz tanıdığımız yerel esnaftan yapalım’ çağrısında bulundu Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte esnafımız Ramazan alışverişleri için hazırlıklarını tamamladığını Pandemide kazancı düşen esnafın Ramazan ayı için hazır ve umutlu olduğunu kaydeden Birlik Başkanı Tural, COVİD 19 vakalarının artmaması için, mübarek ayda iftar sofralarında eş dost ve akraba ağırlamalarına ara verilmesi gerektiğini kaydetti. BU RAMAZAN EVDE TÜKETİM DAHA YOĞUN OLACAK Ramazan ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlamaları ve pandemi tedbirleri gereği yiyecek içecek hizmet sektörünün kapalı olacağını aktaran Başkan Tural, “Yalnızca evlere servis ya da gel-al usulü çalışacağı göz önüne alındığında evlerde daha fazla zaman geçirilecek. Bununla birlikte iftar çadırları, aşevleri gibi Ramazan ayına özel toplu yemek alanları olmayacağından, tüm iftarlarımızı evlerimizde açacağız. Bu nedenle de pandemi dolayısıyla eş dost akraba ağırlamalarına ara vererek, maske mesafe ve hijyen kurallarını unutmadan inşallah Ramazan ayı sonunda vaka sayılarının azalmasıyla şehrimizin yeniden düşük riskli iller grubunda yer almasını sağlayacağız. Dolayısıyla bu Ramazan ayında evde tüketim her zamankinden fazla olacak. Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre yoğunluğun daha fazla olmasını bekliyoruz” dedi. MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN Vatandaşların, alışveriş için ucuz ve kalitesiz merdiven altı ürünleri değil bildiği tanıdığı yerel esnafı tercih etmesi gerektiğini söyleyen Başkan Tural “ Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala vatandaşlarımız alışveriş listelerini hazırlamaya başladı. Esnafımız da Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Bakliyattan salçaya una, tatlıdan yufkaya, çaydan makarnaya her türlü ihtiyaç listesinde öncelikle fiyat kriteri başı çekiyor. Fakat ucuz olsun diye de merdiven altı alışveriş yapılmamalı. Kaliteli ve lezzetli ürünler için esnafımız tercih edilmeli. Mübarek Ramazan ayında, merdiven altında ucuz ve kalitesiz üretim yaparak insan sağlığını hiçe sayan fırsatçıların sayısı da artıyor. Bu nedenle vatandaşlarımız fırsatçılara mahal vermemek için Ramazan alışverişlerini yaparken piyasanın altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşmalı. Bugün maliyetlere bakıldığında 3-5 liraya tatlı da pasta da olmaz. Ağzımız tatlansın diye yediğimiz gıdaların ağzımızın tadını kaçırmaması için alışverişlerde güvenilir kendi yerel esnafımız tercih edilmeli. Esnafımız da her yiyeceğin en tazesi ve kalitelisi var. Bizim bakkalımız, manavımız, kasabımız, kuruyemişçimiz kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Bu Ramazanda güvenilir gıda ürünleriyle masamızı donatalım ki ağzımızın tadı kaçmasın diyor, tüm esnaf ve sanatkarımızın, hemşehrilerimizin mübarek Ramazan ayını şimdiden tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ramazan ayında ağzımızın tadının kaçmaması için merdiven altı üretimden uzak durulması gerektiğini belirterek, ‘Ramazan alışverişimizi bildiğimiz tanıdığımız yerel esnaftan yapalım’ çağrısında bulundu

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ramazan ayında ağzımızın tadının kaçmaması için merdiven altı üretimden uzak durulması gerektiğini belirterek, ‘Ramazan alışverişimizi bildiğimiz tanıdığımız yerel esnaftan yapalım’ çağrısında bulundu

Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte esnafımız Ramazan alışverişleri için hazırlıklarını tamamladığını Pandemide kazancı düşen esnafın Ramazan ayı için hazır ve umutlu olduğunu kaydeden Birlik Başkanı Tural, COVİD 19 vakalarının artmaması için, mübarek ayda iftar sofralarında eş dost ve akraba ağırlamalarına ara verilmesi gerektiğini kaydetti.

BU RAMAZAN EVDE TÜKETİM

DAHA YOĞUN OLACAK

Ramazan ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlamaları ve pandemi tedbirleri gereği yiyecek içecek hizmet sektörünün kapalı olacağını aktaran Başkan Tural, “Yalnızca evlere servis ya da gel-al usulü çalışacağı göz önüne alındığında evlerde daha fazla zaman geçirilecek. Bununla birlikte iftar çadırları, aşevleri gibi Ramazan ayına özel toplu yemek alanları olmayacağından, tüm iftarlarımızı evlerimizde açacağız. Bu nedenle de pandemi dolayısıyla eş dost akraba ağırlamalarına ara vererek, maske mesafe ve hijyen kurallarını unutmadan inşallah Ramazan ayı sonunda vaka sayılarının azalmasıyla şehrimizin yeniden düşük riskli iller grubunda yer almasını sağlayacağız. Dolayısıyla bu Ramazan ayında evde tüketim her zamankinden fazla olacak. Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre yoğunluğun daha fazla olmasını bekliyoruz” dedi.

MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Vatandaşların, alışveriş için ucuz ve kalitesiz merdiven altı ürünleri değil bildiği tanıdığı yerel esnafı tercih etmesi gerektiğini söyleyen Başkan Tural “ Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala vatandaşlarımız alışveriş listelerini hazırlamaya başladı. Esnafımız da Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Bakliyattan salçaya una, tatlıdan yufkaya, çaydan makarnaya her türlü ihtiyaç listesinde öncelikle fiyat kriteri başı çekiyor. Fakat ucuz olsun diye de merdiven altı alışveriş yapılmamalı. Kaliteli ve lezzetli ürünler için esnafımız tercih edilmeli. Mübarek Ramazan ayında, merdiven altında ucuz ve kalitesiz üretim yaparak insan sağlığını hiçe sayan fırsatçıların sayısı da artıyor. Bu nedenle vatandaşlarımız fırsatçılara mahal vermemek için Ramazan alışverişlerini yaparken piyasanın altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşmalı. Bugün maliyetlere bakıldığında 3-5 liraya tatlı da pasta da olmaz. Ağzımız tatlansın diye yediğimiz gıdaların ağzımızın tadını kaçırmaması için alışverişlerde güvenilir kendi yerel esnafımız tercih edilmeli. Esnafımız da her yiyeceğin en tazesi ve kalitelisi var. Bizim bakkalımız, manavımız, kasabımız, kuruyemişçimiz kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Bu Ramazanda güvenilir gıda ürünleriyle masamızı donatalım ki ağzımızın tadı kaçmasın diyor, tüm esnaf ve sanatkarımızın, hemşehrilerimizin mübarek Ramazan ayını şimdiden tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.